# #

18 Μαΐ 2013

Αποστάσεις πήρε ο Τσίπρας από συνδικαλιστικές ηγεσίες που χαντάκωσαν τον αγώνα των καθηγητών!


Σήμερα έγινε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του, που αναφέρεται στην απεργία των εκπαιδευτικών και την επιστράτευση:
''Υπάρχουν κρίσιμα συμπεράσματα από τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τις κινητοποιήσεις των καθηγητών..

Το πρώτο συμπέρασμα αφορά την κυβερνητική αδιαλλαξία και επιθετικότητα, μια στάση που σχετίζεται άμεσα με την προώθηση των υποχρεώσεων του Μνημονίου. Η κυβέρνηση μπορούσε να ..προωθήσει τις αλλαγές με διάλογο μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επέλεξε, όμως, τον αιφνιδιασμό, την κατά μέτωπον επίθεση, την λάσπη και την συκοφαντία δια των μέσων ενημέρωσης που συμπορεύονται μαζί της και τελικά την επιστράτευση και μάλιστα προληπτικά. Δεν πρέπει να προσπεράσουμε αυτές τις ανησυχητικές ενδείξεις, που δείχνουν ότι όσο το Μνημόνιο οδηγείται σε αδιέξοδο, τόσο ξεδιπλώνεται ο επιθετικός κυβερνητικός αυταρχισμός στη χάραξη της πολιτικής. 

Το δεύτερο συμπέρασμα: Υπάρχει κόσμος με διάθεση και αποφασιστικότητα να αντισταθεί. Και αυτό φάνηκε από τις μαζικότατες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που ψήφισαν σε συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απεργίας. Απαιτείται, όμως, μια πιο σύνθετη στρατηγική από τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Μια στρατηγική που δεν θα χειραγωγείται από τις κατεστημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ούτε θα εξαρτάται από αποφάσεις της πλειοψηφίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μια στρατηγική που θα διευρύνει την ενότητα ανάμεσα σε κλάδους εργαζομένων και το πιο σημαντικό θα δημιουργεί στέρεες συμμαχίες με την κοινωνία. 

Μόνο έτσι μπορεί να ακυρωθεί και η τακτική της επιστράτευσης, στην οποία η κυβέρνηση καταφεύγει ολοένα και με μεγαλύτερη ευκολία, υπερασπιζόμενη δήθεν το δημόσιο συμφέρον. Το όπλο αυτό πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να το στρέψουν εναντίον της, δημιουργώντας στέρεες και πλατειές κοινωνικές συμμαχίες. ''(http://enosy.blogspot.gr)

Είναι φανερό, ότι με ένα τρόπο ''απολογήθηκε'' ο Τσίπρας, για τα πεπραγμένα Προέδρων ΕΛΜΕ που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, που ματαίωσαν την αποφασισμένη από τις συνελεύσεις, απεργία. Στην ματαίωση, πρωταγωνίστησαν πρόεδροι ελμε, από όλη την Αριστερά. Και το ερώτημα είναι, ασχέτου της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, και του Τσίπρα, πότε θα απολογηθούν οι συνδικαλιστές;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.