# #

20 Νοε 2013

Guardian: «Τυφλοί είναι οι δανειστές; Αν πάρουμε νέα μέτρα θα γίνει επανάσταση»

Στο κλίμα οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στην Ελλάδα για τις ατέλειωτες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την επιμονή στην λήψη νέων μέτρων που δεν μπορεί να αντέξει η κοινωνία, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Guardian,επικαλούμενη δηλώσεις ανώνυμου... Έλληνα κυβερνιτικού αξιωματούχου... που χαρακτηρίζει «τρελές» τις απαιτήσεις και αναρωτιέται αν οι δανειστές «είναι τυφλοί».

«Μια αίσθηση 'déjà vu' υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς η χώρα ξανάρχισε την Δευτέρα, τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των διεθνών δανειστών… Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους…η δυσπιστία, ο θυμός και ο πανικός που μετά βίας κρύβεται έχουν επιστρέψει για να εντείνουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ» αναφέρει η Guardian και παραθέτει δηλώσεις ανώτατου Έλληνα αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει:

«Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές…Αν εξαναγκαστούμε να εφαρμόσουμε έστω και μισό μέτρο παραπάνω, θα γίνει επανάσταση στην χώρα. Τυφλοί είναι;» αναρωτιέται ο αξιωματούχος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει μόλις ξεκινήσει νέο γύρο εντατικών επαφών με τους δανειστές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεροποιηθεί η οικονομία αν συνεχίσουν να μας πιέζουν να προχωρούμε συνεχώς σε άλλες περικοπές. Κατά την γνώμη μου η οικονομία οδεύει προς την σταθεροποίηση, κάτι που εύκολα θα αναιρούταν αν συνεχίσουν να επιμένουν για περισσότερα μέτρα. Για να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές και να εγγυηθούμε την σταθερότητα και την επακόλουθη ανάπτυξη, πιστεύω ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε άλλο ένα δάνειο της τάξης των 12 δισ. ευρώ», λέει στην Guardian, ο καθηγητής xρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος διετέλεσε και διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην κυβέρνηση τεχνοκρατών (Νοεμβρ. 2011 - Μάιος 2012).

Κυβερνητικός αξιωματούχος που επίσης δεν κατονομάζεται αναφέρεται στον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας:

«Αυτό που δεν φαίνεται να πιστεύει ή να κατανοεί η τρόικα, είναι ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν πιεστεί πάρα πολύ. Σε αυτό το σημείο, μετά από όλα όσα πετύχαμε, αξίζουμε λίγο παραπάνω σεβασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.