# #

25 Μαΐ 2013

Θέλεις δουλειά; Πήγαινε στο Mega Channel

Mega ChannelMega Channel
“ Αντί να αγανακτήσουν στο ΜΕΓΚΑ για τα 425 ευρώ, αγανακτούν με όσους τα αρνούνται, αντί να ξεσηκωθούν για τη μισθωτή σκλαβιά, την πλασάρουν ως χρυσή ευκαιρία για καριέρα. ”

Ιερή αγανάκτηση είχε καταλάβει, τόσο τον παρουσιαστή όσο και την ρεπόρτερ του ΜΕΓΚΑ. 

Μα είναι δυνατόν, Νίκο μου, να δίνουν 17 ευρώ την ημέρα για δουλειά στα χωράφια και να πηγαίνουν μόνο ξένοι; 

Που είναι οι Έλληνες, τι περιμένουν με τέτοια ανεργία; 

Μόνο 28 έλληνες και πάνω από 1.200 ξένοι υπέβαλλαν αίτηση, υπερθεμάτισε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού. 
Ούτε οι γιοι μου δεν έρχονται να δουλέψουν στα χωράφια, καλή μου κυρία. Και με τι ασχολούνται οι γιοί σας, ρώτησε η ρεπόρτερ. Είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, απάντησε ο χωραφάς.

Ήταν τόσο αγανακτισμένοι από την τεμπελιά των ελλήνων εκεί στο ΜΕΓΚΑ, που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε έναν πολλαπλασιασμό. Διότι αν τον έκαναν, θα έβλεπαν ότι τα 17 ευρώ την ημέρα επί 25 ημέρες τον μήνα, δίνουν ως γινόμενο το εξωτικό ποσό των 425 ευρώ. Κοίτα, ρε παιδί μου, τι σύμπτωση! Τετρακόσια εικοσιπέντε ευρώ, όσα ακριβώς πρότεινε ως κατώτατο μισθό ο Βενιζέλος και τα νομοθέτησαν ασμένως ο Σαμαράς με τον Κουβέλη.

Θαύμα, θαύμα! Τετρακόσια εικοσιπέντε ευρώ το μήνα, για να δουλεύει κάποιος άνθρωπος, έλληνας ή αλλοδαπός δεν έχει καμιά σημασία, οκτώ ώρες την ημέρα στα χωράφια. Οκτώ ώρες την ημέρα, σε μια από τις πιο σκληρές εργασίες, στον ήλιο, στη βροχή, στις λάσπες. Και σιγά μην είναι μόνο οκτώ ώρες, σιγά μην τολμήσει κάποιος να πει στο αφεντικό ή στον επιστάτη «ξέρετε, πήγε τρεις η ώρα, ώρα να πηγαίνω».

Αντί να αγανακτήσουν στο ΜΕΓΚΑ για τα 425 ευρώ, αγανακτούν με όσους τα αρνούνται, αντί να ξεσηκωθούν για τη μισθωτή σκλαβιά, την πλασάρουν ως χρυσή ευκαιρία για καριέρα. Ρωτήστε και τους εργάτες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, να σας πουν τι λαμπρή καριέρα κάνουν. Καριέρα καραμπινάτη. Τρία χρόνια τώρα τα ΜΕΓΚΑ και τα λοιπά φερέφωνα του συστήματος παρουσιάζουν τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού ως υπεύθυνα για την κρίση.

Εσείς διοριζόσασταν στο δημόσιο, εσείς ζητούσατε χλιδάτους μισθούς των 700 ευρώ, εσείς είχατε απαίτηση να παίρνετε σύνταξη μετά από 35 χρόνια εργασίας, εσείς παίρνατε τα διακοποδάνεια. Αυτό ειδικά με τα διακοποδάνεια, δεν μπορώ να το χωνέψω. Φταίει για την κρίση αυτός που δανείστηκε 500 ευρώ, για να πάει να δει μια φορά στη ζωή του πως είναι η Πράγα και δεν φταίει αυτός που πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στη Μύκονο να φάει τα κέρδη από το χρηματιστήριο και τα μεγάλα έργα. Δεν φτάνει που μας φέρατε την κρίση, τώρα το παίζετε και δύσκολοι.

Αρνείσθε να λάβετε μέρος στο success story του Σαμαρά εργαζόμενοι σε όποια σκατοδουλειά σας δώσουν για 400 ευρώ το μήνα. Τετρακόσια ευρώ επί πέντε μήνες, ιδού τα 2.000 ευρώ που χρειάζεστε για να πληρώσετε την εφορία και να συμβάλλετε στην εθνική εποποιία του Πρωτογενούς Ελλείμματος. Έτσι όπως πάτε, θα διώξετε μέχρι και του Κινέζους, που φτύσαμε αίμα, το δικό σας αίμα, για να τους φέρουμε στην Ελλάδα. Κουφάλες. Ένοχοι, κ. Πρόεδρε, ένοχοι κατά το κατηγορητήριο. Το είπε και το ΜΕΓΚΑ.


Του Γιάννη Ανανδρανιστάκη
ΠΗΓΗ: Αυγή

1 σχόλιο:

  1. μηπως κατι ξερουμε και δεν το λεμε....
    ο σοι μπλε ειπε πως φοβαται την ανεργια...
    κοιτα να δεις που βρηκαμε το κουμπι τους...
    για να μεινουμε ολοι ανεργοι να δουμε τι θα γινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.