25 Απρ 2013

Του χρωστάει δεκαπλάσια ο ΕΟΠΥΥ αλλά η Α' ΔΟΥ του κατάσχει το σπίτι του!!!!!!!Κραυγή αγωνίας στέλνει ο ιατρικός κόσμος και το σύνολο της ιδιωτικών παρόχων υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να εφαρμόσουν ΑΜΕΣΑ τις εντολές του Πρωθυπουργού και να αποπληρώσουν τα παλαιά και νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ ύψους πάνω από 1,5 Δις ευρώ (για το 2012 έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές), καθώς άρχισαν οι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. 
Ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου.
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στο σύνολο των ιατρών αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ της μοναδικής οικίας ιατρού από την Α’ ΔΟΥ Αθηνών για χρέη ύψους 14000 ευρώ στην εφορία, τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκαπλάσιο ποσό στο... συγκεκριμένο πολίτη που χάνει το σπίτι του από την εγκληματική ανικανότητα του δαπανηρού διοικητικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσει τις οφειλές του και να αποπληρώσει τα βεβαιωμένα χρέη του. Και ενώ εντείνεται η πίεση από την τρόϊκα να διατεθούν τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ο ανίκανος διοικητικός μηχανισμός αδυνατεί να τα αποδώσει στους δικαιούχους ! Ακριβώς στην ίδια κατάσταση κινδυνεύουν να βρεθούν και άλλοι ιατροί ή πιστωτές του ΕΟΠΥΥ.  
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΘΗΝΑ                                                                                                                                              22/04/2013
Προς: Γραφείο πρόεδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κύριο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο
Κοινοποίηση:
1) ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γραφείο προέδρου κ. Ελευθερίου Γεώργιο
2) Ι.Σ. Αθήνας – Νομικό τμήμα
3) ΙΚΑ οικονομική υπηρεσία
4) Ο.Π.Α.Δ. οικονομική υπηρεσία
5) Τ.Σ.Α.Υ./Ε.Τ.Α.Α. οικονομική υπηρεσία
6) Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε./Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. οικονομική υπηρεσία
7) Τ.Υ.Υ. οικονομική υπηρεσία
8) Δ.Ο.Υ. Α’ ΑΘΗΝΩΝ – Δικαστικό τμήμα κ Κόνιαρης Δημοσθένης
ΘΕΜΑ: Ρύθμιση ανεκπλήρωτων οφειλών του δημοσίου προς το πρόσωπό μου – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ.
Αγαπητοί κύριοι,
Εξ’ αφορμής της επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κύριο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, που καταχωρήθηκε με αρ. Πρωτοκόλλου 13663 και ημερομηνία 11 Απριλίου 2013, κατά την οποία σας διατραγωδώ την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχω περιέλθει εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι αντιμετωπίζω δύο κατασχέσεις: η μία από την Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών για οφειλές ύψους 14.000 ευρώ και η δεύτερη από το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. για την τελευταία δόση του δανείου, ύψους 4.500 ευρώ. Η κατάσταση είναι προσχεδιασμένη και οι τύχες μας δυστυχώς προδιαγεγραμμένες εκ του γεγονότος ότι αρνείται το υπουργείο να αποδεχτεί τον έντιμο συμβιβασμό και συμψηφισμό των αμοιβών του δημοσίου προς τους ιδιώτες – τούτο εξάλλου αποτελεί και παγία τοποθέτηση του Ι.Σ. Αθηνών.
Επειδή τα δικά μου δικαιώματα που έχω να λαμβάνω από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τόσο ως παλαιές οφειλές ταμείων που ενταθήκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όσο και για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως συμβεβλημένος προμηθευτής για το έτος 2012 είναι υπέρ-δεκαπλάσιες, παρακαλώ να ενεργήσετε με ταχύτατες διαδικασίες ώστε να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς εμέ. Η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να ρυθμιστεί μέχρι την 30 Απριλίου 2013, καταλυτική ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί αναγκαστική κατάσταση προς το μοναδικό μου διαμέρισμα.
Από τις κατ’ εξακολούθησιν δημοσιεύσεις του, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μας αφήνει να πιστεύουμε ότι η ρύθμιση παλαιών  οφειλών του προς τους παρόχους ιατρούς βρίσκονται εν τω περατούσθαι, – πέρα από το γεγονός ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μας έχει, εδώ και 7 μήνες απλήρωτους. Πρόκειται για κραυγή απελπισίας η οποία πρέπει να συνενωθεί με τις κραυγές απελπισίας όλων των παρόχων υγείας ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Επίσης παρακαλώ και ζητώ από τους εκπροσώπους μου Α) τον Ι.Σ. Αθήνας και Β) τον ΕΝ.Ι-Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αναλάβουν τη νομική κάλυψη και προστασία μου.
Με  τιμή
Δρ. Γ. Π. – Καρδιολόγος

1 σχόλιο:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ (οπως καποτε και ο καπεταν Μπαρουτας) εδειξε το δρομο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.