# #

29 Μαρ 2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ στις 11πμ

     Ηκλυσσασμένη επίθεση στο εισόδημα, στις συνθήκες ζωής μας και σ' όλες μας τις κατακτήσεις (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) δεν έχει τέλος. Η τεράστια ανεργία (πάνω από 30%), έχει γονατίσει την πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ εκατομμύρια εργάζονται απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με εξευτελιστικούς μισθούς, απροστάτευτοι μπροστά στην ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών. Μέσα σε 4 χρόνια, η ακραία φτώχεια έχει εξαπλασιαστεί. Πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες μας πλέον να αδυνατούν ν' αγοράσουν βασικά αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια), ενώ χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.

  Όμως η υποκρισία δεν έχει όρια! Δήμαρχοι, εφαρμοστές αυτής της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, έσπευσαν να επιδείξουν τη «φιλανθρωπία» τους. Πρακτικό αποτέλεσμα μηδέν: οι επανασυνδέσεις ρεύματος είναι ελάχιστες, ενώ τα χρέη στη ΔΕΗ μεταφέρονται στο μέλλον! Μόνο «αποτέλεσμα», η διαφήμιση των υποψήφιων δημάρχων ενόψει εκλογών. Η ίδια και χειρότερη ελεημοσύνη και φιλανθρωπία απ' την εκκλησία, τα ΜΜΕ και τους επιχειρηματίες, για τους εξαθλιωμένους, άστεγους και πεινασμένους, για τους οποίους και οι ίδιοι ευθύνονται εξίσου με τη συγκυβέρνηση, την τρόικα, τα μνημόνια.

  Παρά τα άπειρα ψέματα απ' τη συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, καμιά ανάπτυξη δεν έρχεται, κανένα μαγειρεμένο «πρωτογεννές πλεόνασμα» δεν βγάζει την κατεστραμμένη οικονομία απ' το χάος και τους εργαζόμενους απ' την εξαθλίωση. Για ν' αποπληρώσουν το χρέος και να κερδίζουν δισεκατομμύρια οι τοκογλύφοι, δεν φτάνει η αρπαγή των εισοδημάτων μας, αλλά χρειάζεται και η απαλλοτρίωση κάθε ακίνητης περιουσίας μας. Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων μονιμοποιεί το χαράτσι και ουσιαστικά σημαίνει δήμευση των σπιτιών μας! Με τηναπελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η συγκυβέρνηση εγκαινιάζει το μεγάλο φαγοπότι για τις τράπεζες, που περιμένουν ν' αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη. Ανοίγουν το δρόμο για την κατάσχεση πάνω από 200.000 κατοικιών.
  
Η ανοχή μας εξαντλήθηκε! Δεν θα επιτρέψουμε στην άθλια κλίκα των Σαμαρά-Βενιζέλου, στους ζάπλουτους φίλους τους, στους γύπες των τραπεζών να μας εξαθλιώνουν και να μας εξοντώνουν! Καμιά ανοχή σ' αυτούς που μας βυθίζουν στο σκοτάδι, μας παίρνουν τα σπίτια, διαλύουν την υγεία, την ασφάλιση, την παιδεία.Στήνουμε επιτροπές δράσης σε κάθε γειτονιά, επανασυνδέουμε το ρεύμα σε κάθε σπίτι, μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς, χτίζουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας των αδύναμων. Οργανωνόμαστε-Παλεύουμε για το δίκιο και την επιβίωσή μας, δεν περιμένουμε τίποτα απ' την υποκριτική φιλανθρωπία και ελεημοσύνη τους. Παλεύουμε για να διώξουμε αυτή τη νέα χούντα.

  • Κανένα σπίτι στο σκοτάδι - Επανασυνδέουμε άμεσα το ρεύμα! Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση! Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
  • Διαγραφή χρεών για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, λαϊκά νοικοκυριά. Η επιβίωσή μας πάνω απ' τα κέρδη των τραπεζών και τα χαράτσια της εφορίας!
  • Για τους ανέργους: επίδομα ανεργίας, πλήρης περίθαλψη, δωρεάν μετακινήσεις, ρεύμα και νερό, χωρίς άλλες «προϋποθέσεις», για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Διαγραφή του χρέους. Aρκετά πια άρμεξαν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Χρήματα για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, να είναι δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές για όλους.
  • Συντονισμός - Κλιμάκωση των αγώνων. Γενική Απεργία Διαρκείας, Κάτω η άθλια συγκυβέρνηση!

epitropidrasis.blogspot.gr epitropi.drasis.peristeri@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.