# #

26 Απρ 2013

Tα 8 πιο 'πορνογραφικά' αγάλματα του κόσμου


Από την αρχή του κόσμου, 
οι άνθρωποι γοητεύονταν με το γυμνό και δημιούργησαν έργα τέχνης για να το δείξουν σε όλους.

Παρακάτω θα δείτε τα πιο πρόστυχα, τα πιο γυμνά και τα πιο πορνογραφικά αγάλματα στον κόσμο.   







...
Konark Sun Temple, Ινδία


Στον τόπο του Κάμα Σούτρα, το να βρει κάποιος ερωτικά έργα σε κοινή θέα δεν είναι δύσκολο. Δεν μιλάμε για γυμνόστηθα αγάλματα αλλά για πλήρεις απεικονίσεις σεξουαλικών πράξεων, σκαλισμένες σε τοίχους αρκετών ναών σε όλη τη χώρα. Με πάνω από 60 σεξουαλικές στάσεις να απεικονίζονται στους τοίχους του, αν επισκεφθείτε το Konark Sun Temple, πάρτε χαρτί και στυλό και κρατήστε μερικές «ερωτικές» σημειώσεις για παν ενδεχόμενο.

Vigelandsparken, Όσλο, Νορβηγία



Προφανώς στην παραπάνω φωτογραφία, ο τύπος μπροστά μάλλον ψάχνει για κέρματα για το παρκόμετρο, και ο φίλος του από πίσω βοηθάει στην έρευνα. Μία έρευνα στους κύκλους της ανθρώπινης ζωής, αυτά τα αγάλματα στο τεράστιο πάρκο γλυπτικής στη μέση του Frogner Park στο Όσλο της Νορβηγίας. Στο πάρκο υπάρχουν επίσης μία παιδική χαρά, ένα συντριβάνι που συμβολίζει τη ζωή και τον θάνατο και έναν Τροχό της Ζωής ύψους 850 μέτρων. Τα αγάλματα αυτά, σκαλισμένα από τον Gustav Vigeland, όσο και σεξουαλικά και να φαίνονται, είναι μια καλλιτεχνική απεικόνιση των ανθρώπων και του ταξιδιού από τη γέννηση μέχρι και τον θάνατο.

Manneken Pis, Βρυξέλλες, Βέλγιο



Το να κάνει κάποιος την ανάγκη του σε ένα συντριβάνι είναι άσεμνο, ανθυγιεινό και πολύ δημοφιλές στον κόσμο. Το πιο διάσημο άγαλμα που ουρεί βρίσκεται σε ένα συντριβάνι στις Βρυξέλλες για χιλιάδες χρόνια. Το όνομα του: Manneken Pis. Η ιστορία του: λέγεται ότι με τα ούρα του, έσβησε τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί για να καταστρέψουν την πόλη τον 14ο αιώνα.

Pan With Goat, Πομπηία, Ιταλία



Αυτό το άγαλμα αγγίζει πολύ έντονα το θέμα της κτηνοβασίας. Μία καθαρή απεικόνιση ενός άνδρα να συνουσιάζεται με μια κατσίκα. Η ιστορία πίσω από αυτή την πράξη (και ο λόγος δημιουργίας του) βασίζεται στην μυθολογική πεποίθηση του συσχετισμού της κατσίκας με τον θεό της τεκνοποίησης. Αλλά γιατί κάποιος να κάνει σεξ με την κατσίκα και να μην την λατρεύει απλά; Ποιος ξέρει, ωστόσο παραμένει ένα πολύ ενδιαφέρον άγαλμα.

Loveland, Jeju, Κορέα



Φανταστείτε την Disneyland μόνο που αντί για τον Μίκι, υπάρχει πορνό, πολύ πορνό. Δημιουργημένη το 2004, στο νησί του Jeju στην Νότια Κορέα, η Loveland περιέχει βουνά με θηλές στην κορυφή, τεράστια πέτρινα πέη, αγάλματα ανθρώπων να κάνουν στοματικό ο ένας στον άλλον, δονητές με διαδραστικά κουμπιά και άλλα πρόστυχα αξιοθέατα.

Ποσειδώνας, Αθήνα, Ελλάδα



Οι Έλληνες ήταν πάντα γνωστοί για την τάση τους, για επίδειξη του γυμνού δημόσια. Γυμνά αγάλματα Ελλήνων Θεών στέκονται περήφανα σχεδόν σε κάθε ελληνικό νησί. Το 1972, ένα από αυτά τα αγάλματα (του Ποσειδώνα, του Θεού της Θάλασσας) δωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. 
Το 2000, οι γονείς που συνόδευαν μία σχολική εκδρομή κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα, ήταν τόσο εξοργισμένοι με τη γύμνια του Ποσειδώνα ώστε υπέβαλαν αίτηση για να τον ντύσουν με γελοία πράγματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Βράχοι σε σχήματα πέους, σε διάφορες τοποθεσίες



Η μητέρα φύση είναι μία πρόστυχη νοικοκυρά. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε αυτά τα θαύματα, ως τον τρόπο της φύσης να «ενοχλεί» τους συντηρητικούς. Αλλά πρόκειται για την φύση, ποιος μπορεί να πει το ο,τι;

Futura Gallery, Πράγα, Τσεχία



Στην Futura Gallery στην Πράγα, μπορείς να συρθείς στο εσωτερικό ενός κώλου χρησιμοποιώντας την βολική σκάλα. Όταν φτάσετε μέσα, ρίξτε μια ματιά. Θα δείτε Τσέχους πολιτικούς να ταΐζουν ο ένας τον άλλον, υπό τους ήχους του «We Are The Champions». Προφανώς, μία πολύ έντονη δήλωση από τον αμφιλεγόμενο καλλιτέχνη, David Cerny, ο οποίος δημιούργησε αυτό το αριστούργημα για να σατιρίσει την Τσέχικη κυβέρνηση.   
Ναι, τα παραπάνω αγάλματα είναι αγενή και σεξουαλικώς ακατάλληλα αλλά η σεξουαλικότητα είναι ένα αναμφισβήτητο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Αν σας άρεσε κάποιο αυτά τα έργα τέχνης, κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και επισκεφτείτε το και από κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.