# #

14 Μαΐ 2013

Τριάντα ράματα ρατσισμού στο αθώο πρόσωπο ενός παιδιού


 Η φωτογραφία του 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν που έπεσε θύμα τυφλής ρατσιστικής επίθεσης, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Εφημερίδα των Συντακτών. 
 "Τριάντα ράμματα σε ένα παιδικό πρόσωπο, αποτέλεσμα τυφλής ρατσιστικής βίας. Ένα δεκατετράχρονο παιδί που δεν έκανε τίποτα, που απλά υπάρχει, εισέπραξε την άγρια ναζιστική τιμωρία ενός ακόμη τάγματος εφόδου"
 αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 Η άνανδρη επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από μαυροντυμένους άνδρες που ...το ξυλοκόπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από ομοεθνής του στους Γιατρούς του Κόσμου και βρίσκεται πλέον από την προστασία της Εισαγγελίας και της Οργάνωσης. Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", ο 14χρονος επρόκειτο να ταξιδέψει για την Ελβετία, όπου ήδη βρίσκονται η μητέρα και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Όμως
συνελήφθη στο αεροδρόμιο και αφέθηκε ελεύθερος. Τη Δευτέρα, το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Νικήτα Κανάκη, Πρόεδρο της Οργάνωσης, ο οποίος μίλησε για τη βαρβαρότητα της δολοφονικής επίθεσης ''Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε", είπε χαρακτηριστικά. 

Με κλάματα στα μάτια ζητούσε τη μητέρα του
 Περιμένοντας εδώ, τρομαγμένος και χαμένος, όμοια με αδέσποτο σκυλί, είχε την "τύχη" να πέσει πάνω σε κάποια από τις ανθρώπινες αγέλες που κατακρεουργούν ζωές και αξιοπρέπεια. Τον χαράκωσαν στο παιδικό πρόσωπο, αφήνοντάς του σημάδια ανεξίτηλα της "ελληνικής φιλοξενίας". Σχεδόν 30 ράμματα μέτρησα ανάμεσα στα δάκρυα από τα σαστισμένα μάτια.
 Τον ρώτησα κάποια στιγμή με με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες.
 - Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά.
 -Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ.
 - Θέλω τη μαμά μου...
 Γύρισα το κεφάλι από την άλλη...''
 ''Είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα''
πηγή
πηγη

4 σχόλια:

  1. Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!
    ΤΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;...
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;
    ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ Η ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σαμαρά ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;
    Αυτός είναι ο ιδεολογικός ..στρατός σου;
    Εκδίκηση από ένα 15χρονο παιδί που ζητάει εργασία για να ζήσει και το ''χαρακώνεις'' χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, ευαισθησίας ; Υπάρχουν ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και θέλουν να αυτοαποκαλούνται και Έλληνες;
    Εκδίκηση από ένα 18 παλληκάρι που αφού το έσφαξαν το ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑΝ για να κρύψουν τα ίχνη και δεν έγραψε ούτε μια λέξη ΚΑΝΕΙΣ…δημιοσιογράφος;;
    Εκδίκηση από ένα 20χρονο ,που τον έσφαξαν στη μέση του δρόμου γιατί τους κοίταξε;
    Εκδίκηση από δύο Έλληνες που τους σκότωσαν εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου, και αθωώθηκαν ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ;
    Εκδίκηση από μία 23χρονη Ελληνίδα που υπέστη όλη τη βαρβαρότητα και την αγριότητα των φονιάδων και των μπράβων της νύχτας του παρακράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δει κανένα χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας. Μέρα νύκτα από όποια θέση κι αν βρίσκονται ξεπουλάνε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, φίλους και αδέλφια, μόνο και μόνο για να ΦΑΝΕ!!!
    Η λύση είναι ΜΙΑ και μοναδική: Να τεθεί η χρυσαλητεία ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ! Να εφαρμόζεται ο νόμος τόσο για τους χρυσαλήτες ,όσο και για εκείνους που τους καλύπτουν. Και να οδηγούνται σε κελιά και χώρους ‘’κοινής ωφέλειας’’ ,ώστε οι Πακιστανοί να τους νουθετούν..ανηλεώς μέχρι πλήρους θεραπείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.