# #

10 Αυγ 2012

Στην Μέρκελ μαλάκας και στον μετανάστη μάγκας



Της Φωτεινής Λαμπρίδη 

«Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή [...] Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς». 

Τον Αύγουστο του 2012 μάθαμε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη  της τρικοματικής κυβέρνησης  ότι οι Δωριείς είχαν τα χαρακτηριστικά των σημερινών μεταναστών . 
Δηλαδή να φανταστώ πως άφηναν οι περισσότεροι την τελευταία τους πνοή , στα ψυγεία των κοντέινερ της εποχής στα οποία στριμώχνονταν κατά δεκάδες προκειμένου να αποδράσουν από την κόλαση της Πίνδου. Δεν μας είπε βέβαια ο υπουργός ότι οι Δωριείς ήταν ελληνικό ποιμενικό και πρωτόγονο φύλλο , αλλά αυτή η πληροφορία δεν εξυπηρετεί την προπαγάνδα του οπότε...

Όχι δεν είναι μια αφελής ανάγνωση της αντιστροφής που επιχειρείται, είναι μια απόπειρα να φωτιστεί η επικινδυνότητα των κυβερνώντων μας.

Οι μετανάστες στοχοποιούνται καιρό τώρα. Με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού όμως καθίστανται  επίσημα ως ο απόλυτος εχθρός, ως το μέγιστο κακό.  "το μεταναστευτικό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό" συμπλήρωσε ο υπουργός με νόημα, "αν δεν κάνουμε κάτι τώρα η χώρα μας θα καταρρεύσει". Όπερ σημαίνει πως δεν υπάρχει κρίση στο σύστημα , στην οικονομία που διέπει τα πράγματα. 

Δεν είναι ότι καταρρέει το σύστημα που υπηρέτησαν  πιστά μεταξύ Άλλων και οι κυβερνήσεις της χώρας αυτής. Όχι...η χώρα δεν καταρρέει εξαιτίας  των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων και διαπλεκόμενων, αλλά εξαιτίας των μεταναστών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα λιμνάζοντα νερά μιας γονατισμένης χώρας εξαιτίας της συνθήκης του Δουβλίνου. 

Για αυτήν κουβέντα δεν γίνεται γιατί πολύ απλά τους είναι πιο βολικό να βιαιοπραγούν ενάντια  στους αδύναμους και κατατρεγμένους -αυτός είναι ο πολιτισμός τους- παρά να ορθώσουν το ανάστημά τους στα μεγάλα αφεντικά της κακογερασμένης ηπείρου προκειμένου να αναζητηθεί μια ανθρώπινη λύση. Τα λέει πιο απλά το σύνθημα, στη Μέρκελ μαλάκας και στον μετανάστη μάγκας.

Τη σύνταξη λοιπόν αγαπημένη μου γιαγιά στην έφαγε κάποιος μετανάστης, ίσως η γεωργιανή που σε φροντίζει. Το εφάπαξ που το πλήρωνες 40 χρόνια το εξανέμισε προφανώς κάποιος Αφρικανός, το χαράτσι στο επέβαλε ο κινεζούλης που έχει το κατάστημα στη γωνία. Τι. Δεν καταλαβαίνεις; έχουμε πόλεμο. Ακόμα να συνταχθείς με τις εθνικιστικές δυνάμεις του τόπου;

Ο κύριος Δένδιας έδωσε το νέο σύνθημα λοιπόν ωσάν παράγγελμα στρατιωτικό και μαζί και την επιχειρηματολογία  των υπηκόων. Γιατί, μόλις τολμήσαμε  να μιλήσουμε για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών για πογκρόμ για κτηνωδία,  μας έδειξαν οι διπλανοί  με το δάχτυλο το δεκαπεντάχρονο κοριτσάκι που χαροπαλεύει. Και μετά χαθήκαμε στο μαύρο σκοτάδι της προπαγάνδας και της αμάθειας. Πιο μαύρο κι από την ασέληνη νύχτα. 

Το έρεβος που ρούφηξε το τεκμήριο της αθωότητας από τα στόματα των τελεαστέρων -δεν θα πω δημοσιογράφων-, το έρεβος που επέβαλε την εξίσωση πακιστανός =βιαστής άρα Δένδιας = Σωτήρας του έθνους! Τα άρθρα στα κυβερνητικά μέσα βρίθουν πλήθος εξισώσεων μέσω της γενίκευσης.

Ερώτημα 1 Μπορώ να νιώθω οδύνη για τη δεκαπεντάχρονη και τους συγγενείς της και ταυτόχρονα να μάχομαι για τα δικαιώματα των μεταναστών, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;  Μήπως πρέπει να μάθουμε να είμαι ευαίσθητη κατ' επιλογήν για το καλό της πατρίδας; Είναι γραμμένο σε κάποια παράγραφο του μνημονίου που δεν θυμάμαι;

Από τις εξισώσεις αυτές φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αριστερά και ολόκληρος ο προοδευτικός χώρος. Χαρακτηριστικό, είναι το σχετικό άρθρο του θέμου αναστασιάδη στο οποίο επαναλαμβάνει για νιοστή φορά όπως κι άλλοι συνάδελφοι του πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει τους εγκληματίες μετανάστες οπότε και προκύπτει η εξίσωση ΣΥΡΙΖΑ =μετανάστης= εγκληματίας.  Παρεμπιπτόντως η συχνά μυωπική κοινωνία μας ίσα που διακρίνει στο βάθος του χρόνου μια βαλίτσα με κάτι εκατομμυριάκια του δημοσιογράφου να περνούν τα σύνορα ελεύθερα. Εκεί. Δεν χρειάζεται η frontex.

Ερώτημα 2 Εσείς εκεί... Επιτρέπετε στο σώμα μου να συνεχίζει ν' ανατριχιάζει στο άκουσμα της λέξης λαθρομετανάστες, και στη φαντασία μου να εξεγείρεται κάθε που επιμένετε να συνθέσει την εικόνα μιας ανθοδέσμης ψυχών πάνω σε μια σκούπα;

Για τον επίλογο κύριε Δένδια,

Γράφουν τα βιβλία ιστορίας πως η εποχή της "Καθόδου των Δωριέων", ονομάζεται "Ελληνικός Μεσαίωνας", επειδή ελάχιστα γνωρίζουμε γι' αυτόν. Αντίθετα Για τον σύγχρονο ελληνικό μεσαίωνα , οι μελλοντικές γενιές θα έχουν όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή τους. Υπάρχουν ευτυχώς και οι άνθρωποι και τα μέσα που καταγράφουν και τα γεγονότα και τα ονόματα.

Ερώτημα 3ο και τελευταίο

Αλήθεια επιμένετε πως δεν χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ πλαστικές σφαίρες στη Χαλκιδική; Δεν τις είδα μόνο εγώ. Τις είδαμε πολλοί. Είμαστε πολλοί.
 
 http://www.left.gr/index.php
από δω

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά καμμιά κουβέντα ο κ. Δένδιας για Δουβλίνο ΙΙ κλπ.
    Οι μεταναστευτικές ροές γνωρίζουμε και για΄τι γίνονται και ποιούς εξυπηρετούν.
    Ο κάθε Δένδιας βάζει τα θύματα της μετανάστευσης (ιθαγενείς και μετανάστες) να πλακώνονται μεταξύ τους την ίδια στιγμή που αυτός κάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
    Σαφώς η μαζική εισροή μεγάλων κυμάτων μεταναστών (πώς φτάνουν ως εδώ άραγε;)έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων, αλλά το να αποκρύπτεται ο ρόλος όσων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται από την πληθώρα πάμφθηνων εργατικών χεριών πάει πολύ.
    Το κακό είναι ότι πλείστοι όσοι εκ των πληττομένων Ελλήνων που έχασαν τη δουλιά τους δεν κατανοούν τις αιτίες και χτυπούν το σαμάρι και όχι το γάϊδαρο (γιατί το γάϊδαρο είτε τον φοβούνται ως ραγιάδες είτε τον επέλεξαν οι ίδιοι).
    Και πόσοι εξ ημών δεν ωφελούνται από την παρουσία τόσο πολλών μεταναστών στη χώρα μας και κερδίζουν ασύστολα;
    Πώς βρίσκουν τόσο εύκολα και προσλαμβάνουν ξένους μετανάστες και όχι Ελληνες;
    Από αυτούς που απασχολούνται για παράδειγμα στα ξενοδοχεία (ιδίως τα μεγαλύτερα) πόσοι είναι Ελληνες και πόσοι μετανάστες (ακόμη και ενοικιαζόμενοι ¨μαθητευόμενοι¨), με ποιούς όρους εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης;
    Τί έκανε η παράταξη του Δένδια τα τελευταία 15 χρόνια για να αποτρέψει αυτό το ρεύμα των μεταναστών; Κατήγγειλε μήπως τη συμφωνία του Δουβλίνου ή ζήτησε με επίταση την αλλαγή των όρων της;
    Το έργο αυτό έχει ξαναπαιχτεί αλλού σε άλλες εποχές.
    Οποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχείο αμερικάνικων εφημερίδων για να δεί τί έγραφαν πριν από 100 περίπου χρόνια για τους βρωμιάρηδες Ελληνες, Ιταλούς και λοιπούς ξυπόλητους της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και άλλων πόλεων, θα καταλάβει πολλά.
    Πριν από μερικά χρόνια ο ¨Ιός¨ της Ελευθεροτυπίας είχε σχετικό άρθρο-ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.