# #

29 Απρ 2014

Δεν ταΐζουμε το τέρας που μας τρώει!

teras
Την περιουσία του μισού πληθυσμού έχουν οι 67 πλουσιότεροι.
ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγές και Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!
Οι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία ίση με αυτήν που διαθέτει ο μισός, φτωχότερος πληθυσμός του πλανήτη, αποκάλυψε την Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, καλώντας το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να λάβουν δράση απέναντι σε αυτές τις ακραίες ανισότητες και να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη.
Η οργάνωση που μάχεται κατά της φτώχειας,
υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι terasτο «κλαμπ» των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αριθμεί σήμερα 85 μέλη.
«Οι ακραίες ανισότητες έχουν επιδεινωθεί» σημειώνει η Oxfam, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη προκειμένου να κλείσει αυτό το χάσμα.
Οι δύο οικονομικοί οργανισμοί, επισημαίνει η Oxfam, θα πρέπει πλέον να αλλάξουν τις συστάσεις τους και την πολιτική του δανεισμού των χωρών-μελών τους και να ταχθούν υπέρ των επενδύσεων στην υγεία και την εκπαίδευση. «Η λιτότητα επιδεινώνει τις ανισότητες και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα το ξέρουν καλά», υπογραμμίζει η οργάνωση.
Μάλιστα, καλεί το ΔΝΤ  να παραδεχτεί ότι οι στρατηγικές φοροαποφυγής των πολυεθνικών είναι μία από τις «κινητήριες δυνάμεις» των ανισοτήτων.
Αλλά εμείς, δεν μένουμε στις ευχές...
Μοιραζόμαστε, Ανταλλάσσουμε, Ανακυκλώνουμε!
Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση!
 oikokoinotita

2 σχόλια:

  1. 27/05/2011 Ο CHEV DR ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ''ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ''ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ!!!!!!!!!ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ILISIA ATHENS 27/05/2011 ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Λ.Α.Ο.Σ.!!!!!!!Ο ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΣΟΛΟΓΙΩΤΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗΝ ΤΟ 2007 ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΠΑΡ. ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΗΛΙΑΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!!ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Λ.Α.Ο.Σ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΕ ΚΑΙ Λ.Α.Ο.Σ. ΚΑΙ ΛΑΟΣ!!!!!!!!Η ΠΟΔΙΤΣΑ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 06/06/2012 Ο CHEV DR ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ!!!!!!!!ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟΥ ILLINOIS!!!!!!!ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ!!!!!!ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!!!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β! ΑΘΗΝΩΝ!!!!!!!ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΩΡΟΥ!!!!!17/04/2013 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΡΚΙΣΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ''TSIPIDH APOSTOLO''ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ''ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ''ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΙΚΤΟ''ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ''ΤΗΣ STOAS GRANDE ORIENDE UNIVERSAL GRECE 17/04/2013 H ΠΟΔΙΤΣΑ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΟΥΣΤ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.