# #

7 Αυγ 2012

Ποδήλατο, το μέσο των...ονείρων


Έχω το όνειρο μου...το ποδήλατο μου
Του Ηλία Βερβαινιώτη

Δεν είναι πια ταμπού, αλλά πραγματικότητα. Δεν ξέρω -αλλά και δεν με νοιάζει- αν οι καιροί είναι αυτοί που το επιτάσσουν αλλά τα ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. 
Από τότε που τρέχαμε με τις βοηθητικές ακόμη  μικρά παιδιά στις γειτονιές μας με τους φίλους μας, μέχρι σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και το ποδήλατο παραμένει το μέσο που οδηγεί στα όνειρα μας.
Η γενιά μας μαστίζεται από την ανεργία και ένα σωρό ακόμη προβλήματα, αλλά εμείς δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε αυτά αλλά αντιθέτως να τα ξεπερνάμε.
Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με αυτό η διάθεση για βόλτες και αφού τελικά λεφτά δεν υπάρχουν εμείς τι κάνουμε; 

Καθόμαστε και κλεινόμαστε στο σπίτι, αυτοεξόριστοι από φίλους, θάλασσα και μαγικές στιγμές;


Και βέβαια όχι, μπορούμε να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να ξεχυθούμε μαζί με τη παρέα μας και ένα κοντινό νησί της Αττικής - Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι, Σαλαμίνα.
Τα καραβάκια έχουν αρκετά συχνά δρομολόγια και το πολύ σε μία και μισή ώρα είσαι στο προορισμό σου συν ότι το ποδήλατο μπαίνει δωρεάν.
Για να πάει κανείς στον Πειραιά από όπου θα πάρει το καράβι, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον προαστιακό ή τον ηλεκτρικό (στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν επιτρέπεται το ποδήλατο σε ώρες αιχμής).
Ακόμα αυτό τον καιρό έχουν ξεκινήσει ποδηλατικές ομάδες της αττικής να διοργανώνουν εκδρομές στα κοντινά νησιά, κάνοντας απολαυστική τη διαδρομή και πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές στα εισιτήρια. Η ενημέρωση γίνεται μέσω facebook
Έτυχε να παραβρεθώ σε μία τέτοια εκδρομή στην Αίγινα με τις ΠΕΡΙΣΤΕΡΟπεταλιές και οφείλω να ομολογήσω πως το διασκέδασα με τη ψυχή μου. Γέμισα τη μέρα μου με εικόνες και στο τέλος της έβλεπα μόνο χαρούμενους ανθρώπους έτοιμους να επαναλάβουν το ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.