8 Ιουλ 2013

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων...Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Μόνιμο φοροενοίκιο στα ακίνητα -Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού από το 2014 θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και φοροενοίκιο. Συγκεκριμένα 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων θα πληρώνουν εφ' όρου ζωής ένα νέο μόνιμο φόρο, ο οποίος δημιουργείται βάσει μία νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές.
Πρόκειται για ...
ένα φοροενοίκιο, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ζώνης. Παράλληλα φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό
Σύμφωνα με το «Βήμα» η κλίμακα θα διαμορφώνεται μετά από το συνυπολογισμό του χαρατσιού και του Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαριστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί.
Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ποιοι θα ανασάνουν
Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί, οι οποίοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο, αφού τα ακίνητα τους βρίσκονται σε χαμηλή τιμή ζώνης. Συγκεκριμένα μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα δουν αύξηση της φορολογίας και επομένως το φοροενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν θα είναι υψηλό.
Τι αλλάζει με τα αγροτεμάχια
Φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό. Παράλληλα όσοι διαθέτουν ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, η οποίες θεωρούνται ακριβές, η φορολογία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή των αγροτών.
Τι πλήρωναν και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Πίνακας: TO BHMA

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.