# #

6 Ιουλ 2010

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ ενόψει ασφαλιστικού

Την 8η Ιουλίου, ημέρα υποβολής προς ψήφιση του ασφαλιστικού στην ολομέλεια της Βουλής, επέλεξαν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ για να εξαγγείλουν νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στα αιτήματα της ΓΣΣΕ συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση του νομοσχεδίου και των ρυθμίσεων για τα εργασιακά, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και η άρση της αμφισβήτησης του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ανώτατο...
 συνδικαλιστικό όργανο αναφέρει: « Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο την διαφύλαξη του θεσμού, την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους».

Την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ένα αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό.Οι εργοδότες και ιδίως ο ΣΕΒ οχυρώθηκε πίσω από το μνημόνιο και την ομολογουμένη διάθεση του υπουργού Εργασίας να νομοθετήσει τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα».

Από μεριάς ΑΔΕΔΥ το ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο ΙΚΑ».

Τέλος, τη συμμετοχή και των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.
http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.