# #

9 Ιουλ 2010

«Χείμαρρος» αποκαλύψεων ακολουθεί το «πάρτι» των παράνομων προσλήψεων και της απίστευτης σπατάλης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την προεκλογική και όχι μόνο περίοδο.

«Χείμαρρος» αποκαλύψεων ακολουθεί το «πάρτι» των παράνομων προσλήψεων και της απίστευτης σπατάλης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την προεκλογική και όχι μόνο περίοδο.
Ο πρώην υπουργός, κ. Σ. Χατζηγάκης, βρέθηκε χθες στο στόχαστρο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος με «ντοκουμέντα» άρχισε να «πυροβολεί» την προηγούμενη γαλάζια ηγεσία του υπουργείου για τις προσλήψεις στην «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ», για υπέρογκες δαπάνες για την επίπλωση των γραφείων, για απίστευτα ποσά για σταθερή και κινητή τηλεφωνία και μέχρι για τηλεφωνήματα των ροζ 090…
 Και ενώ ο κ. Χατζηγάκης προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα -χωρίς μάλιστα επιχειρήματα- ο κ. Καρχιμάκης εμφάνισε έγγραφα με τρανταχτές αποδείξεις. Ιδιαίτερα αναλυτικός και περιγραφικός ο λόγος του κ. Καρχιμάκη για το γραφείο το οποίο χρησιμοποιεί και που στοίχισε ένα μυθικό ποσό για την ανακαίνισή του επί γαλάζιας ηγεσίας:

«Η ανακαίνιση του γραφείου του υφυπουργού, μόλις 25-30 τετραγωνικών μέτρων, κόστισε 150.000 ευρώ! Μόνο για την επίπλωση, το κόστος έφτασε τα 71.000 ευρώ!».

Για δύο γυάλινες και πέντε ξύλινες (εσωτερικές πάντα) πόρτες, η δαπάνη προμήθειας ανερχόταν στο ποσό των 6.100 ευρώ, ενώ των εργασιών ανέβαζε κατά πολύ το συνολικό κόστος. Ακολουθούν ξύλινα δάπεδα, χωρίσματα, επενδύσεις στους χώρους των γραφείων και πολλά άλλα. Μόνο μία «παραγγελία» για το γραφείο του υπουργού (21-1-2009) δεν έγινε δεκτή, αφού η Διεύθυνση Διοικητικού (με έκθεση) διατύπωσε εγγράφως τις αντιρρήσεις της. Τι αφορούσε; Την τοποθέτηση στο υπουργικό γραφείο (στα παράθυρα) φιμέ και αλεξίσφαιρων τζαμιών! Ακριβό… χόμπι αποδεικνύεται αυτό των χρηστών κινητής αλλά και σταθερής τηλεφωνίας. «70 κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούσαν στο υπουργείο. Ο κ. Χατζηγάκης είχε 30 κινητά που μοίρασε σε ψηφοφόρους του, που έκαναν τεράστιους λογαριασμούς έως και 11.700 ευρώ», δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης, προσθέτοντας και άλλα νούμερα ανεβάζοντας το κοντέρ της αποκάλυψης: «20 εκατ. ευρώ κόστιζε στο υπουργείο η σταθερή τηλεφωνία του. Ακόμα και για ροζ τηλέφωνα, γραμμές 090, τηλεπαιχνίδια πλήρωνε το υπουργείο!»…

Χρεώσεις
Σε έγγραφο με ημερομηνία 8-11-05, η Διεύθυνση Διοικητικού προειδοποιεί: «Παρατηρήθηκε ότι χρεώνονται διάφορες τηλεφωνικές συνδέσεις (εκτός τηλεφωνικού κέντρου) με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, επίσης με κλήσεις προς γραμμές 090 τηλεπαιχνίδια, τηλεκληρώσεις κ.λπ. Που στο σύνολό τους δεν πρέπει να βαρύνουν την υπηρεσία». Οσο για τα κινητά τηλέφωνα, αυτά δεν χρησιμοποιούνταν σε μεγάλο αριθμό, μόνο από συνεργάτες του τότε υπουργού, αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Καρχιμάκης, και από συνεργάτες υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Και στο αγροτικό κανάλι; Οι καταγγελίες και τα έγγραφα που παρουσιάζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν επιδέχονται… εύκολα αμφισβήτηση. Από τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται ότι το αγροτικό κανάλι -όπως είπε ο κ. Καρχιμάκης- πλήρωνε κάθε μήνα σε μισθούς 1.050.000 ευρώ για 70 «εξαφανισμένους» υπαλλήλους!

Ο Γ. Ραγκούσης
Είναι σαφές ότι και χθες ο απόηχος από την υπόθεση των παράνομων και παράτυπων προσλήψεων στην «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ», που αποκάλυψε ο κ. Πάγκαλος, ήταν ιδιαιτέρως «βαρύς» για τη γαλάζια διακυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, ερωτηθείς έδωσε την ευρύτερη πολιτική διάσταση του θέματος, τονίζοντας ότι: «Εχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι τρεις μήνες μετά τα όσα άθλια και απαράδεκτα συνέβησαν στην «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ», η ΝΔ με φανατισμό πολέμησε και καταψήφισε τον νέο νόμο για την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο, με τον οποίο βάλαμε οριστικό τέλος στις φαύλες και ρουσφετολογικές πρακτικές του χθες που παραλίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία». Ανάφλεξη σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega επίσης, όταν ο κ. Χατζηγάκης -μετά τις δικαιολογίες για τις προσλήψεις ανιψιών, θυγατέρων και άλλων συγγενών και φίλων παρατύπως- έκανε λόγο για τον διορισμό της κόρης του κ. Θ. Πάγκαλου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του κάνει αναλυτική μνεία στην καθ’ όλα νόμιμη πρόσληψη στη Βουλή της κόρης του, η οποία σήμερα πάντως εργάζεται ως λυρική τραγουδίστρια στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων, «όπου προσελήφθη κατόπιν εξετάσεων και μονιμοποιήθηκε, όπως όλοι οι συνάδελφοί της, με σχετικό ΠΔ της κυβέρνησης της ΝΔ»…

Προσλήψεις – Τριπλή δικαστική έρευνα

Τριπλή δικαστική έρευνα για παράνομες προσλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τρεις εισαγγελείς, λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων. Αφορά προσλήψεις με αδιαφανή τρόπο στην εταιρεία Αγροτικός Τουρισμός και Ηπιες Μορφές Αναψυχής («ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.»), μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που εντόπισε προσλήψεις προσωπικού χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού και πρόσκλησης ενδιαφέροντος αλλά και άλλες παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί από τους ελέγχους. Επίσης 39 προσλήψεις που έγιναν προεκλογικά και μάλιστα μέσα στο διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, στην εταιρεία «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε», όπως κατέδειξε η Εκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Και τέλος 25 προσλήψεις στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, που σύμφωνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών φαίνεται να υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας. Εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

ΕΘΝΟΣ

http://bananiagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.