# #

22 Νοε 2013

Στις 8 Δεκεμβρίου ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2013»

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013, oοποίος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Στην εκκίνηση του αγώνα, που στα 8 έτη της υλοποίησής του έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων του ορεινού τρεξίματος και έχει ψηφιστεί ως ο αγαπημένος μικρός αγώνας για το 2012, φιλοδοξούν να σταθούν 395 άτομα. Ανάμεσά τους πολύ γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ορεινού τρεξίματος όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Νίκος Καλοφύρης, ο Γιάτζεκ Μπόγκοτς, ο Θανάσης Κουρής, ο Γιώργος Διαλεκτός, ο πολλά υποσχόμενος αθλητής Αλέξανδρος Φωτιάδης αλλά και ο..
Έλληνας νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας Χριστόφορος Μερούσης. Στις γυναικείες συμμετοχές φιγουράρουν τα ονόματα της Ιρένας Μαλιμπόρσκα- Κυριάκου, της Λόρα Ρεπσένκο, της Ασημίνας Συλαίου, τις ανερχόμενης Κατερίνας Γκουντάρα, αλλά και των πολύ δυνατών κοριτσιών από τα Ιωάννινα Ιωάννας Μπαράτσα, Βιργινίας Παπαποστόλου και Μάρας Καλογήρου.

Αλλαγή στην εκκίνηση της διαδρομής του αγώνα.
Hοργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013 αποφάσισε να προχωρήσει σε μικρή αλλαγή της διαδρομής του αγώνα στα 2 πρώτα χιλιόμετρα με σκοπό την αποφυγή της συμφόρησης κατά την εισαγωγή των αθλητών στο μονοπάτι. Πιο συγκεκριμένα, απότην εκκίνηση έως και τα πρώτα 600μ της διαδρομής (ασφάλτινος δρόμος προς Άγιο Διονύσιο και μετά από 500μ αριστερά στον χωματόδρομο), η διαδρομή παραμένει η ίδια. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα αφήσουν την παλιά διαδρομή που πηγαίνει ευθεία και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας χωμάτινο δρόμο για 400μ. Στην συνέχεια η διαδρομή μπαίνει σε πετρώδες μονοπάτι και μετά από 50μ κατηφορίζει αριστερά για 300μ , έως ότου οι αθλητές αντικρίσουν τη σιδερένια γέφυρα. Η διαδρομή στη συνέχεια παραμένει η ίδια. Η αλλαγή δεν επηρεάζει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του αγώνα (μήκος- υψομετρική). Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Βράβευση ηλικιακών κατηγοριών.
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποφάσισε, μετά από αίτημα των συμμετεχόντων του αγώνα τα τελευταία χρόνια, την βράβευση των νικητών των ηλικιακών κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη  Γενική κατάταξη ανδρών, τη Γενική κατάταξη γυναικών και τη βράβευση του ομαδικού, στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2013 θα βραβευτούν οι εξής κατηγορίεςΜ18, Μ40, Μ50, Μ60, W18, W40, W50. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας η ύπαρξη έξι ατόμων (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου)

Ασφάλιση αθλητών.
                Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2013 θα είναι ασφαλισμένοι για προσωπικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Εθνική Ασφαλιστική. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ασφάλιση οι συμμετέχοντες θα βρουν στο πακέτο συμμετοχής.

Πρόγραμμα αγώνα. 
Σάββατο 7/12:  
19:00-21:00, Εγγραφές (Ναυτικό Μουσείο)
Κυριακή 8/12: 
08:00-09:30, Εγγραφές (Στάδιο Λιτοχώρου)
10:00, Εκκίνηση (Στάδιο Λιτοχώρου)
15:00, Κλείσιμο Αγώνα (Στάδιο Λιτοχώρου)
15:30, Απονομές νικητών (Στάδιο Λιτοχώρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.