# #

10 Αυγ 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ: ΕΦΕΔΡΕΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ 40.000 ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ...ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!
Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους στην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-14, είπαν στο Reutersκυβερνητικοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μην φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει ...
αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.


Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που εισήγαγε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο. 

Τελικά αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγο συνταξιοδότησης και λίγες εκατοντάδες ήταν αυτοί που εντάχθηκαν στο μέτρο της εφεδρείας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον Στουρνάρα, λέγοντας ότι θα εξετάσει κάθε πρόταση που θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες περικοπές, υποδηλώνοντας ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί με τον τρόπο που έγινε την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, επιχειρώντας εξορθολογισμό των αναγκών της σε όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς, είπαν οι αξιωματούχοι.

«Πρέπει να βρούμε τα 11,5 δισ. ευρώ γιατί χωρίς αυτά, δεν θα υπάρξει νέα δόση», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, υποδηλώνοντας ότι η ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώραςθα κάμψει κάθε αντίσταση.

                                                         Εγκύκλιος για τις αποχωρήσεις

Στο μεταξύ θέμα δημιουργήθηκε με αφορμή εγκύκλιο για τις «αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016» που εστάλη στους φορείς του Δημοσίου την 3η Αυγούστου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνέδεαν την εγκύκλιο με τις συζητήσεις που γίνονται για την εφαρμογή της εφεδρείας, διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά΄στην εφεδρεία αλλά, «την αναλυτική και τεκμηριωμένη καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, που αποτελεί διαδικασία συνδεόμενη με τον ευρύτερο σχεδιασμό της απασχόλησης στο Δημόσιο».

Πηγές του υπουργείου πρόσθεσαν ότι η καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί βέβαιη την επίτευξη του στόχου για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις, αλλά μόνο με την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις που θα γίνουν.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, όλα θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα ασκήσει η τρόικα στο θέμα αυτό σε συνδυασμό με τη δυσκολία που υπάρχει για την κάλυψη του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από το οικονομικό επιτελείο.

από δω

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας.
    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο;
    Αν ναι, δεν έχετε ένα πρόβλημα, επειδή όλα όσα κάνουμε είναι
    δάνειο με επιτόκιο 3% με τιμές pepole μας είστε σίγουροι για σας
    το ποσό του δανείου.
    Κάνουμε ιστορία μεταξύ πολλών άλλων.
    αν είμαστε οι καλύτεροι σε απευθείας σύνδεση δανειστές στην internet.we
    έχουν πολλά δάνεια σε πελάτες σε Σιγκαπούρη, Ηνωμένο
    Κράτος της Αμερικής και της

    περιβάλλοντος.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω.
    mail: starbicloanagency@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.