# #

24 Μαΐ 2013

Μια στημένη δημοσκόπηση και η τοποθέτηση του Α. Αλαβάνου

Το ποίημα που λένε δημοσκόποι και δημοσιογράφοι κάθε φορά που οι μετρήσεις της λεγόμενης κοινής γνώμης που παρουσιάζουν διαψεύδονται παταγωδώς από την πραγματικότητα είναι γνωστό και διαχρονικά το ίδιο: 
«Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής», κάτι δηλαδή σαν καιρικό φαινόμενο. 

Σήμερα μπορεί να βρέχει και αύριο να έχει λιακάδα.

 Όχι ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία όταν γίνονται με επιστημονικό τρόπο, αλλά αυτό είναι κάτι το σπάνιο. 

Συνήθως ο πελάτης «έχει πάντα δίκιο» και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι κομμένες και ραμμένες στις... πολιτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες του ΜΜΕ που τις παρουσιάζει. 

Αυτές μπορεί να οφείλονται ώστε το ΜΜΕ να μεγαλώσει την αναγνωσιμότητα-τηλεθέαση του, μέχρι να προσπαθεί να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα, για προφανείς λόγους.

Από το αρχείο μας μπορούμε να σας παρουσιάσουμε πάρα πολλές σχετικές περιπτώσεις.

Το ερέθισμα γ’ αυτή την ανάρτησή μας, δεν είναι για να επαναλάβουμε πράγματα που έχουμε γράψει αρκετές φορές , αλλά γιατί μόνο θετική εντύπωση δεν μας έκανε η σημερινή παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου σε διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, που προσπάθησε με την παρουσία του να δώσει κύρος σε μια εμφανώς εγκεφαλικά κατασκευασμένη δημοσκόπηση που παρουσίασε χτες η zougla.gr.

Εντάξει, είναι αυτονόητη η προσπάθεια του Α. Αλαβάνου να στηρίξει τον πολιτικό του σχηματισμό. 

Δεν θεωρούμε όμως αυτονόητο να δέχεται σαν δεδομένο ότι σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση το κόμμα του θα συγκεντρώσει 8,4% και το ΚΚΕ, π.χ 4%. 

Αυτό ξεπερνάει και την πιο καλπάζουσα φαντασία. (Το γράφουμε, γιατί δεν τον ακούμε να παρουσιάζει καμιά ένσταση για τα στοιχεία που παρουσιάζει η δημοσκόπηση).

(Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε μ’ αυτή την προφανώς κατασκευασμένη δημοσκόπηση. Οποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει εδώ)

Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.