# #

8 Ιουλ 2010

Αρχαία Ελληνικά θα «μιλήσει» και πάλι απόψε το αρχαίο θέατρο της Περγάμου, στην Τουρκια.

Αρχαία Ελληνικά θα «μιλήσει» και πάλι απόψε το αρχαίο θέατρο της Περγάμου, στην Τουρκία, που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση «Αναφορά στον Προμηθέα - Το όραμα του Σικελιανου στην Τουρκία».

Με πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο αρχαίος ελληνικός λόγος θα ακουστεί και πάλι στην Πέργαμο, ...
μέσα από αυτή την εκδήλωση, με τις συνθέσεις τριών κορυφαίων μορφών: του μεγάλου συνθέτη των αρχών του 20ου αιώνα, Κωνσταντίνου Ψάχου, που μελοποιεί τον Αισχύλο, του Μίκη Θεοδωράκη, που μελοποιεί την πνευματική γέφυρα, την οποία θεμελιώνει ο Σικελιανός με το «Πνευματικό Εμβατήριο» ανάμεσα στον Προμηθέα του και τον Χριστό, και της οραματίστριας Εύας Σικελιανού. Πρόκειται κατ' ουσίαν για τρεις γέφυρες, που ενώνουν την εναγώνια πάλη του ανθρώπου για ειρήνη και ελευθερία.

Τη σκηνοθετική ευθύνη της παράστασης έχει ο Ηλίας Μαλανδρής, τη μουσική επιμέλεια ο Κώστας Καραμάνος, τη σκηνογραφική σύνθεση η Vangi Burbidge και τη χορογραφία η Βάσια Αγγελίδου, με αναφορά στα μοτίβα της Εύας Σικελιανού.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού Θεάτρου, Αντιγόνη Βαλάκου, ο πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού Μάριος Φραγκούλης και μια μεγάλη ομάδα έμπειρων καλλιτεχνών, ηθοποιών και μουσικών θα «ζωντανέψουν» τον Προμηθέα στο αρχαίο ελληνικό θέατρο της Περγάμου.    ..........http://24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.