# #

22 Μαΐ 2013

ΠΑΣΟΚ: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω


Βουλευτές και πρώην Υπουργοί θέλουν να είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ για να επιβιώσουν πολιτικά.

Η δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει κύμα πανικού σε Βουλευτές και πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που αγωνιούν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.
Η αβέβαια έκβαση του φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ και η τάση διαρκούς υποχώρησης που δείχνει το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να καταγράφεται ανάμεσα στο 4 έως 5%, έχει οδηγήσει πολλούς σε δεύτερες σκέψεις προκειμένου να μπορέσουν να επανεκλεγούν στην επόμενη Βουλή.

Το σενάριο τρόμου φέρνει το ΠΑΣΟΚ να ...περνάει με μεγάλη δυσκολία το όριο του 3% ενώ το καλύτερο σενάριο προβλέπει 10 με 12 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Σε περιοχές, που το ΠΑΣΟΚ , παραδοσιακά κυριαρχούσε, τώρα κινδυνεύει να μην βγάλει Βουλευτή.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι περιφέρειες Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Λέσβου, Λάρισας, Αχαΐας,  Αττικής.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να συζητούν πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να έχουν πιθανότητες να είναι στην επόμενη Βουλή.
Αρκετούς θα τους βόλευε να ίδρυε μία νέα παράταξη ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Κόμμα, που θα στέγαζε πολιτικά όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα τους ήταν πιο εύκολο να προσχωρήσουν σε ένα τέτοιο σχήμα, χωρίς να προκληθούν μεγάλες πολιτικές αναταράξεις και να θεωρηθεί ως κίνηση πολιτικής συναλλαγής και καιροσκοπισμού η πράξη τους.
Φαίνεται όμως ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης είναι πολύ ισχυρό για ορισμένους και έχει κάμψει δισταγμούς και αντιστάσεις.
Σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους , βουλευτές που τυγχάνει να είναι και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ''νεκρό'' το κόμμα τους και εκτιμούν ότι οι επόμενες εκλογές θα αποτελέσουν μία τυπική ληξιαρχική πράξη θανάτου. Οι ίδιοι θεωρούν θνησιγενές το σενάριο προσέγγισης και συμπόρευσης με τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι μία τέτοια συνεργασία δεν έχει τύχη, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα συγκέντρωνε ένα 7 έως 8 %, που μεταφράζεται σε 20-22 έδρες που θα μοιράζονταν ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολλοί είναι αυτοί που έχουν ρίξει γέφυρες προς το Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να διερευνήσουν το έδαφος μιας εκλογικής συνεργασίας.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σιωπά τον τελευταίο καιρό και αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στα εσωκομματικά αλλά και στην προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα όμως αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.
Μεταξύ αυτών που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας εκλογικής τους συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που δεν έχει αναστραφεί θεαματικά η εικόνα του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος του 2013, είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου (Βουλευτής Αττικής), ο κ. Σηφουνάκης (Βουλευτής Λέσβου) και ο κ. Δ. Κρεμαστινός (Βουλευτής Δωδεκανήσου).
Στο νομό Δωδεκανήσου, με τα σημερινά δεδομένα αλλά και τις μετρήσεις, είναι απίθανο να κερδίσει έδρα το ΠΑΣΟΚ.
Το Μαξίμου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και τηρεί στάση αναμονής. Στελέχη όμως που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό φέρονται να συζητούν με πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν συμπόρευση προκειμένου να έχουν πιθανότητες να βρίσκονται και στην επόμενη Βουλή.
από δω

1 σχόλιο:

  1. Γιατί, στη ΔΗΜΑΡ πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι στο ΠΑΣΟΚ;
    Δεν γνωρίζουν ότι η οργή των άγρια δοκιμαζόμενων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη έναντι του Κουβέλη και της παρέας του, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ το ξέραμε, το τιμωρήσαμε ήδη σκληρά, το έχουμε οριστικά καταδικάσει πολιτικά, με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, αλλά εσείς γιατί "κολλήσατε' με τους υπαίτιους της καταστροφής της κοινωνίας και της χώρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν ήταν κοινοβουλευτικά αναγκαίο;
    Α, ναι, το κάνατε για τη σωτηρία του ευρώ, έστω και αν αυτό γίνεται με την ολοσχερή εξαθλίωση των Ελλήνων και με το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.
    Και τώρα μιλάτε για "δημοκρατικό τόξο", ενώ είστε συνεπείς "αριστεροί υποτελείς". Δεν συγκαταλέγεστε πλέον, με δική σας επιλογή, στις δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις. Γίνατε πρόθυμοι πολιτικοί υπηρέτες των ελίτ, οπότε πάτε κι εσείς, όπως και οι πασόκοι, υπό το Σαμαρά. Εκεί σας αρμόζει.
    Και αν κάποια ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατά νού σύμπλευση με κάποιο αυριανό ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να βγουν να το πουν δημόσια τώρα, για να ξέρουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες ποιόν ή ποιούς εξ αυτών να "μαυρίσουμε". Και αυτό τώρα, πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενέργεια του Δραγασάκη πάντως την περασμένη Παρασκευή δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις. Δεν αντιμετωπίζει έτσι η λαϊκή, πατριωτική, ριζοσπαστική αριστερά το φαινόμενο του ρατσισμού και του φασισμού. Ούτε με την υπερψήφιση του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου του Ρουπακιώτη (που, κατά τις δημόσιες εκφωνήσεις και ανακοινώσεις, περιέχει και πολύ "πονηρές" και επικίνδυνες διατάξεις-ρυθμίσεις λ.χ. "εχθροπάθεια" κλπ.)
    Οσοι από το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγαν έγκαιρα και όσοι από τη ΔΗΜΑΡ δεν διαχώρισαν τη θέση τους μέχρι τον περασμένο καλοκαίρι ή έστω μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη, δεν έχουν καμμιά θέση σε συμμαχία δημοκρατική-προοδευτική-αντιμνημονιακή-πατριωτική.
    Επίσης, θα πρέπει να "εκτιμηθεί" σχετικώς πολιτικά και εκλογικά (όπως πέρυσι τον Ιούνη) και η συνεχιζόμενη ανιστόρητη στάση "αναχωρητισμού" της ηγεσίας του ΚΚΕ, που έφτασε στο σημείο να παραγκωνίζει στελέχη, όπως ο Χαλβατζής ή ο Μπογιόπουλος, και να διαγράφει στέλεχος, γιατί ήθελε (ο "αθεόφοβος" ο δάσκαλος) να γίνει διευθυντής δημοτικού σχολείου !.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.