9 Ιουλ 2013

LIDL – απίστευτη πρόκληση

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΦΠΑ στην παραμεθόριο είναι μειωμένος για ευνόητους λόγους. Κυρίως όμως είναι μία “παροχή” του άθλιου κρατιδίου στους ακρίτες ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστικότητα στις τιμές.

Όλοι επίσης γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει ΦΠΑ. Αυτό βεβαίως ισχύει για τους τυροπιτάδες, τους μεροκαματιάρηδες, το πόπολο. Όχι για τα γερμανά με την αστείρευτη χρηματοδότηση που μεταχειρίζονται κάθε πιθανή μορφή φοροαποφυγής, όπως τα “μαγαζάκια Lidl” που ιδρύονται ως ΟΕ. Έτσι, για να κοροϊδέψουμε στα μούτρα τους ιθαγενείς. Δείτε λοιπόν τι κάνει η Lidl με τον ΦΠΑ:

Απόδειξη πώλησης από την Καλλιθέα (κέντρο, με κανονικό ΦΠΑ)

lidl καλλιθεα
Δείτε τώρα απόδειξη πώλησης από την ΣΑΜΟ, όπου έχει μειωμένο ΦΠΑ.

lidl σαμοςΌπως παρατηρείτε, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ! Δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ για τους ακρίτες, γίνεται κέρδος στις τσέπες των Γερμανών που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το κρατίδιο, τους ακρίτες, τους ιθαγενείς καταναλωτές.

Και επειδή το κράτος έχει αποδείξει την “δυναμική” του, στις περιπτώσεις της Siemens, των υποβρυχίων, της Hoechtief που πήρε τον ΦΠΑ και έφυγε κλπ κλπ, βρέθηκε ένας Έλληνας πολίτης που είχε τα κότσια, μάζεψε τα στοιχεία και έκανε την καταγγελία.

lidl φπα καταγγελιαΚαι τι έγινε; Σύμφωνα με την Α1 και αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης στην εκπομπή του, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Στις καλένδες η “έρευνα”. Αν όμως ήταν κανένας δύστυχος Έλληνας τυροπιτάς από την Ύδρα, θα τον είχαν ξεσκίσει. Θα τον είχαν λιώσει. Αρχές, “μνημονιακοί”, ΜΜ”Ε”, παρουσιάζοντας τον περίπου ως την αιτία που …πτωχεύσαμε!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το μέγιστο μερίδιο ευθύνης όντως είναι δικό μας. Είτε ως ψηφοφόροι είτε ως καταναλωτές. Είναι καιρός να κατανοήσουμε τι δύναμη έχει τόσο το Ευρώ μας, όσο και η ψήφος μας. Αλλιώς θα είμαστε η ντροπή για την γενιά και τα παιδιά μας.


4 σχόλια:

 1. Όταν στο πάρκιν του LIDL δεν θα υπάρχει ούτε ένα αυτ/το πελάτη ΄Ελληνα, τότε θα έχουμε ανακτήσει την εθνική μας κυριαρχία !
  Μέχρι τότε, θα τους τα ακουμπάμε κανονικά κι αυτοί ... θα μας τον ακουμπάνε κανονικότατα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ.
  ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ, Η ΤΑ ΕΧΟΥΝ "ΠΙΑΣΕΙ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
  ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΝΤΑ.
  ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ LIDL.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολα τα σουπερμάρκετ κοροιδεύουν τον πελάτη και υποτιμούν τη νοημοσύνη του με τις δήθεν προσφορές πάνω σε υπερκοστολογημένα προιόντα.
  Δεν υπάρχει επίσης κανένας ποιοτικός ελεγχος από το κράτος και μόνο συμπτωματικά ή εξαιτείας διεθνούς σκανδάλου μπορούν να αποκαλυφθούν τα ακατάλληλα προιόντα. Αλλά ακομα και σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούν ουσιαστικά να επιβληθούν κυρώσεις, ούτε καν να αποσυρθούν τα ακαταλληλα προιοντα.
  Με λίγα λόγια, το κυνοβούλιο χρειάζεται μία ανανέωση να ξεβρωμίσει λιγάκι... αλλά πως θα γίνει αυτό όταν ο μισός πληθυσμός είναι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, δηλαδή εκβιάσιμοι ψηφοφόροι ?
  Μία ελπίδα έχουμε μόνο.. η πείνα που έρχεται ολοένα και σε περισσότερους, ίσως τελικά να είναι καλός σύμβουλος.
  Γιατί κακά τα ψέματα, όσο κτατάμε τον ασθενή στην εντατική με μηχανική υποστήριξη, του στερούμε τη λύτρωση του θανάτου και της ανάστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΠΑ,Ε ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ? Η ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.