# #

13 Ιουλ 2013

"Κανένα λάθος δεν έκανε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κανένα λάθος δεν έκανε το ΔΝΤ. Κανένα πολιτικό λάθος δεν έκανε κανένας πολιτικός εντός κι εκτός Ελλάδος".

Κανένα λάθος δεν έκανε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κανένα λάθος δεν έκανε το ΔΝΤ. Κανένα πολιτικό λάθος δεν έκανε κανένας πολιτικός εντός κι εκτός Ελλάδος.

Όλα ήταν προσχεδιασμένα... είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο  δημοσιογράφος από το “Ριζοσπάστη” και μέλος του ΚΚΕ Νίκος Μπογιόπουλος, αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. 
Επαναλαμβάνει πως παρά τις σκληρές θυσίες τις οποίες υποχρεώνεται να κάνει ο Ελληνικός λαός το Δημόσιο χρέος μειώθηκε μόλις 1 διασ. ευρώ και ότι η τελευταία υποδόση των 8,1 δις περνάνε - επιστρέφουν, μέσω ειδικών λογαριασμών στους φιλεύσπλαχνους δήθεν Ευρωπαίους.
Στην τελική ανάλυση είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που μέσα από τις κρίσεις του τρέφεται χτυπώντας πρώτα τον κόσμο της εργασίας.
Σαφώς και υπάρχει θέμα Δημοκρατίας στη χώρα, όμως, θα πρέπει να σταματήσουν όχι μόνο οι υπηρέτες του μνημονίου αλλά κι όσοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι με μεταρρυθμίσεις και σκληρή λιτότητα λύνεται το πρόβλημα. Λύση είναι η ανατροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.