# #

27 Απρ 2013

«ΛΥΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ»!


Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΕΛ !
Σε εντυπωσιακή στροφή των θέσεων του έχει κατευθυνθεί ολοταχώς το ΑΚΕΛ ματά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο, που ακολούθησαν τις αποφάσεις του Eurogroup και τη συμφωνία της Κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα για την επιβολή ενός κατάπτυστου Μνημονίου.
Στο επίκεντρο της μεταστροφής των θέσεων του ΑΚΕΛ είναι η πρόταση για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, στο πλαίσιο της απαλλαγής του νησιού από την τρόικα και τα μνημόνια και της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος διεξόδου.
Είναι χαρακτηριστική η ...
συνέντευξη που έδωσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην Κυριακάτικη Αυγή (28/4/13) στην οποία με ωμότητα,σχεδόν, υπογραμμίζει: « Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αν μιλάμε για αναζήτηση λύσης έξω από το Μνημόνιο και έξω από την τρόικα, ουσιαστικά μιλάμε για την εξεύρεση λύσης εκτός Ευρωζώνης.»
Είναι γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, με την πολιτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια, φέρει πελώριες ευθύνες για τη σημερινή δεινή Κυπριακή κατάσταση, γεγονός που αδιάλειπτα επεσήμανε η Iskra όταν, σχεδόν, όλοι στην ελληνική Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σιωπούσαν.
Σήμερα, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Κυπριανού που παραθέσαμε, το ΑΚΕΛ επιχειρεί στην πράξη να κάνει την αυτοκριτική του, επιχειρώντας μια μεγάλη τομή στις θέσεις του, την οποία θα μάθουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο Α. Κυπριανού στην ίδια συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Αυγήπροτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάμεσα στον Κυπριακό λαό, ώστε ο τελευταίος κυρίαρχανα αποφασίσει για την παραμονή ή όχι της Κύπρου στην Ευρωζώνη.
H Iskra την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να αναδημοσιεύσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Α. Κυπριανού στην Αυγή της Κυριακής (28/4).

1 σχόλιο:

  1. Η Ευρώπη δεν προσφέρει στην Κύπρο ζώνη ασφαλείας όπως νομίζουν οι συμπατριώτες μας. Δεν φακκούν πέννα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για μας απόδειξη λέχθηκε και αυτό : θέλουμε να σας τιμωρήσουμε που ψ η φ ί σ α τ ε όχι για το σχέδιο Ανάν. Επρέπε να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Αν οι οικονομικές λύσεις εντός της Ευρωζώνης ήταν θαυματουργές θα τρέχαν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να τις εφαρμόσουν π.χ η Γαλλία η οποία πήρε σβάρνα τις αραβικές χώρες για εξεύρεση λύσεων διάσωσης της οικονομίας της ή ακόμα και ταξίδι στην Κίνα για τον ίδιο λόγο. Οι δικοί μας πολιτικοί βρήκαν την λύσην τους την πρόσφερε το ΔΝΤ. Είναι σαϊνια.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.