# #

7 Ιουλ 2010

Τζελ αντί για σφράγισμα στα χαλασμένα δόντια

Η εφαρμογή γέλης στα δόντια που έχουν υποστεί βλάβη, μελλοντικά, θα απαλλάσσει τον άνθρωπο από το άγχος της επίσκεψης στον οδοντίατρο, καθώς δεν θα χρειάζεται ένεση ή τροχός. Η πιθανότητα ερευνάται από Γάλλους επιστήμονες, σύμφωνα με το περιοδικό ‘ACS Nano’.

Οι ερευνητές δοκιμάζουν μια ουσία που εφαρμόζεται στο δόντι σε μορφή γέλης ή λεπτής ταινίας η οποία φαίνεται πως επιδιορθώνει τη διάβρωση του δοντιού ανώδυνα, προκαλώντας την αναγέννηση των κυττάρων του δοντιού. Σκέφτηκαν να δοκιμάσουν την ουσία σε δόντια τρωκτικών μετά από αποτελέσματα ερευνών που έδειξαν ότι ενθαρρύνει την αναγέννηση των οστών. Οστά και δόντια έχουν παρόμοια σύσταση. Η γέλη θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πολλές κλινικές δοκιμές πριν γίνει διαθέσιμη προς χρήση από τους οδοντιάτρους.

Η ύπαρξη της γέλης δεν θα σημαίνει ότι θα αποφεύγονται οι βλάβες στα δόντια αλλά ότι θα αντιμετωπίζονται. Επομένως θα παραμείνει η ανάγκη βουρτσίσματος των δοντιών και καθαρισμού με οδοντικό νήμα. Ωστόσο, όταν εμφανίζονται βλάβες στα δόντια η επίσκεψη στον οδοντίατρο θα καταστεί ανώδυνη.

http://pulse.gr/



http://kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.