# #

7 Αυγ 2012

Απόβλητα στον Όλυμπο...Έντονη κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία (και όχι μόνο) για την μεθαυριανή συνάντηση κατά της απόθεσης υλικού στη ΔΕΑΔΟ...!!!



  • Έντονη είναι η κινητοποίηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία για την μεθαυριανή ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει στο Λιτόχωρο σχετικά με την υπό συζήτηση απόθεση.. υλικού από την εταιρία TOSOH στη ΔΕΑΔΟ.
  • Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως η κινητοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τα τοπικά όρια της Πιερίας και θα αποτελέσει τη δεύτερη επιβεβαίωση της αλλαγής των εκλογικών συσχετισμών στην Πιερία (μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει πρώτο κόμμα στο Λιτόχωρο).
  • Καλό είναι όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν για να ακούσουν τι έχει να πει και η πλευρά που είναι εναντίον της απόθεσης του υλικού, κόντρα στην επίσημη διαβεβαίωσηπως δεν υπάρχει το παραμικρο θέμα απόθεσης κανενός τοξικού υλικού στο Λιτόχωρο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας).
  • Καλό είναι επίσης να ...αναγραφεί πως παρά τα όσα θα διαβάσετε στην επιστολή που ακολουθεί, η Δημοτική Αρχή του Λιτοχώρου ξεκαθάρισε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο πως αν αποδειχθεί πως υπάρχει έστω ο παραμικρός κίνδυνος θα προχωρήσει στην ακύρωση των σχεδίων για τη μεταφορά του υλικού...
  • Η ανακοίνωση της συντονιστικής Επιτροπής Ενεργών Πολιτών Πιερίας έχει ως εξής: 
  • Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Δίου - Ολύμπου και όλης της Πιερίας,  επισκέπτες και κατοίκους στην ανοικτή συνάντηση για ενημέρωση στο Λιτόχωρο. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ στις 20.30 ΠΕΜΠΤΗ 9/8/12 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ. 
  • Η ενημέρωση αφορά την απόφαση του Δήμου Δίου – Ολύμπου να επιτρέψει το θάψιμο στο αμμορυχείο 80.000 τόνων από τους 600.000 τόνους βιομηχανικών απόβλητων της TOSOH Hellas, δίπλα ακριβώς στο Λιτόχωρο, σε έκταση 15 στρεμμάτων στην σκιά του μυθικού Ολύμπου. 
  • Το παραπροϊόν προέρχεται από επεξεργασία του πυρολουσίτη ( χρησιμοποιείται για την παρασκευή διοξειδίου του Μαγγανίου MnO2 που είναι η πρώτη ύλη στην κατασκευή μπαταριών ). 
Οι πολίτες οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης πρέπει να ενημερωθούν για όλα. 


Η ενημέρωση αφορά όλους μας, να γνωρίσουμε τι πρόκειται να συμβεί στη αυλή μας. 

- Η συζήτηση να φωτίσει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, εάν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και για την υγεία μας άμεσα η μακροπρόθεσμα; 
- Η απόφαση για αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων για την αποκατάσταση του λατομείου μήπως άνοιξε την πόρτα για αποθήκευση και άλλων βιομηχανικών σκουπιδιών; 
- Το συγκεκριμένο απόβλητο (χώμα) έχει οξείδια του μαγγανίου, βαρέα μέταλλα (Χρώμιο, Μόλυβδο, Κάδμιο, Κοβάλτιο, Βάριο, Νικέλιο κ.λπ.) και αρσενικό ; 
- Μελέτη για την αποκατάσταση του λατομείου υπήρχε, γιατί η τροποποίηση των όρων της ; 
- Οι επιστήμονες που γνωμοδότησαν αρνητικά για την αθωότητα του ίδιου υλικού και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον στο Δήμο Αγ. Αθανασίου (Χαλκηδόνας) τον Μάιο του 2012, μήπως έχουν δίκιο; 


  • Η αθώωση του υλικού είναι πράξη αφελής, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι ρητορείες δεν συνάδουν με την κατάσταση. Η αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχόντων στην εκτέλεση της …ανάπλασης του αμμορυχείου επιβάλλει σε εμάς όλους να ενημερωθούμε και να σταματήσουμε τον παραλογισμό.
  • Καλούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφέρεια Πιερίας όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τον δήμαρχο, τους κοινοτικούς συμβούλους, τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού, όλων των επαγγελματικών κλάδων, ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, να πάρουν μέρος στην συζήτηση. 
Η συντονιστική Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Πιερίας

ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.