# #

19 Νοε 2013

Η τρόικα απέρριψε το νόμο για τα ακίνητα






Η τρόικα απέρριψε το νόμο για τα ακίνητα, όπως είχε βελτιωθεί μετά από τις εισηγήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η τρoίκα είπε στον ΥΠΟΙΚ, κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι το νομοσχέδιο δεν πιάνει το στόχο που είναι 2,9 δισεκατομμύρια και ότι δεν επιτρέπει να.. καλυφθεί αυτό το ποσό από χρήματα των δημοσίων επενδύσεων.
Αμέσως μετά την άρνησή της τρόικα να το δεχθεί ο κ. Στουρνάρας μετέβη στο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Υπουργό για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, μέχρι την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αντίδραση του πρωθυπουργού.

Μέγα «αγκάθι» οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 επισημαίνοντας στην τρόικα ότι οποία λύση είναι αυτή που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει να θίγει τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και επιπλέον να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δυο κυβερνητικών εταίρων ώστε να περάσει από τη Βουλή.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισαν μετά τη συνάντηση, ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η απόφαση αφορά τις αποφάσεις και των δυο κομμάτων που την στηρίζουν.


 http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2l2LsPFMo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.