# #

19 Νοε 2013

"Στον Μάκη ρε παιδιά, στον Μάκη; Ε όχι και στον Μάκη ρε παιδιά!"

Ε όχι και στον Μάκη ρε παιδιά! Του Μπαγασάκου

Τέσσερις μέρες μετά την προκήρυξη των "Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων", η οποία παραλήφθηκε και δημοσιοποιήθηκε από την ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την οποία και εγώ διάβασα από ένα ειδησεογραφικό site, μεταξύ του "Στάρ που αρνούνται να χάσουν τα περιττά τους κιλά" και του "Ποιοι κυκλοφορούν ακόμα με Ferrari", κανένας Έλληνας δεν "τσίμπησε" να βγει έξω με μπαζούκας, Καλάσνικοφ, σφεντόνες, αεροβόλα-πως λέμε "σηκωθείτε από καναπέδες, πολυθρόνες, ντιβάνια, καρέκλες" - και να απεργασθεί με ποταμούς αίματος την ανατροπή της "νόμιμα εκλεγμένης Κυβέρνησης". 


Και ούτε θα τσιμπήσει. 

Διάβασα και όλα (σχεδόν) τα κείμενα που άσκησαν κριτική ή διερμήνευσαν την προκύρηξη, τους συντάκτες της και τους μύχιους στόχους της. Όλοι στιγμάτιζαν τα κίνητρα και την στόχευση των "τρομοκρατών" και κατέληγαν μετά από αλληλουχία επιχειρημάτων στην πατρότητα της σύνταξης από σκοτεινούς κύκλους, που θέλουν με το ζόρι να "θεσμοθετήσουν" στην πράξη την θεωρία των δύο άκρων.

Η σύνταξη της προκήρυξης, οι δημοσιογραφικές καταβολές του κειμένου, η μη παράθεση του τρόπου δράσης για προπαγανδιστικούς λόγους, οι συντακτικές αρλούμπες και η χαρακτηριστική...
 καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της προκήρυξης, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο ως προς την ασφαλίτικη ή παρακρατική εκδοχή της προκήρυξης. Τα ορθογραφικά δεν είναι πολλά και εμπίπτουν στο αποδεκτό ποσοστό, εκτός ίσως από το "απολεσθεί" αντί απωλεσθεί που βγάζει μάτι αλλά... δεν "κόβει χέρι με δρεπάνι".

Το βασικότερο επιχείρημα που συνηγορεί στην παρακρατική προέλευση της σύνταξης και διανομής της προκήρυξης είναι η αθρόα διάχυσή της, χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς καμία απαγόρευση, όταν επί σειρά ετών, ανάλογες προκηρύξεις δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που προπαγάνδιζαν έναν ανατρεπτικό για το τότε καθεστώς τρόπο δράσης.

Κανένας "ντερμπεντέρης" των μνημονιακών καναλιών δεν διανοήθηκε να στιγματίσει την κυβέρνηση γιά την "χύμα στο κύμα" ευρεία, απρόσκοπτη, δημοσιοποίηση της προκήρυξης. 


"Στην Ελλάδα χωρίς να απολεσθεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χ.Α. και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι."

Εάν αυτή τη φράση την έχει γράψει αντιεξουσιαστής, αντικρατιστής, αντικαπιταλιστής, αναρχικός, τότε εγώ είμαι σταχανοβίτης ανθρακωρύχος στα ορυχεία του Στάλιν το 1935. 

Η "υλική καταστροφή των υλικών υποδομών" είναι το πρώτο χτύπημα. "Και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων τους" το δεύτερο. Και να "τσακίσει αλύπητα τους αδίστακτους ναζιστές, πλην όμως καραγκιόζηδες αρχηγούς τους" ίσως; 
Θέλει ο παρακρατικός να κρυφτεί μα ο σεβασμός στους αρχηγούς δεν τον αφήνει, για να παραφράσουμε και τον πρωθυπουργό. 

Το αποκορύφωμα βέβαια της πρότασης είναι εκεί που λέει ότι "το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική κλπ" , "Να προβείτε σε έλεγχο" ή "Το όργανο προέβη σε έλεγχο"! Βρε παιδιά, αυτή είναι η πιο ασφαλίτικη έκφραση, πως σας ξέφυγε έτσι;

Πάντως αν ήμουνα ένας συνεπής ιδεολόγος ακτιβιστής του αντάρτικου πόλης και μου ξέφευγε κάτι τέτοιο, θα είχα μιά ψυχολογία τους ζυγούς λύσατε. 

Ως προς την γλαφυρότητα της προτροπής με τα σφυριά και τα δρεπάνια τί να πείς; Οτι παραπέμπει σε παραζαλισμένους κοψοχέρηδες, που τους είπε ο Πάγκαλος οτι εσείς φταίτε που μας ψηφίζατε; Η προβοκάτσια, λέει για τον εαυτό της: 
Σας την έφερα, αντιδράτε μόνοι σας όπως βολεύει εμένα, δεν λέει σας την έφερα, δεν είμαι προβοκάτσια!

Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην ανάρτηση CUI BONO? Ποιός ωφελείται; στην αποφώνηση του κείμενου είχα αναφέρει:
"Η προβοκάτσια είναι δομικό στοιχείο της πολιτικής, έτι περαιτέρω της εξουσίας." 

Με φόντο τις "δημοσκοπήσεις" που δημοσιοποιούνται τον τελευταίο καιρό, η πιό σπαρταριστή ανάρτηση σχόλιου που έγινε: 
"Στον Μάκη ρε παιδιά, στον Μάκη; Ε όχι και στον Μάκη ρε παιδιά!" 


Ο Μπαγασάκος
RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.