# #

10 Ιουλ 2013

Το καρτέλ των Τραπεζιτών τίναξε στον αέρα το ΤΧΣ και αγνόησε παντελώς την Τρόικα!

imerisia_LARGE_t_1061_43483207_type12128
Διαστάσεις λαμβάνουν οι κόντρες που για το θέμα πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που παραβλεφθεί ο ρόλος του Ταμείου.
Πιο αναλυτικά,
σήμερα στις 7 το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την εξαγορά του «καλού» κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πιέσεις από… διάφορες κατευθύνσεις για την τελική έκβαση της υπόθεσης  οδήγησαν την επικεφαλής, στην ουσία, του Ταμείου, και σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην παραίτηση.
Η κ. Σακελλαρίου φέρεται να απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.
www.capital.gr
———————————————————————————————————————————-
Ενώ η Eurobank θα  είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καθώς η πρόταση της, θεωρείται πολύ ισχυρή και εστιάζεται στις συνέργειες…..μια βόμβα μεγατόνων που έσκασε με επίκεντρο το ΤΧΣ μπορεί να τινάξει στον αέρα τον διαγωνισμό για το ΤΤ.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ κ Αναστασία Σακελλαρίου πρότεινε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΤ και απείλησε με  παραίτηση της.
Αιτία… οι πιέσεις που δέχθηκε για τον διαγωνισμό του ΤΤ.
Η Alpha bank εγείρει μείζον θέμα και θα κινηθεί νομικά ενώ πίσω από την παραίτηση φαίνεται ότι βρίσκονται….αλλότρια σχέδια…..μηχανισμών που θέλουν να αποτρέψουν την λογική δηλαδή το ΤΤ να καταλήξει στην Eurobank.Τι ακριβώς συμβαίνειΗ ΕΚΤ και η ΤτΕ έστειλαν σχετικά πρόσφατα τις προτάσεις τους προς το ΤΧΣ οι οποίες δεν ήταν δεσμευτικές.
Μεταξύ των προτάσεων αναφερόταν ότι οι συστημικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το ΤΤ δεν έχει νόημα να καταβάλλουν μετρητά για τον εξής απλό λόγο ότι το ΤΧΣ είναι βασικός μέτοχος τόσο στις συστημικές τράπεζες δηλαδή στους δυνητικούς αγοραστές αλλά και στο ΤΤ που πωλείται.
Μάλιστα με βάση τα πλάνα αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλλει οι τράπεζες έχουν προτείνει τα κεφάλαια σε ανάλογες περιπτώσεις να κατευθύνονται στο ELA ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από την έκτακτη ρευστότητα.
Να σημειωθεί κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι η ΕΚΤ και η ΤτΕ είχαν ξεκάθαρη κοινή γραμμή.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, εισηγήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του ΤΤ καθώς δέχθηκε έξωθεν πιέσεις.
Ωστόσο το Γενικό Συμβούλιο απέρριψε την εισήγηση της Σακελλαρίου και οι προσφορές των 3 συστημικών τραπεζών Eurobank, Εθνικής και Alpha bank θα εξεταστούν την Παρασκευή.
Ωστόσο εγείρεται μείζον θέμα γιατί σε ένα κορυφαίο ζήτημα το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου που προεδρεύει ο Σκλαβούνης άδειασε την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ.
www.bankingnews.gr
————————————————————————————————————————–
Σκληρές κόντρες ακόμη και στο νήμα του διαγωνισμού πώλησης του Τ.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να αιωρούνται, παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών όπως της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ κας Αν. Σακκελαρίου.
Στις 7 σήμερα το απόγευμα το ΤΧΣ και η Goldman Sachs που ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης είχαν στα χέρια τους τέσσερις προσφορές από Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Πρόκειται για προσφορές όμως που δεν έχουν κοινή βάση ως αποτέλεσμα των ατυχών χειρισμών και των διαφορετικών ερμηνειών για τα κριτήρια του διαγωνισμού.
Alpha Bank και Eurobank επιβεβαίωσαν ήδη με επίσημες ανακοινώσεις τους την υποβολή προσφορών ενώ κύκλοι των Πειραιώς και Εθνική σημειώνουν ότι υποβλήθηκαν προσφορές και σύντομα θα βγουν και ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της Alpha περιλαμβάνει μετρητά σε αξιόλογο μάλιστα ύψος. Η τράπεζα πρακτικά αγνόησε τόσο τη φερόμενη διευκρίνιση που απέστειλε η Goldman Sachs ότι οι προσφορές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τίμημα μόνο σε μετοχές και όχι σε μετρητά όσο και την άποψη ότι δεν μπορούν να υποβληθούν προσφορές με μετρητά αν δεν πληρείται το κριτήριο μείωσης της εξάρτησης από τον ELA.
Κύκλοι της Alpha σημειώνουν ότι η τράπεζα αποφάσισε να προσφέρει μετρητά για μια τράπεζα που ανήκει κατά 100% στο ΤΧΣ. Αν η προσφορά αγνοηθεί με κριτήρια ρευστότητας και όχι κεφαλαίων τότε γεννάται τουλάχιστον ηθικό ζήτημα.
Ομοίως κύκλοι της Πειραιώς επισημαίνουν ότι η προσφορά τους περιλαμβάνει μετρητά τα οποία θα προέρχονται από τρίτους επενδυτές και όχι από την ίδια την τράπεζα.
Κύκλοι της Εθνικής χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους ουσιαστική την προσφορά που κατέθεσε η τράπεζα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπεριέχει έκπληξη που οδηγεί αν συνυπολογισθεί στο να είναι μια άκρως ανταγωνιστική προσφορά.
Στον αντίποδα η Eurobank κατέθεσε προσφορά μόνο με ανταλλαγή χαρτιών και είναι το φαβορί αν επιλεγούν όπως θέλει η Τρόικα ως βασικό κριτήριο οι συνέργειες και η συστημική σταθερότητα.
Είναι αντιληπτό από τα πρώτα στοιχεία των προσφορών ότι η διεκδίκηση του Τ.Τ. εξελίσσεται σε μάχη μέχρις εσχάτων. Οι προσφορές που κατατέθηκαν κινούνται σε διαφορετικά μήκη κύματος απεικονίζοντας το θρίλερ που εξελίχθηκε κατά τις τελευταίες ώρες με αντικείμενο τα κριτήρια του διαγωνισμού και απειλούν με κρίση κορυφής το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Σακκελαρίου επισείει την απειλή παραίτησης κάτι όμως που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται καθώς πριν από μια ώρα όταν και ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ. Σ του Ταμείου δεν είχε υποβάλει παραίτηση. Εκπρόσωπος άλλωστε του ΤΧΣ διέυψευσε τα περί παραίτησης.
euro2day
http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.