# #

18 Νοε 2013

Τι έγινε, ρε παιδιά; Τα ύστερα του κόσμου;


Τα ύστερα του κόσμου! Κυριακή βράδυ και το δελτίο του ΜΕΓΚΑ είχε πρώτο θέμα την πορεία για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. ‘Όχι μόνο έδειχναν την πορεία, ολόκληρη την πορεία, όχι τα επεισόδια, όπως έκαναν άλλες φορές, την επαινούσαν κιόλας. Μεγάλη την λέγανε, δυναμική την λέγανε, ειρηνική την λέγανε, άλλοι άνθρωποι ήτανε, σαν να είχε μπει μέσα τους ο Παπαχρήστος
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος του Πολυτεχνείου, όχι ο λογοκριμένος Γιώργος Παπαχρήστος των λογοκριμένων ΝΕΩΝ.
Τι έγινε, ρε παιδιά; 
Έγινε ότι το ΜΕΓΚΑ έχει φάει τόσο κράξιμο ως το κανάλι του...
πιο μαύρου καθεστώτος της Μεταπολίτευσης, που αναγκάζεται από καιρού εις καιρόν να κρατάει κάποια προσχήματα, για να μην καταρρεύσει. Διότι το κράξιμο δεν είναι περιθωριακό, δεν προέρχεται από τους λίγους και τους γραφικούς.
 
Ανοίξτε τα twitter και face book και θα βρείτε εκατομμύρια ανθρώπους που ασκούν δριμύτατη κριτική στο ΜΕΓΚΑ κι αυτό δεν μπορούν να το αγνοήσουν οι καναλάρχες. Και πώς να το αγνοήσουν, όταν βλέπουν το πάλαι ποτέ κραταιό δελτίο τους να έχει πέσει στη δεύτερη θέση, για να μην πούμε για την «Ανατροπή» του Πρετεντέρη που χάνει ακόμη και από την γκροτέσκ «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη. Η ευδοκίμησή τους εξαρτάται πλέον από την «Φατμαγκιούλ» και δεν μπορούν να της ανάψουν και ένα κερί, ένεκα που τυγχάνει μουσουλμάνα.
 
Μετέδιδε το ΜΕΓΚΑ το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και την ίδια ώρα πατούσε χάμω και το ψωμί και την παιδεία και την ελευθερία. 
Λέγανε «Ψωμί» και συνάμα παρουσίαζαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα ως τους μεγάλους αντιστασιακούς κατά της τρόικας και της Μέρκελ. Λέγανε «Ψωμί» και ανοίγανε το δρόμο για να έρθουν τα νέα μέτρα του 1,3 δις- στο τέλος θα είναι πολύ περισσότερα-και να χαθεί και το ελάχιστο ψωμί που έχει απομείνει.
 
Λένε «Παιδεία» και την ίδια ώρα καθαρίζουν το έδαφος, για να μπούνε τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και να συλλάβουν τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους και όποιον άλλον αντιστέκεται στον Αρβανιτόπουλο. Κλαίνε για το εξάμηνο που θα χαθεί, ενώ πρωτοστατούν στην επιχείρηση κατεδάφισης της δημόσιας παιδείας, προς όφελος των ιδιωτών. Όταν ακούτε «Παιδεία», να φέρνετε στο νου σας την εικόνα της ‘Όλγας Τρέμη στα εγκαίνια ενός ακόμη κολεγιακού campus, πέρα στους πέρα κάμπους.
 
Λένε «Ελευθερία» και έχουν στηρίξει μετά πάθους κάθε εκτροπή του καθεστώτος. Τις επιστρατεύσεις, το ξύλο, τα ΜΑΤ, τα χημικά, τις συλλήψεις διαδηλωτών, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου , μέχρι και το μαύρο της ΕΡΤ στήριξαν, έναντι πινακίου ψηφιακής. Και ό, τι μαύρο προκύψει στο μέλλον, είναι βέβαιο ότι θα βρει πάραυτα μεγάλο χορηγό.
 
Του χρόνου να την κάνουμε την πορεία στις Σκουριές, να δούμε αν θα την μεταδώσουνε.
 
Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.