# #

13 Μαΐ 2013

Και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στους καθηγητές ;



Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα : 
το φάντασμα της απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις. 
Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : 

ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας, 
οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας και
 οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, 
το ΠΑΜΕ που καταγγέλλει την ΟΛΜΕ, 
ο βουλευτής που βγαίνει λίγες ώρες πριν την επιστράτευση και καμαρώνει στην τηλεόραση που η παράταξή του δεν στηρίζει την απεργία στις εξετάσεις, 
ο πονηρός πολιτευτής που αναρωτιέται με νόημα γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει να γίνουν οι εξετάσεις και μετά να περάσει τα μέτρα και οι αστυνομικοί που ψάχνουν εναγωνίως τους εκπαιδευτικούς να τους παραδώσουν τα φύλλα επίταξης.
 
Πέρα από τα αμέτρητα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε η πρόταση για απεργία στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ, πέρα από την απίστευτη βαρβαρότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση πριν τη λήψη της απόφασης, τώρα έχουμε και το τελευταίο (μέχρι στιγμής) κομμάτι του παζλ :
η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει την κήρυξη απεργίας όχι την ημέρα που ζητά η ΟΛΜΕ (την Παρασκευή) αλλά την ημέρα που οι καθηγητές έχουν Γ.Σ. (την Τρίτη) ! Όλα συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο : στους καθηγητές δεν πρέπει να απαγορευτεί απλώς να κάνουν απεργία στις εξετάσεις. Πρέπει πάση θυσία να μην την αποφασίσουν κιόλας !
 
Δυο πράγματα βγαίνουν από όλα τα παραπάνω : Η απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις αναγνωρίζεται πια από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Και δεύτερον, η ρωγμή που άνοιξε στο καθεστώς (η πρόταση και μόνο για απεργία στις εξετάσεις) αποκαλύπτει το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν και να επιστρέψουμε στη γλυκιά κανονικότητα όπου οι κυβερνώντες θα είναι με το μνημόνιο και κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς. 
Τελεία εδώ ; 
Όχι. 
Την τελεία θα την βάλει ο λαός με τη στάση του και πρώτα και κύρια οι καθηγητές. Και δίπλα τους οι δάσκαλοι που πρέπει να σταθούν επάξια στο πλευρό τους.

Δημήτρης Μαριόλης
 http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.