# #

28 Απρ 2014

Κι Όμως Υπάρχει Διέξοδος!...Τα Δάνεια προς την Ελλάδα είναι Απεχθή, Άνομα, μη Βιώσιμα και Παράνομα!

SyntagmaΗ Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) θέλει να γνωστοποιήσει τη στήριξη της στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στις επιταγές της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,  ΔΝΤ ). 

Τα νέα δάνεια που δόθηκαν το 2014 συνδέονται με ένα πακέτο αντικοινωνικών μέτρων που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης της πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού(1).
Με μεγάλη επιμέλεια οι τοκογλύφοι πιστωτές μας και οι εκπρόσωποί τους αποκρύβουν τόσα χρόνια την ύπαρξη του Διεθνούς Καταπιστεύματος (World Trust).
Το Διεθνές Καταπίστευμα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο,
ένα γιγαντιαίο ποσό, που λειτουργεί για την υποστήριξη των εθνών της γης και ο διαχειριστής αυτού έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Στον απολογισμό του 2012 το ποσό του Διεθνούς Καταπιστεύματος έχει 272 μηδενικά από πίσω του!(2)
Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τρόικας και των Ελλήνων υπευθύνων, ο νόμος-πλαίσιο, που ονομάστηκε επίσης πολυνομοσχέδιο, ψηφίστηκε, όπως αναφέρεται από το Reuters, «σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών της Ελλάδα». Αυτό το κείμενο έχει ως στόχο να επιτρέψει  τη νέα δόση της «βοήθειας» προς την Ελλάδα, ένα δάνειο ύψους 8,5 δις ευρώ. Ενώ δόθηκε στους βουλευτές στις 1:30 το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου, αυτός ο νόμος των 800 σελίδων εγκρίθηκε στο άψε σβήσε με πλειοψηφία μερικών ψήφων την Κυριακή 30 Μαρτίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα! Για άλλη μια φορά ξευτελίστηκαν οι στοιχειώδεις δημοκρατικοί κανόνες.
SyntagmaΤο δάνειο των  8,5 δις ευρώ δόθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ υπό τον όρο να υιοθετηθεί μια δέσμη μέτρων τα οποία δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να βυθίσουν την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού ακόμα περισσότερο στη φτώχεια. Ο νόμος αυτός προβλέπει την απελευθέρωση επαγγελμάτων που παρέμεναν μέχρι σήμερα κλειστά στον ανταγωνισμό, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μια νέα απορρύθμιση των κανόνων απόλυσης εργαζομένων, την απελευθέρωση πολλών τιμών, όπως των βιβλίων, των φαρμάκων, την αλλαγή του φορολογικού νόμου, μια νέα διάσωση των τραπεζών προς όφελος των μεγάλων μετόχων, την επέκταση της κυριακάτικης  εργασίας, την αλλαγή των κανόνων παραγωγής του ελληνικού φρέσκου γάλακτος για να επιτραπεί στις μεγάλες γερμανικές και ολλανδικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων να εξάγουν ακόμη περισσότερο προς την Ελλάδα και να εξαλειφτούν οι Έλληνες παραγωγοί από τη δική τους αγορά ...
Stathis-klariΟι γεμάτες από ικανοποίηση δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί τρομερά λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν από το 2010 από την τρόικα.
Για τη CADTM, όλα τα δάνεια της τρόικας προς την Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 είναι απεχθή. Αντιπροσωπεύουν σήμερα περισσότερο από τα δύο τρίτα του ελληνικού χρέους (225 δισεκατομμύρια ευρώ στα 321 δισεκατομμύρια ευρώ).  Παραβιάζουν συνεχώς τα οικονομικά, κοινωνικά, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες υποταγμένες στη τρόικα, πρέπει να δοθεί τέλος στην αποπληρωμή του χρέους και στα μέτρα λιτότητας.
Η Χρηματοδότηση του Μέλλοντος από το
Διεθνές Καταπίστευμα!
OITC
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, που αξιοποιεί το Διεθνές Καταπίστευμα είναι δημιουργημένο από τα Ηνωμένα Έθνη, με αριθμό πρωτοκόλου: 10-60847:
Όπως με τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπάρχουν πολλές επιλογές ( προϊόντα ) που διατίθενται, τα οποία εξαρτιώνται από τους νόμους της κάθε χώρας ξεχωριστά:
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα δεν είναι μια επιχειρηματική οντότητα, αλλά μια ανεξάρτητη Οντότητα. Δεν έχει μέτοχους και δεν χρειάζεται να πάει στην «αγορά» για να αγοράσει από τα ταμεία είτε τις τράπεζες είτε κάτι παρόμοιο. Έχει το δικό του ενεργητικό και χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του Διεθνούς Ταμείου Χρέους (Διεθνές Καταπίστευμα) σημαντικής αξίας.
Τα ακόλουθα είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα του τι μπορεί να χρηματοδοτούνται από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα:
Στην πραγματικότητα , τα περισσότερα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν άν είναι προσεκτικά οικονομικά δομημένα και σχεδιασμένα.
Πως δημιουργήθηκε το Διεθνές Καταπίστευμα
Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 44 ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ:
(1) contra-xreos gr,  Ερίκ Τουσέν (Eric Toussaint) , Robin Delobel
(2) Διεθνείς Λογαριασμοί Καταπιστευμάτων 2007. Πατώντας εδώ κατεβάστε έγγραφο 112 σελίδων (σε PDF) που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και φαίνεται να είναι η έκθεση του 2007 των λογαριασμών του διεθνούς καταπιστεύματος με την έγκριση και τις υπογραφές της επιτροπής των 300 μεταξύ των οποίων και του τότε υπουργού οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη (σελ95), του πρόεδρου της δημοκρατίας Κ. Παπούλια (σελ101) καθώς και οι καταπιστευματικοί λογαριασμοί καταθέσεων, με υπέρογκα ποσά μετρητών αλλά και χρυσού, από όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος. Στις σελίδες 55 και 56 οι λογαριασμοί στις Ελληνικές τράπεζες.
kanapes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.