# #

28 Μαρ 2014

Ένα παραμυθάκι για "μικρά παιδάκια"

Πάρε ότι θέλεις παλιατζή....



...από μια χώρα που δεν ζει!

Επειδή τις μέρες που πέρασαν ήσασταν καλά παιδάκια θα σας πω ένα παραμυθάκι.
Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν ένα ΤΑΙΠΕΔ που δούλευε για το καλό όλων μας. Το έφτιαξαν κάτι καλοί άνθρωποι, μερικοί ντόπιοι και κάποιοι άλλοι έξω από δω (συντ: εξαποδώ) για να γαμ…, για να ξεπουλ... για να σώσουν τη χώρα (τη δική τους).

Ολίγον από αρκτικόλεξο: ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. 
Προσοχή: η ιδιωτική πουλιέται, όχι η δημόσια. 
Φορέα για το ξεπούλημα της δημόσιας δεν θα φτιάξουμε. 
Και πώς να τον πούμε δηλαδή; ΤΑΔΠΕΔ; Πας να το προφέρεις και αισθάνεσαι σα να βγήκες μόλις από οδοντίατρο και δεν σου 'χει περάσει ακόμη η νάρκωση.

Το ελληνικό δημόσιο, για να μαθαίνεις λοιπόν, διαθέτει ιδιωτική περιουσία. Αν εξακολουθείς να μη καταλαβαίνεις να κάτσεις να παρακολουθήσεις σεμινάρια άδωνι και Φαήλου. Παίζουν σε όλα τα κανάλια πριν ή μετά τα ποτάμια.

Ο αρχικός σχεδιασμός του μεσιτικού γραφείου ΤΑΙΠΕΔ ήταν για να ξεπουλήσει τα ακίνητα του Ελληνικού Κράτους, αυτά δηλαδή που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Το ότι δεν τον ρώτησαν τι θα πουληθεί και πόσο είναι λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, μόλις δηλαδή ξεμπερδέψουν με τα ακίνητα, θα πουλήσουν και αυτά που κινούνται, εμάς δηλαδή, μπιρ παρά και όσο όσο.
Κοίτα να πιάσεις εσύ καλή τιμή γιατί εγώ δεν το βλέπω.
 
Το εν λόγω μεσιτικό γραφείο έκανε αποδεκτή την προσφορά της Lamda Development ναεπεγδ… επενδύσει στο Ελληνικό.
Τι είναι τούτα;
Η Lamda Development είναι εταιρεία του Ομίλου Λάτση. Eίναι αυτή που μίσθωσε το Golden Hall για 90 χρόνια με 81 εκατ. ευρώ (ούτε 1 εκατομμύριο το χρόνο). Είναι επίσης αυτή που έχτισε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αυθαίρετο, το ‘The Mall Athens’.
Το Ελληνικό είναι το πρώην διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, που - όπως και όλα τα υπόλοιπα στη μπανανία του σαμαροβενιζέλου - μόνο ελληνικό δεν είναι.

Διαβάζω πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης-αμα-την-δεις-κάτι-καλό-κάπνισες Ν. Μηταράκης, την ημέρα που κατατέθηκε η προσφορά της Lamda και πριν ακόμα γίνει γνωστό οτιδήποτε για το ύψος της, δήλωσε ότι "η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της για πρώτη φορά μια ουσιαστική επενδυτική πρόταση για το Ελληνικό".
Αυτός, να μου το θυμηθείτε, έχει κληρονομικό χάρισμα. Να τον βάλουμε να μας λέει τα ζώδια. Ή τα μερομήνια. Ή τον τηλεκύβο. Τέλος πάντων δεν θα χαθεί.

Η Lamda λοιπόν υπέβαλλε τη μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Κάτι ισραηλινοί, κάτι εγγλέζοι και κάτι μαχαραγιάδες από το Κατάρ που είχαν επίσης δηλώσει ενδιαφέρον τελικά αποσύρθηκαν, μιας και δεν μπορούσαν να μαζέψουν τα λεφτά που μάζεψε ο Λάτσης. 

Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άμεσα για την ανάπλαση του χώρου θα φτάσουν τις 10.000. Έτσι λένε η Lamda και ο υπάλληλος Μηταράκης. Και αυτές σε πρώτη φάση γιατί (λένε ότι) κάποια στιγμή θα φτάσουν τις 50.000. Άρα μετά την ανάπλαση θα προσλάβουμε ακόμη 40.000 να δουλέψουν, χωρίς να απολύσουμε τους πρώτους. Η ανάπλαση θα συνεχίζεται. Μια ολόκληρη πόλη αναμένεται να δουλεύει στο πάλαι ποτέ Ελληνικό.

Η δημοσιογραφική παπάρ… ομάδα του ΣΚΑΙ-διάολο που βλέπει πριν από μας για μας, μας ενημέρωσε  πως οι θέσεις δεν είναι 10.000 που λένε η Lamda και ο υπάλληλος Μηταράκης αλλά πολύ περισσότερες.


Με ένα μηδενικό ακόμα και λύσαμε το πρόβλημα της ανεργίας. Άντε να το σπρώξουμε λίγο ακόμα και να βάλουμε άλλο ένα και θα δουλεύουν τα μωρά, οι μαθητές, οι ανάπηροι, οι παππούδες, οι μετανάστες και οι βουλευτές.

Δεν ξέρω αν η τρόικα συμφωνεί με όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω αν τελικά επιτρέψει στον Λάτση, τους σχιστομάτηδες και τα σαρίκια που κρύβονται από πίσω του να …αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης. Δεν ξέρω καν τι έχουν στο μυαλό τους χρησιμοποιώντας όρους όπως  "επένδυση", "αξιοποίηση", "ανάπτυξη". Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα σαν τον


Ούτε φυσικά ξέρω τι περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη της τρόικας. Εκείνο όμως που εύχομαι είναι να βγει κάποτε μια κυβέρνηση που θα στείλει στο διάολο τους ντόπιους και εξαποδώ σωτήρες μας, προτάσσοντας τις δικές μας εργαλειοθήκες.



Σαμαροβενιζέλε, το σώβρακο έχει και μπροστά. 
Μη δείχνεις μόνο το από πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.