23 Απρ 2013

Μαθητές έστησαν επιχείρηση με αιθέρια έλαια στην Κρήτη


Θα διαθέσουν τα έσοδα σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Έστησαν μία εικονική – συνεργατική επιχείρηση, επεξεργάστηκαν θεραπευτικά βότανα της Κρητικής γης δημιούργησαν αιθέρια έλαια, τα απόσταξαν τα τοποθέτησαν σε μπουκαλάκια και τα διαθέτουν στην αγορά με τα έσοδα να πηγαίνουν αποκλειστικά στον Σύλλογο «Ορίζοντας» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στα ...
Χανιά, ανήκει σε μαθητές του ΕΠΑΛ Κισσάμου οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους στο πλαίσιο του προγράμματος του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων» / Junior Achievement Greece επέλεξαν αντικείμενο, δημιούργησαν «επιχείρηση» που την ονόμασαν «Αιθελάτες» δηλαδή ιχνηλάτες των βοτάνων και αιθέριων ελαίων, εξέλεξαν διοικητικό συμβούλιο και έκαναν το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα.

Λεμονόχορτο, ευκάλυπτο, δάφνη, φασκόμηλο, μέντα, ρίγανη, δάφνη και μυρτιά χρησιμοποίησαν για τα αιθέρια έλαια τους οι μαθητές που συγκέντρωσαν τα βότανα από την περιοχή της Κισσάμου, τα απόσταξαν σε ειδική μονάδα στον Αποκόρωνα και στη συνέχεια ανέλαβαν την προώθηση τους στην αγορά.

Μάλιστα οι μαθητές φιλοδοξούν αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτή την δράση όπως εξήγησε ο πρόεδρος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης, Γιώργος Πανιεράκης.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για την προώθηση των προϊόντων Νίκος Μπενιουδάκης επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι να δείξουμε σε όλους και κυρίως στη νεολαία ότι τέτοια προϊόντα μπορούμε να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.