# #

29 Μαρ 2014

Δήμος Δίου-Ολύμπου....“ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ”

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ

“ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ”


Συμπολίτισσες – Συμπολίτες,
   Η σημερινή σκληρή πραγματικότητα διαμορφώνει νέες προκλήσεις για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Γνωρίζουμε ότι το «καλλικρατικό» πλαίσιο είναι ασφυκτικό. Γνωρίζουμε ότι οι πόροι χρηματοδότησης, είτε αφορούν άμεση κρατική χρηματοδότηση ,είτε προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, είναι λίγοι και δίνονται με περιορισμούς ως προς την αξιοποίησή τους.
  Μέσα σ’ αυτό το δεσμευτικό πλαίσιο, δουλεύοντας συλλογικά, θα προσπαθήσουμε  να αξιοποιήσουμε  το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.
 Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την κρίση. Μας ενδιαφέρει να διαμορφώσουμε μαζί βήμα βήμα την πρότασή μας για το αύριο του τόπου μας, να σχεδιάσουμε την περιοχή μας, το Δήμο μας, όχι με συνθήματα, αλλά με βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας και της καθημερινότητας.
     Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ..
προσωπική  υπόθεση, είναι συλλογική. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνιακή εκστρατεία. Δεν είμαστε «περιοδεύων καφενειακός θίασος», για να κάνουμε επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτές είναι εικόνες παρελθοντικής παρακμής. Ο πολιτικός πολιτισμός, το ήθος και το ύφος του συνδυασμού μας σέβεται τη χαμένη τιμή των συμπολιτών μας.
    Χρειάζονται υπερβάσεις που δεν είχαμε καν φανταστεί, χωρίς ταυτόχρονα να χάνεται ο τοπικός βηματισμός, δηλαδή αξίες που μας κληροδότησε η ιστορική πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  Πολλές φορές θα βρεθούμε μπροστά στα εμπόδια της γραφειοκρατίας, στις δεσμεύσεις των εσωτερικών συσχετισμών και στα αναπόφευκτα λάθη της καθημερινής διαχείρησης. Γι αυτό, λοιπόν, θα αγωνιστούμε ώστε να αποτραπούν φαινόμενα εκφυλισμού, αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων, διαφθοράς και διαπλοκής.
     Επιτέλους, τριάντα χρόνια ίδιοι άνθρωποι, ίδιες πολιτικές. Τους βαρεθήκαμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!
  Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα της Νότιας Πιερίας.



Γιάννης Καρακίτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.