# #

24 Μαρ 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!

Χθες το πρωί ο ΣΚΑΙ είχε καλεσμένους τον Κατρούγκαλο και τον δικηγόρο Στεφανάκη. 
Ο Στεφανάκης στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με Δράση" του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η Ελλάς έχει παρατηθεί των αξιώσεων ως αναφορά τις Γερμανικές οφειλές και τόνισε ότι δεν πρέπει να τις διεκδικήσουμε
για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία και την Ε.Ε. Στήριξε δε το όλο του επιχείρημα για την μη διεκδίκηση των οφειλών ότι δεν μπορεί να ...δεχθεί ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν προδοτικές. 
Ο τύπος ήταν πάρα πολύ ερειστικός και προκλητικός για αυτό και αποφάσισα να τον ψάξω λίγο. Δεν το περίμενα και εγώ να βρω αυτά που βρήκα. Διαβάστε μόνοι σας για να καταλάβετε τι παίζει σε αυτή την χώρα και με ποιους τα έχουμε βάλει.
Ο Γεώργιος Κ. Στεφανάκης γεννήθηκε το 1945. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα το 1968. Δικηγόρος Αθηνών διορίσθηκε το 1971 πρωτεύοντας στις σχετικές εξετάσεις. Δημοσίευσε νομικά μελετήματα σε όλους τους κλάδους του δικαίου. Χειρίσθηκε υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, υποθέσεις με πολιτικές απηχήσεις, όπως και εφαρμογής Ευρωπαϊκού Δικαίου. Είναι νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ 1984 και 1990. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελέτης Ιστορίας Ελ. Βενιζέλου», διοικητικός σύμβουλος της «Λέσχης Φιλελευθέρων», της «Αθηναϊκής Λέσχης», αντιπρόεδρος της «Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας» (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.) και μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων». Το 2000 ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία Γ.Κ. Στεφανάκης και Συνεργάτες. Έχει αρθρογραφήσει επί πολιτικών, ιστορικών, νομικών, φιλοσοφικών και οικονομικών θεμάτων σε Καθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Επίκεντρα, Οικονομικό Ταχυδρόμο, Βραδυνή, Αδέσμευτο Τύπο, Απογευματινή. Είναι τακτικός αρθρογράφος της Εστίας.

Ο  πατέρας του Κωνσταντίνος Στεφανάκης, - ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- ήταν υπουργός δικαιοσύνης κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1963 οπότε κι αφέθηκε ελεύθερος ο ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ  καταδικασμένος σε εικοσαετή φυλάκιση [γερμανός εγκληματίας πολέμου] που δήλωνε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υπουργός του Δημήτριος Μακρής και η γυναίκα του ήταν συνεργάτες του κατά την Κατοχή.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης ήταν ξανά υπουργός δικαιοσύνης κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1975 οπότε και έδωσε διαταγή να πολτοποιηθούν τα αρχεία για τα εγκλήματα πολέμου. Ούτε τυχαίο ήταν ούτε και ασήμαντο.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ύποπτος ότι μαζί με το Κωνσταντίνο Καραμανλή ενέργησαν εναντίον των αποδείξεων για τα εγκλήματα πολέμου
.

Τα αρχεία δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού να καταργούνται αντιθέτως είναι οι αποδείξεις για την ιστορία του τόπου και των προσώπων που διαδραματίζουν ρόλο.
Από το βιογραφικό του Γεωργίου Στεφανάκη δικηγόρου, γιού του τέως υπουργού. Εκ μητρός ο παππούς τουΕυάγγελος Μυτιληναίος υπήρξε εκ των σκαπανέων της ελληνικής βιομηχανίας. Η εκ πατρός προγιαγιά του, Αικατερίνη (Κατίγκω) ήταν αδελφή του Ελ. Βενιζέλου. Εκ των κόλπων της οικογενείας ανεδείχθησαν τρεις Πρωθυπουργοί, όχι - βεβαίως - της αυτής εμβελείας. Πρωθυπουργοί, εν τούτοις. Ήτοι : Ελ. Βενιζέλος, Σ. Βενιζέλος, Κ. Μητσοτάκης.

Στη φωτό: Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο δικηγόρος (δεξιά) της οικογένειας Παπακωνσταντίνου Γιώργος Στεφανάκης στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξάδελφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Στεφανάκης στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με Δράση" του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η Ελλάς έχει παρατηθεί των αξιώσεων ως αναφορά τις Γερμανικές αποζημειώσεις επίσης ανέφερε ότι δεν πρέπει να τις διεκδικήσουμε για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία και την Ε.Ε.



1 σχόλιο:

  1. Αφού ισχυρίζεται ότι έχουμε παραιτηθεί τότε γιατί κόπτεται να μη διεκδικήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.