# #

5 Απρ 2013

ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!


H παράφραση σε όλο της το μεγαλείο.... Αν έχετε όρεξη διαβάστε.....τα καμώματα Πετράκη και Μαντά που χρησιμοποιούν πασοκοδακοσελίδα στο facebook με την επωνυμία "ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος " για να γράφουν τι είπε η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας για την κόρη της ή τη φιλενάδα του... ξερνάω τώρα.


Στέργιος Λαλίδης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Κυρ Mar 31, 2013 11:23 pm
Εδώ και 8 μήνες η ΔΟΕ μπήκε και στο face book:

https://www.facebook.com/groups/448662085174494/


Εκεί λοιπόν και εντόπισα σήμερα αναρτημένο ένα βίντεο της Χρυσής Αυγής!

Και μάλιστα από τον Γενικό Γραμματέα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Σταύρο Πετράκη.


Μην περιμένετε βέβαια να αναρτήσω κι εγώ εδώ το ίδιο βίντεο. Και να κάνω το ίδιο λάθος που έκανε κοτζάμ Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ. Μπορείτε πάντως να το τσεκάρετε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ στο face book, ημερομηνία ανάρτησης είναι [ Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, στις 4:13 μ.μ. ] και το όνομα του χρήστη που το ανέβασε Stavros Petrakis. Από τα σχετικά στοιχεία του γκρουπ προκύπτει ότι ο Σταύρος Πετράκης είναι διαχειριστής και δημιουργός του γκρουπ, ενώ στους διαχειριστές ανήκουν και άλλα δύο μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, ο Μάνος Ανδρουλάκης της ΔΑΚΕ και ο Θανάσης Γκούμας της ΠΑΣΚ, όπως στέλεχος της ΠΑΣΚ είναι και ο Σταύρος Πετράκης.

Το επίμαχο βίντεο βρίσκεται δημοσιευμένο στο you tube με ημερομηνία ανάρτησής του εκεί 28 Μαρτίου 2013. Δεν πρόλαβε δηλαδή να ανέβει στο you tube και ο Γενικός μας Γραμματέας φρόντισε να το αναδημοσιεύσει σε χώρο που τιτλοφορείται:

ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας


Το βίντεο στο you tube έχει ανέβει από χρήστη με το ψευδώνυμο Ι.Μεταξάς!!! ( imetaxas2012) και στα σχόλιά του αναφέρει επιλέξει τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 28 Μάρ 2013

http://www.xryshaygh.com/index.php/home


Δεν το είδε ο κ. Σταύρος Πετράκης; Πώς αναδημοσιεύει βίντεο της Χρυσής Αυγής; Και μάλιστα σε χώρο που φέρει την επωνυμία της Ομοσπονδίας; Της Ομοσπονδίας που ο ίδιος είναι Γενικός Γραμματέας;

Και εις επίρρωσιν: http://youtu.be/XQznxXuWlH0

Γι' αυτό το βίντεο πρόκειται. Ένα βίντεο που ασχολείται με την Αλέκα Παπαρήγα! Με τίτλο:

Τα αμερικάνικα κολέγια των ΚΚέδων


Αυτό τουλάχιστον το πρόσεξε ο κ. Πετράκης. Και φρόντισε αναδημοσιεύοντας το βίντεο να κάνει και το σχετικό σχόλιο:Το σκάνδαλο όμως δε σταματά εδώ. Η ανάρτηση του κ. Πετράκη συνοδεύτηκε και από τη διαδικασία like των μελών του γκρουπ. Ποιος μεταξύ άλλων πάτησε like; Ο κ. Κομνηνός Μαντάς! Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας! Ιδού και οι αποδείξεις με φωτογραφίες (και να σημειώσω ότι έχουν κρατηθεί και σχετικά μπακ απ της ιστοσελίδας):

Να σημειώσω και να προλάβω κάποιους ότι προσωπικά δεν ανήκω στο κόμμα της κ. Παπαρήγα. Δεν ανήκω όμως και σε εκείνους που δέχονται και πολύ περισσότερο επικροτούν το λαϊκισμό και το χυδαίο αντικομουνισμό.

Να δεχθώ λοιπόν ότι ο κ. Πετράκης μπορεί και να μην πρόσεξε από ποιον προέρχεται το βίντεο που αναδημοσίευσε. Και να μην το πρόσεξε ούτε καν και ο Πρόεδρος που του πάτησε like. Πως από αμέλεια μετέτρεψαν χώρο που εκπροσωπεί την Ομοσπονδία (και φαντάζομαι την εκπροσωπεί με σχετική έγκριση των αρμοδίων οργάνων, ε; κι όχι αυθαίρετα... ) σε φερέφωνο της Χρυσής Αυγής! Μα ο αντικομουνισμός και ο λαϊκισμός παραμένουν και εκεί δε χωρά καμιά δικαιολογία. Ένας χυδαίος αντικομουνισμός που αναμασά το ίδιο παλιό επιχείρημα κατά της Παπαρήγα. Και τις σπουδές του παιδιού της σε αμερικάνικο κολέγιο. Φτάνοντας να τις εξισώνουν με τον τίτλο: Αμερικάνικα κολέγια των Κουκουέδων! Και πληθυντικός και γενίκευση για όλους τους Κουκουέδες συλλήβδην! Τακτική γνωστή του φασισμού.

Και είναι και το άλλο. Από πότε είναι γνωστό το θέμα για τις σπουδές της κόρης της Παπαρήγα; Είναι κάποιο καινούργιο σκάνδαλο; Και ο κ. Πετράκης θέλησε να ενημερώσει ως Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ τους συναδέλφους στο face book; Όχι βέβαια! Ιδού ο ακόλουθος σύνδεσμος από το Ριζοσπάστη και η σχετική παράθεση από το εκεί άρθρο:

http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3877076

Τρίτη 16 Γενάρη 2007

[...] Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.

Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.

Βεβαίως, δεν μπορούμε να παραπέμψουμε τις σπουδές των παιδιών μας μετά από 10, 20 χρόνια που μπορεί να συμβεί κάτι καλύτερο. Ο καθένας θα προσπαθήσει. Μήπως δε στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια για να μπουν στο Πανεπιστήμιο; Δεν καταδικάζει το ΚΚΕ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αλλά το θεσμό των φροντιστηρίων. Και μπορεί εν πάση περιπτώσει να "συμβιβάζεσαι" και να στέλνεις το παιδί σου στο φροντιστήριο, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω για να παλέψεις.[...]


Και είμαστε στο 2013! Δηλαδή έξι ολόκληρα χρόνια μετά! Έχοντας στα χρόνια αυτά ακούσει ο καθένας μας δεκάδες φορές το μεγάααααλο επιχείρημα πως η Αλέκα έστειλε την κόρη της σε αμερικάνικο κολέγιο. Κι άρα άλλα λέει το ΚΚΕ και άλλα κάνει! "Ασυνέπεια λόγων και έργων" που επιδικάζει ο Σταύρος Πετράκης με το σχόλιό του. Και ξέροντας σίγουρα πως κομίζει γλαύκας εις Αθήνας και δεν υπάρχει Έλληνας που αγνοεί το πού σπούδασε η κόρη της Παπαρήγα. Τι λοιπόν τον ώθησε να μας το θυμίσει; Είναι αυτό το καυτό πρόβλημα της εποχής; Είναι πρόβλημα των εκπαιδευτικών; Για ποιο λόγο ο κλάδος τού έχει εξασφαλίσει συνδικαλιστική άδεια; Για να μας ενημερώνει τα παραπροπέρσινα ξινά σταφύλια για τις σπουδές της κόρης Παπαρήγα;

Και πολύ περισσότερο από πού νομιμοποιείται να το κάνει με βίντεο της Χρυσής Αυγής;

Τυχαία δε χρησιμοποιώ τη λέξη "νομιμοποιείται". Έχει να κάνει με βίντεο που ανάρτησε στον ίδιο χώρο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200911064641699&set=o.448662085174494&type=2&theater

Δεν είναι της μορφής που μπορώ να το μεταφέρω εδώ. Θα περιγράψω λοιπόν για όσους δεν έχουν face book τι περιλαμβάνει: Απόσπασμα από εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για διοργάνωση εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής για μικρά παιδιά. Ο κ. Μαντάς κλήθηκε να πει τη γνώμη του και ειδικά για την παρουσία στις εκδηλώσεις και διπλωματούχων παιδαγωγών. Εκεί λοιπόν και δήλωσε ο κ. Μαντάς ότι δε νομιμοποιείται κανένας συνάδελφός μας να ασχολείται με τέτοιες διαδικασίες της Χρυσής Αυγής!

Και ρωτώ τον κ. Μαντά:

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ από πού νομιμοποιείται να αναδημοσιεύει σε χώρο που φέρει την επωνυμία της Ομοσπονδίας βίντεο που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή;

Και από πού νομιμοποιείται και ο ίδιος ο κ. Μαντάς, έχοντας μάλιστα δίπλα στο όνομά του στο face book και τον τίτλο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, να πατάει like σε τέτοιο βίντεο;

Τόσο τους έχει τυφλώσει ο αντικομουνισμός και ο λαϊκισμός που δεν είδαν ούτε ο ένας ούτε και ο άλλος από ποιον προέρχεται το βίντεο;


Εγώ σας λέω, να δεχτώ ότι δεν το έκαναν συνειδητά. Αυτό δα τους έλειπε. Τυχαίο όμως είναι που τους εκφράζει ένα τέτοιο βίντεο; Τυχαίο που έστω και χωρίς να το έχουν προσέξει προβάλλουν και χειροκροτούν την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής; Δε νομίζω...

Ας προβληματιστούν λοιπόν και οι ίδιοι. Πριν καταδικάσουν οποιονδήποτε άλλο Έλληνα που τρέχει στη Χρυσή Αυγή. Όταν αυτοί που είναι και δάσκαλοι και μάλιστα πρόεδρος ο ένας και γενικός γραμματέας ο άλλος της ΔΟΕ, πέφτουν σε τέτοιο ολίσθημα.

Όσο για μας τους υπόλοιπους, που ξέρουμε πολύ καλά τι εξέθρεψε το αβγό του φιδιού στον τόπο, δεν απορούμε καθόλου. Για το ολίσθημα των δύο κορυφαίων συνδικαλιστών και στελεχών της ΠΑΣΚ. Απλά επιβεβαιωνόμαστε στα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από καιρό. Και για το ρόλο της ΔΟΕ και για το ρόλο της ΠΑΣΚ. Κι ας ωρύεται στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου ο κ. Πετράκης ότι είναι μεταφυσικό το ερώτημα: "Τι έκανε η ΔΟΕ" για να σταματήσει την κατρακύλα του κλάδου στο θλιβερό σήμερα;

Κάντε κλικ στο ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε σχετικό βίντεο:

http://educandus.blogspot.gr/2013/04/81.html

(ελπίζω να παίζει το βίντεο, αλλιώς επισκεφθείτε το blog της ΠΑΣΚ Χαλκίδας που ανάρτησε την ομιλία του μέλους της Σταύρου Πετράκη στην 81η Γενική Συνέλευση του κλάδου, δηλαδή τον Ιούνιο του 2012:

http://paskchalkidas.blogspot.gr/ )


Ακούστε τον εκεί πώς τσιρίζει και κατά των Παρεμβάσεων και κατά των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εκεί ο κ. Πετράκης άλλο δεν είχε σοβαρότερο παρά να τα βάλει με τους αριστερούς... Η Παπαρήγα λοιπόν θα του ξέφευγε; Αφού είναι προφανές πως ό,τι αριστερό τον βγάζει από τα ρούχα του!

Ανεξαρτήτως κόμματος. Αρκεί να είναι αριστερό! Εκτός βεβαίως από την καλή αριστερά του κ. Κουβέλη. Που βρίσκεται μαζί με τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και δίνουν όλοι μαζί γην και ύδωρ στην τρόικα για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση σε βάρος των εκπαιδευτικών και μέσα από αυτήν να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις!

Είναι λοιπόν τυχαίο που σε μια τέτοια φάση τους έπιασε ο παροξυσμός κατά της αριστεράς; Και που καθόλου τυχαία είναι σύσσωμη κατά αυτής της μορφής αξιολόγησης;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/03/2013_490065

[...]Την επί της αρχής στήριξη των κομμάτων της πλειοψηφίας, εξασφάλισε στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.[...]

Δημοσίευση : 27 Mαρτίου 2013


Και πριν κλείσουν δύο 24ωρα, τον κ. Πετράκη τον πιάνει ξαφνικά η πρεμούρα να μας θυμίσει πού σπούδασε η κόρη της Παπαρήγα!!!!!!!!!!!!!

Μα τι νόμιζες, αθώε και αφελή συνάδελφε που πας και ψηφίζεις ΠΑΣΚ στη σημερινή εποχή; Πως τυχαία τους ήρθε να ξαναπαίξουν το χαρτί του αντικομουνισμού;

Πως τυχαία επέλεξαν να σε ενημερώσουν από την όλη συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο περί αξιολόγησης, την αντι - ΚΚΕ έκρηξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου; Και μη μου πεις πάλι, όσο αθώος και αφελής και αν είσαι, πως κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΔΟΕ δεν παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή;

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/omologia-kkedwn-gia-ta-amerikanika-kolegia-binteo#.UVhtMBdeBqo

Δες και μόνος σου, με τα ματάκια σου. Πως πολύ καλά ήξεραν ποιων γίνονται κλακαδόροι και φερέφωνα, αναδημοσιεύοντας το βίντεο αυτό ο ένας και πατώντας like ο άλλος...

Θα μου πεις βέβαια ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν παράδοση ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί να ψηφίζουν Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν. Τι θα εμπόδιζε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, ακόμη και αν ηγούνται της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, να μην ασχοληθούν με τη συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία;

Ας διαλέξουν λοιπόν και ας απαντήσουν τι ακριβώς συνέβη.

1. Δεν παρακολούθησαν τη συζήτηση στη βουλή για τέτοιο καυτό για τον κλάδο θέμα;

2. Την παρακολούθησαν και άρα ήξεραν πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επανέφερε το ζήτημα για την κόρη της Παπαρήγα;


Προσωπικά πάντως θα επιδιώξω με κάθε τρόπο να δοθεί απάντηση και μάλιστα επίσημη. Δε θα μείνω δηλαδή στην αναρτησούλα στο φόρουμ. Όχι μόνο γιατί είναι μείζον ζήτημα να ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής αλλά και έχοντας αρκετά χρόνια στην πλάτη μου ως Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νέας Σμύρνης και ξέροντας πολύ καλά ότι κανένας συνδικαλιστής εκλεγμένος σε όργανο δε νομιμοποιείται να κάνει κατάχρηση του αξιώματος που του εμπιστεύτηκε ο κλάδος. Αν ο κύριος Μαντάς είναι θαυμαστής των βίντεο της Χρυσής Αυγής, ας το κάνει χωρίς δίπλα στο όνομά του στο face book να διαβάζουμε και το "Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας". Ως πρόσωπο δηλαδή. Κι αν ο κύριος Πετράκης θεωρεί σκόπιμο να αναδημοσιεύει τέτοια βίντεο ας το κάνει σε χώρο που δε φέρει την επωνυμία της Ομοσπονδίας μας.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων: 4309
Εγγραφή: 13/01/2008

Απ: ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Δευ Apr 01, 2013 12:02 am
Σχετική με τα παραπάνω και η πρόσφατη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε επίσημα η ΔΟΕ. Δηλαδή στο σάιτ της Ομοσπονδίας και με ανακοίνωση γραπτή προς τους Συλλόγους και τα μέλη της ΔΟΕ:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9856

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


Αθήνα 14/3/2013


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην εφημερίδα «Αυγή» δημοσιεύτηκε, πρόσφατα, η παρακάτω πρόσκληση:

«Οι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούν τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της αριστεράς στη δράση - Εμπρός για την αριστερή ΔΟΕ ... η εκδήλωση ... ανοίγει το ζήτημα της αναγκαιότητας για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΟΕ ...». Αντίστοιχο κάλεσμα έχουν κάνει και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα μιας «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΛΜΕ».

Πρόκειται για επικίνδυνη προσπάθεια διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών, με κριτήριο το αν είναι μέλη ή οπαδοί κάποιου κόμματος! Και με αυτή την έννοια το Δ.Σ. της ΔΟΕ δηλώνει τα εξής:

Στ' αλήθεια, τι πάει να πει «αριστερή ΔΟΕ» και «αριστερή ΟΛΜΕ»; Τι περιεχόμενο έχει εδώ αυτός ο όρος; Υπάρχουν «αριστερά συνδικάτα»;

Στην «αριστερή ΔΟΕ» και στην «αριστερή ΟΛΜΕ» θα έχουν δικαίωμα να γράφονται μόνο όσοι νιώθουν «αριστεροί»; Κι οι άλλοι τι θα κάνουν; Θα μείνουν ασυνδικάλιστοι ή θα φτιάξουν «δεξιά ΔΟΕ» και «δεξιά ΟΛΜΕ»;
Δηλαδή, προϋπόθεση για να μπει κάποιος στο σωματείο θα είναι η πολιτική του τοποθέτηση; Αν έτσι είναι, τότε πρέπει να φτιάξουμε τόσα σωματεία όσα είναι τα κόμματα. Αυτό δεν είναι σεχταρισμός και διάσπαση;

Είναι φανερό ότι η πρόταση για μια «αριστερή ΔΟΕ» δεν έχει να κάνει με την ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός των συνδικάτων. Είναι προσπάθεια να επιβληθεί για άλλη μια φορά καπέλο στο κίνημα. Η πρόταση αυτή μετατρέπει το κίνημα σε χειροκροτητή της μίας ή της άλλης κυβέρνησης! Γι' αυτό η πρόταση αυτή ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια.

Καλούμε τους συναδέλφους, όλους τους Συλλόγους, να καταδικάσουν αυτούς τους επικίνδυνους, διασπαστικούς σχεδιασμούς, που απειλούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Να συμπειρωθούν στους Συλλόγους.

Το καθήκον των Συνδικάτων είναι το πώς θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σ' αυτά, το πώς θα ενισχύουν τη δημοκρατική τους λειτουργία με τη συμμετοχή όλων των μελών τους στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων. Το πώς θα ενισχύουν τον ταξικό προσανατολισμό τους, ώστε να είναι όπλα στα χέρια των εργαζομένων και να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Από τη Δ.Ο.Ε.


Για λόγους δεοντολογίας αναδημοσιεύουμε και την απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ:

http://www.paideianet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2524%3A2013-03-25-18-30-29&catid=109%3Aanakkommaton&Itemid=303

Μια οφειλόμενη απάντηση στη συνδικαλιστική και πολιτική αθλιότητα του Δ.Σ. της ΔΟΕ


ΤΡΊΤΗ, 26 ΜΆΡΤΙΟΣ 2013


Ανακοίνωση Νομαρχιακής Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Αιδώς Αργείοι, συκοφάντες και υποκριτές


Το κάλεσμα των νέων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με θέμα : ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η η ανάγκη για μια αριστερή ΔΟΕ, αξιοποιήθηκε από την μνημονιακή κυβερνητική πλειοψηφία της ΔΟΕ αλλά με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ για να εκδώσουν ανακοίνωση που έχει ως μοναδικό στόχο να διαστρεβλώσει και να συκοφαντήσει τις θέσεις μας, κατηγορώντας μας για οργανωτική διάσπαση αλλά και να εμφανίσει την ΔΟΕ ως ένα ταξικό συνδικάτο. Το Δ.Σ. κάνει σεμινάριο τακτικής για το πως αλλάζουν οι λέξεις νόημα όταν θέλεις να κάνεις πολιτικά παιχνίδια.

Και ο πλέον αδαής, αν δεν είχε φορέσει τις παρωπίδες της σκοπιμότητας, θα αντιλαμβάνονταν ότι ο τίτλος του καλέσματος αναφέρονταν για μια αριστερή πλειοψηφία στη ΔΟΕ. Άλλωστε μιλάει για ΔΟΕ και όχι άλλο συνδικάτο εκπαιδευτικών.

Ως εκπαιδευτικοί ενός πολιτικού χώρου με ξεκάθαρη θέση για τα ενιαία και αυτόνομα συνδικάτα, κατανοούμε πλήρως τους λόγους που μπροστά στις εκλογές οδήγησαν το ΠΑΜΕ αλλά και τη μνημονιακή πλειοψηφία σ' αυτή τους την ενέργεια. Το ΠΑΜΕ εδώ και καιρό συμπορεύεται με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, σε μια προσπάθεια ανακοπής της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που έχει προκαλέσει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ υποτάσσοντας τη δράση τους στις υπηρεσίες επίτευξης των πολιτικών στόχων των κομμάτων τους.

Κατανοούμε επίσης την προσπάθεια της κυβερνητικής μνημονιακής πλειοψηφίας της ΔΟΕ και ιδιαίτερα μπροστά στο συνέδριο να παρουσιαστεί για αυτονόητους λόγους με “ταξικό” προσωπείο. Υπάρχουν όμως και τα πεπραγμένα. Αλήθεια πόσο ταξική ήταν η θέση της ΔΟΕ:

για το μισθολόγιο (όταν αποπροσανατόλιζε διαδίδοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν και αυξήσεις αφού θα μειωθούν οι μισθοί των άλλων

απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, όταν σε όλες τις αποφάσεις της εμφανίζονταν η κρίση ως “φυσικό φαινόμενο” και για τις πολιτικές λιτότητας ευθύνονται οι δανειστές και η τρόικα αλλά απέφευγαν οποιαδήποτε αναφορά στην κυβέρνηση

στη μετατροπή της λειτουργίας του σχολείου με όρους αγοράς

στη πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην ύπαρξη αναπληρωτών ακόμα και πάνω από 10 χρόνια, στην ειδική αγωγή. Θυμήθηκε πριν τις εκλογές να κάνει και κινητοποίηση γι' αυτούς όταν τους αγνοούσε για χρόνια και δεν τους έδινε καν το λόγο για ενημέρωση στις Γενικές συνελεύσεις του κλάδου.

Τους επισημαίνουμε ότι δεν δεχόμαστε μαθήματα ταξικού προσανατολισμού των συνδικάτων και ενότητας από αυτούς, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτες για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που απαξίωναν επί σειρά ετών το συνδικαλιστικό κίνημα και οδήγησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις με το 1/10 των μελών τους. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τους συνομιλητές και συνδαιτυμόνες της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ακόμα και όταν έπαιρναν τα πιο σκληρά μέτρα για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα έχουν πάρει διαζύγιο από την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα ενότητας ούτε από τους υποστηρικτές των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, αυτών που επέλεξαν σε πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα την ίδρυση διασπαστικών σωματείων και από αυτούς που ονειρεύονταν τη μετεξέλιξη του ΠΑΜΕ σε ένα ξεχωριστό συνδικάτο αλλά η συγκυρία και οι εργαζόμενοι δεν τους το επέτρεψαν.

Η υποκρισία πράγματι περισσεύει!!!

Αυτή την υποταγμένη, ρεφορμιστική, διασπαστική και υπονομευτική πορεία της ΔΟΕ, θέλαμε και θέλουμε να την αλλάξουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη για την ενότητα και την αυτονομία των συνδικάτων, τον ταξικό προσανατολισμό τους και για αλλαγή των συσχετισμών σ' αυτά, γιατί μόνο μια πλειοψηφική αριστερά σ΄ αυτά, μπορεί να τα ανασυγκροτήσει και να τα αναπροσανατολίσει.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά την αήθη ανακοίνωση εναντίον φυσικών μελών της, για λόγους ισότητας στην πρόσβαση των δομών, να αναλάβει τη διακίνηση της παρούσας ανακοίνωσης κατά τον ίδιο τρόπο και στους ίδιους αποδέκτες με αυτούς της ανακοίνωσης του ΔΣ με ημερομηνία 14/3/2013, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2013


Νομαρχιακή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Και για τους μεν και για τους δε.

Αναρωτιόμαστε μετά γιατί έχουμε καταντήσει εδώ που καταντήσαμε;

Αναρωτιόμαστε γιατί έχει πέραση η Χρυσή Αυγή;
___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων: 4309
Εγγραφή: 13/01/2008


Απ: ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Δευ Apr 01, 2013 1:55 am
Για την αριστερή ΔΟΕ και για τη δεξιά ΔΟΕ

Προσωπική μαρτυρία και εμπειρία


Διαβάζω την παραπάνω ανακοίνωση της ΔΟΕ και το συναίσθημα είναι αηδία. Μπορεί να μην είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έρχομαι αναγκαστικά στα λόγια του: Αιδώς Αργείοι!

Ποιοι μιλάνε για ταξικά σωματεία; Ποιοι διαμαρτύρονται για την αριστερή και δεξιά ΔΟΕ; Και σε ποιους απευθύνονται; Σε άσχετους; Ή σε ανθρώπους που πάσχουν από αμνησία;

Θα περιοριστώ να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία από τα γραφεία της ΔΟΕ. Ήταν κάπου στη δεκαετία του 90. Και βρέθηκα στην Ξενοφώντος ένα βράδυ εκλογής αιρετών. Μεταφέροντας τα αποτελέσματα του Συλλόγου μου, της Νέας Σμύρνης. Εκεί λοιπόν και τότε έγινα μάρτυρας του πιο άθλιου σκηνικού του τι σημαίνει κομματικοποίηση του συνδικαλισμού. Βρέθηκα μπροστά σε κλειστές πόρτες γραφείων και με την κάθε παράταξη να είναι κλεισμένη πίσω από τη δική της πόρτα και να παίρνει από το τηλέφωνο τα αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα. Το κακό δεν ήταν αυτό. Ήταν η κραυγή που ακούστηκε κάποια στιγμή από το γραφείο των νικητών εκείνης της αναμέτρησης:

Τους πήραμε και τα σώβρακα!


Ούτε σε γήπεδο να ήμουν. Ντράπηκα για λογαριασμό τους. Αυτό το άθλιο homo homini lupus ανάμεσα σε μορφωμένους ανθρώπους, ανάμεσα σε συναδέλφους, ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς!

Ποιος δικαιούται λοιπόν να έρθει σήμερα και να μας κάνει μαθήματα για δήθεν ταξικά σωματεία; Ποιος δικαιούται να διαμαρτύρεται για την κομματικοποίηση της Ομοσπονδίας; Όταν όλοι έχουν τη φωλιά τους "λερωμένη";

Προσωπικά για κάποιο διάστημα της ζωής μου υπήρξα από τους αιθεροβάμονες που πιστεύουν στον ακομμάτιστο συνδικαλισμό. Τόλμησα μάλιστα μια φορά να το κάνω και πράξη. 1998 - 2000 στη Νέα Σμύρνη. Με Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ανοικτό σε όλους τους συναδέλφους. Και πράγματι η πρόταση βρήκε τεράστια απήχηση στα μέλη του Συλλόγου που μας έδωσαν 5 από τις 7 έδρες. Θυμάμαι και από την ομιλία μου στη Γενική Συνέλευση να λέω πως τα προβλήματα μας δεν είναι πράσινα, κόκκινα, γαλάζια. Είναι μαύρα, κατάμαυρα και γι' αυτό επιβάλλεται ενωμένοι να παλέψουμε να τα λύσουμε. Τέτοια μυαλά κρατούσα τότε. Πίστευα σας λέω ότι μπορεί ο συνδικαλισμός να αποτινάξει τα δεσμά από τα κόμματα. Πήρα όμως το μάθημά μου. Βλέποντας πως εκείνοι που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο συνέχιζαν να συμπεριφέρονται κομματικά. Και να προωθούν σε κάθε περίπτωση τα κομματικά τους συμφέροντα. Σιγά μην τους άφηναν τα κόμματα και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες να αποσκιρτήσουν από την κομματική γραμμή.

Μπορεί λοιπόν να σιχαίνομαι την κομματικοποίηση του συνδικαλισμού, όμως πια άσπρισαν τα μαλλιά μου και ξέρω πως ο ακομμάτιστος συνδικαλισμός είναι ουτοπία. Δεν υπάρχει!

Από την άλλη στις σημερινές συνθήκες, που περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται ο καθένας μας να έχει πολιτική άποψη και θέση, (και σημειώνοντας ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτικοποίηση και άλλο η κομματικοποίηση) δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα κόμμα που αντιστέκεται στα αντιλαϊκά μέτρα γιατί προσπαθεί και μέσα από τους συνδικαλιστές του να προωθήσει την πολιτική του. Αρκεί βεβαίως να το κάνει τίμια και ευθέως. Κι όχι ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ανθρώπων.

Πχ το ΚΚΕ ξεκάθαρα υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ δεν κρύβει τη σχέση του με το ΚΚΕ.

Παρόμοια οι της Αυτόνομης Παρέμβασης δεν κρύβουν τη σχέση τους με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και από το χώρο των Παρεμβάσεων που κομματικά είναι χώρος πολυσυλλεκτικός, ξέρουμε όλοι ότι αρκετοί συνδικαλιστές τους κατεβαίνουν με το ένα ή το άλλο κόμμα και κυρίως τα μικρά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ως υποψήφιοι σε δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές. Θυμίζω για παράδειγμα την περίπτωση του συναδέλφου Τουλγαρίδη που πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να κατεβεί υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Τι γίνεται όμως με τις δυο μεγάλες παρατάξεις; Την άλλοτε κραταιά ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ; Κάποτε που τα κόμματά τους κονταροχτυπιούνταν για την εξουσία, αναλώνονταν και οι δύο σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις προσπαθώντας να δώσουν πόντους η καθεμιά στο κόμμα της. Τώρα όμως που αφενός το Μνημόνιο είναι εδώ και αφετέρου ζούμε σε καθεστώς συγκυβέρνησης, οι δύο παρατάξεις έχουν χάσει το μπούσουλα. Από τη μια είναι γελοίο τα κόμματά τους να συγκυβερνούν και αυτοί να ξιφουλκούν μεταξύ τους. Από την άλλη η αγανάκτηση του κόσμου είναι τόση που τους αναγκάζει να δηλώνουν ανεξάρτητες κομματικά! Κορυφαία η περίπτωση της ΠΑΣΚ που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση το Σεπτέμβρη του 2011 πως διαχωρίζει τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωση που επιβεβαίωνε όμως και το ανάποδο, πως ως τότε η ΠΑΣΚ ήταν κομματικά εξαρτημένη. Θέλω να πω πως δεν μπορείς να πάρεις διαζύγιο αν δεν έχει προηγηθεί γάμος...

Τώρα λοιπόν η ΠΑΣΚ ειδικά έχει αναλωθεί σε κυνήγι μαγισσών. Κατηγορεί τους αριστερούς γιατί κομματικοποιούν την Ομοσπονδία! Όπως ακριβώς ο γάιδαρος τον πετεινό για κεφάλα.

Και βεβαίως δεν μπορεί, όσο και να προσπαθεί να το κρύψει, πως αυτές οι επιθέσεις έχουν και κομματικό κίνητρο και όχι μόνο συνδικαλιστικό. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στην τρίτη θέση στη βουλή και το ΣΥΡΙΖΑ σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η αριστερά δεν απειλεί μόνο την ΠΑΣΚ, απειλεί και το ΠΑΣΟΚ. Το τι είδους αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλη ιστορία. Ή και ακριβώς γι' αυτό οι επιθέσεις της ΠΑΣΚ δε στρέφονται μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μα εναντίον σε οτιδήποτε αριστερό. Εξάλλου στο χώρο της ΔΟΕ δεν αποτελεί προς το παρόν κίνδυνο για την ΠΑΣΚ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καν έδρα στο ΔΣ, αλλά ο χώρος της ΕΣΑΚ (δηλαδή του ΠΑΜΕ) και βεβαίως ο διαρκώς ανερχόμενος χώρος των Παρεμβάσεων.

Φυσικά, όσο και να τα βάζουν με την αριστερά, θα πρέπει να της χρωστούν και χάρη. Που δεν καταφέρνει ακόμη και σήμερα να βρει κοινή γλώσσα και παραμένει διασπασμένη σε κομμάτια. Το είδαμε αυτό και στην απάντηση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσα λέει για το ΠΑΜΕ. Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί ότι η αριστερά δε θα βρει κάποια στιγμή τη δύναμη να ξεπεράσει τις εσωτερικές της διαφωνίες; Όταν μάλιστα οι καιροί βοούν για την αναγκαιότητα ενός ενωτικού μετώπου αντίστασης του λαού; Του ίδιου μετώπου που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται και η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Δεν μπορείς όμως από τη μια να υποστηρίζεις την ενότητα του κλάδου και του σωματείου και από την άλλη, κύριοι της ΠΑΣΚ, να αναδημοσιεύετε το συγκεκριμένο βίντεο της Χρυσής Αυγής που αποτέλεσε και αφορμή για τούτο το ποστ... Γιατί τότε η μάσκα πέφτει και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται πως παρά τα μεγάλα λόγια κατά της κομματικοποίησης, μετατρέπετε την Ομοσπονδία σε όργανο κομματικής αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ. Συμπλέοντας μάλιστα με τη Χρυσή Αυγή!

Όπως και δεν μπορείς να αναρωτιέσαι τι είναι η αριστερή ΔΟΕ όταν την απάντηση την έχουν δώσει από το Νοέμβρη και τις εκλογές των αιρετών τα ίδια τα μέλη του συνδικάτου:Αυτό είναι το νέο σκηνικό. Με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να έχουν περιοριστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια περισσότερο από 20 στα εκατό. Και την αριστερά από την άλλη να ανεβαίνει. Τι πρόκειται λοιπόν να συμβεί στη φετινή Γενική Συνέλευση; Η ΠΑΣΚ ειδικά έχει κάθε λόγο να φοβάται. Γιατί ήδη έχει χάσει τα πρωτεία από τη ΔΑΚΕ και είναι αυτή που έχει πάθει το μεγάλο στραπάτσο:Και το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να τα βάλουν με τη ΔΑΚΕ... άρα ο μόνος στόχος που τους μένει είναι η αριστερά.

Πως ο κλάδος βαδίζει στο μεταξύ Γολγοθά δε φαίνεται να τους απασχολεί. Το αποδεικνύουν εξάλλου και οι φετινοί ανύπαρκτοι απεργιακοί αγώνες. Ή με τη μορφή της ντουφεκιάς στον αέρα...

Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει αριστερή ΔΟΕ, τη Γενική Συνέλευση έχει στο νου του. Και να καταφέρει επιτέλους η παράταξή του να ξαναμπεί στο ΔΣ της ΔΟΕ. Αν είναι δηλαδή δυνατόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην εκπροσωπείται στη ΔΟΕ! Και ούτε από το δικό τους μυαλό περνάει ότι ο κλάδος κάτι ξέρει που τους έχει στερήσει τόσα χρόνια αυτή την έδρα...

Όπως και αν έχει το γεγονός είναι ένα. Πως εμείς, η βάση του κλάδου, είμαστε παρατημένοι στην τύχη μας. Και βεβαίως δε μας φταίνε μόνο οι παρατάξεις και οι κομματικές τους εξαρτήσεις, φανερές ή κρυφές. Φταίμε και εμείς. Που καθόμαστε στη γωνιά μας άπραγοι και δεν έχουμε λόγο και άποψη. Και που αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας. Με αποτέλεσμα να ζούμε όσα ζούμε σήμερα.

Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Εμείς. Και η στάση μας.

Οι παρατάξεις δεν πρόκειται. Εμείς είμαστε, η βάση του κλάδου, που οφείλουμε να τις αναγκάσουμε να αλλάξουν. Να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως υπάρχουν σωτήρες και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Κι άστους αυτούς να τσακώνονται

ποιος θα πάρει τα σώβρακα του άλλου!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων: 4309
Εγγραφή: 13/01/2008


Απ: ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Δευ Apr 01, 2013 2:40 am
Σχετικό με το κλίμα της υστερίας κατά της αριστεράς και ετούτο που "ψάρεψα" επίσης στο γκρουπ της ΔΟΕ στο face book:Δείτε τώρα και πώς και από ποιους σχολιάστηκε:Μα γιατί αλήθεια πρέπει να σχολιάζονται τέτοιες ειδήσεις, κ. Πετράκη; Στο χώρο αυτό υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να σχολιάσουμε. Όπως το πού πήγε να σπουδάσει η κόρη της Παπαρήγα!

Μα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Που επίσης είμαι από τους παλιούς και ξέρω καλά τι έγινε στην πολυήμερη απεργία που αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ. Ξέρω και δεν ξεχνώ πως απεργήσαμε για οικονομικά ζητήματα και που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σημίτη. Όχι ο Ανθόπουλος από μόνος του. Και πως ενώ η απεργία βρισκόταν στο φόρτε της η ΔΟΕ με πρωταγωνίστρια την ΠΑΣΚ έκανε πίσω και άφησε ξεκρέμαστη την ΟΛΜΕ να συνεχίζει την απεργία. Ξέρω και δεν ξεχνώ και το έχω και σε βίντεο να ανεβαίνουν οι συνάδελφοι τις σκάλες της Ξενοφώντος και να φωνάζουν: ΔΟΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Δυστυχώς δεν ξέραμε τότε το τραγούδι του Τσακνή. Να άδουμε όπως ο κ. Πετράκης στην 81η Γενική Συνέλευση και 15 χρόνια αργότερα από το ξεπούλημα του '97, το:

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε

αυτό έχω μόνο να σας πω


________________________________

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=86069&ct=75&dt=23/02/1997

Μια μαρτυρία προσωπική από την απεργία του 97. Από τη μαρτυρία αυτή και το ακόλουθο απόσπασμα:

[...] Χιλιάδες από εμάς, τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναγκαστήκαμε να σπουδάσουμε δύο επαγγέλματα. Η ανεργία μάς ανάγκασε να εγκαταλείψουμε το πρώτο και να ξανακαθήσουμε στα θρανία για να γίνουμε δάσκαλοι. Η διαδικασία αυτή δεν ήταν ανώδυνη, αφενός μας επιβάρυνε οικονομικά και αφετέρου μας έφθειρε ψυχολογικά. Είναι και αυτή μια διεθνής πρωτοτυπία της χώρας μας, οι δάσκαλοι να διαθέτουν πτυχία νομικής, φαρμακευτικής, οικονομικών επιστημών, υπομηχανικών, ακόμη και σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Σε αυτή την άτυχη γενιά ανήκω και εγώ. Ανθυποπλοίαρχος στα νιάτα μου, ταξίδεψα με γκαζάδικα ως τα πέρατα του κόσμου, δαμάζοντας τα κύματα και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Τη δουλειά μου τη λάτρευα. Δεν ήθελα να την εγκαταλείψω. Με τσάκισε όμως η θύελλα της ανεργίας που έπληξε τους ναυτεργάτες το 1982. Ως ιερά κειμήλια κρατώ στο αρχείο μου τα αποδεικτικά του αγώνα που τότε δώσαμε διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής ανέργων, πορεύτηκα με χιλιάδες άλλους από τον Πειραιά ως τη Βουλή (εκεί όπου και σήμερα πορεύομαι, με τους νέους μου συναδέλφους, ζητώντας και πάλι μια θέση στον ήλιο...).

Η νεαρή τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, όχι μόνο των ναυτεργατών αλλά και πολλών άλλων κλάδων, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες των Παιδαγωγικών Ακαδημιών (όπως σήμερα επιχειρεί να κάνει με τα πανεπιστήμια). Οχι μόνο εγώ αλλά και χιλιάδες άλλοι άνεργοι γίναμε τότε πιόνια στα χέρια των πολιτικών και αλλάξαμε... επάγγελμα (όχι όμως και ζωή).

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, απέξω από τη Βουλή, να ζητάμε από τους ίδιους ανθρώπους τα ίδια που ζητούσαμε και τότε, αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης. [...]


Κι άλλα τόσα χρόνια πέρασαν από τότε. Μια ζωή να παλεύουμε ενάντια στους ίδιους ανθρώπους που μας ρημάζουν τη ζωή. Και να έχουμε από πάνω και τον κ. Πετράκη να νομίζει ότι τον παίρνει να ωρύεται στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου πως είναι μεταφυσικό το ερώτημα για το τι έκανε η ΔΟΕ! Και να προσπαθεί να βγάλει την ΠΑΣΚ λάδι. Λες και μιλάει σε εξωγήινους και όχι σε ανθρώπους που πληρώσαμε στο πετσί μας και την τακτική της ΔΟΕ και το ρόλο της ΠΑΣΚ και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Υπόψη, κ. Πετράκη. Εμένα οι γονείς μου υπήρξαν και οι δύο εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας. Και συνδικαλιστές επίσης. Δεν έχω λοιπόν μόνο τη δική μου εμπειρία, έχω και τις δικές τους μαρτυρίες και τα δικά τους συμπεράσματα τώρα που στα γεράματα έχουν βρεθεί με συντάξεις πείνας. Για το ρόλο του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Όσο και να φωνάζετε επομένως, δεν πρόκειται να με πείσετε. Να το θυμάστε όταν μιλάτε. Πως δε μιλάτε σε κάφρους. Ούτε σε άσχετους.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων: 4309
Εγγραφή: 13/01/2008


Απ: ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Δευ Apr 01, 2013 3:06 am
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/03/2013_490512

Για κύκλωμα τοκογλυφίας ο πρώην υφυπουργός Γ. Ανθόπουλος

Ελεύθερος με εγγύηση


Με την επιβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

Ελεύθερος, με την επιβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιάνης Ανθόπουλος, που εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο 64χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί και στην οποία περιλαμβάνονται άλλοι δέκα κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων εμπλεκόμενων εταιρειών, ως φυσικοί αυτουργοί σε τοκογλυφία, αφορά την επίμαχη εταιρία Καπνεμπορίου, η ιδιοκτήτρια της οποίας φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης. Ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων του ανακριτή διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Ο ανακριτής διαθέτει στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του.

Ο πρώην υφυπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα.

Ωστόσο, κατά την δικογραφία, ο κατηγορούμενος από το 2005 ως σήμερα δεν εμφανίζει επιστροφή καμίας δόσης από τα χρήματα και επιπλέον -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν προσκόμισε στη Δικαιοσύνη κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα περί δανεισμού.

Η εμπλεκόμενη επιχειρηματίας, με την οποία ο πρώην υπουργός βρίσκεται σε αστική αντιδικία από το 2007, και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό.


Ημερομηνία δημοσίευσης; 28 Mαρτίου 2013

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή 29 Μάρτη, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ αποφασίζει να μας θυμίσει πού σπούδασε η κόρη της Παπαρήγα. Και σχολιάζοντας την ασυνέπεια λόγων και έργων.

Κι όταν μέλος του γκρουπ ανεβάζει την είδηση για τον Ανθόπουλο, προκαλώντας τη ΔΟΕ να σχολιάσει την είδηση, ο ίδιος αναρωτιέται ποιος ο λόγος να σχολιάζονται τέτοιες ειδήσεις! Με ημερομηνία σχολίου 31 Μαρτίου...

Ε, βέβαια. Τέτοιες ειδήσεις οφείλουν να περνούν ασχολίαστες και στα ψιλά γράμματα. Προέχει κυρίως το πού σπούδασε η κόρη της Παπαρήγα!

Στο κάτω κάτω εκείνη σπούδασε με χρήματα της μητέρας της. Δεν έκλεψε και δεν εκβίασε κανέναν.

Ούτε είναι παράνομη πράξη να σπουδάζεις και μάλιστα σε σχολή που νόμιμα λειτουργεί στη χώρα σου.

Το αν οι σπουδές της συμφωνούν ή δε συμφωνούν με τις θέσεις του ΚΚΕ, έχω να πω ότι κανένα παιδί και από κανένα νόμο, γραπτό ή άγραφο, δεν είναι υποχρεωμένο να σπουδάζει όπου του επιτρέπει ο μπαμπάς και η μαμά. Και η περί του αντιθέτου επιχειρηματολογία συνάδει με αντιλήψεις του τύπου Χρυσής Αυγής. Σε καμία όμως περίπτωση με αντιλήψεις παιδαγωγών.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων: 4309
Εγγραφή: 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή

Απ: ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (και στέλεχος της ΠΑΣΚ) πάνω στην πρεμούρα του κατά των αριστερών!!!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ στό Δευ Apr 01, 2013 3:23 am
Κατά τα άλλα διαβάστε και τούτο:

http://www.mpratis.gr/index.php/2011-01-06-08-20-40/451-2011-09-03-15-51-32

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτρης Μπράτης - Τηλ : 6974750402

Αθήνα, 3 του Σεπτέμβρη 2011


Δ Η Λ Ω Σ Η


των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚ στο δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου ( ΔΟΕ),

με αφορμή τη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚΜε αφορμή την πρόσκληση που δεχτήκαμε για τη συμμετοχή μας στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ , που γίνεται για τα 37 χρόνια από την ίδρυσή του , δηλώνουμε τα εξής:

1. Το πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη συνεδρίασή του στις 31-08-2011 , ομόφωνα αποφάσισε τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία έχει οδηγήσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας , μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί , στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είναι αντίθετη με την ιστορική πορεία του κινήματος και τις αρχές του για πολιτική , οικονομική , κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

•2. Δηλώνουμε, υλοποιώντας την παρακάνω απόφαση ότι δε θα λάβουμε μέρος , ούτε εμείς , ούτε κανένα άλλο μέλος της ΠΑΣΚ Π.Ε. τόσο στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης , όσο και οποιασδήποτε άλλης κομματικής διαδικασίας που θα γίνει στο μέλλον , μέχρις ότου η πολιτική αυτή αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων .

•3. Τέλος , δηλώνουμε , πως τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα , πιστοί στις αρχές , στις αξίες και στους αγώνες που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν, θα δώσουν και τώρα τον αγώνα , μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου , του μεσοπρόθεσμου και των άλλων περικοπών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ !!!! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

Τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΚ Π.Ε.


Μπράτης Δημήτρης : Γραμματέας ΠΑΣΚ , αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Μαντάς Κομνηνός : Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ , Πρόεδρος ΔΟΕ

Πετράκης Σταύρος : Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ

Γκούμας Θανάσης : Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΑΣΚ Π.Ε. , Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ

Φασφαλής Νίκος :Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Ειδικός Γραμματέας -Υπεύθυνος Εκδόσεων Δ.Ο.Ε.


Και είναι φαίνεται σύμφωνο με τις διακηρύξεις της 3ης Σεπτέμβρη, και τις αρχές της κοινωνικής δημοκρατίας, να ελέγχει ο κ. Πετράκης την κ. Παπαρήγα πού σπούδασε το παιδί της. Και έξι χρόνια μετά που η ίδια η Παπαρήγα έχει απαντήσει επίσημα και μέσα από το Ριζοσπάστη, για το θέμα αυτό.

Μα τι ήθελε ο κ. Πετράκης; Να πάρει μαστίγιο η Παπαρήγα και να αναγκάσει το παιδί της να μην πάει στη σχολή που ήθελε; Αυτή την κοινωνική δημοκρατία εννοεί;

Ή μήπως κοινωνική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι αυτό που βίωσα προσωπικά από την πολιτική των εκφραστών των αρχών της 3ης Σεπτέμβρη; Που δεν πρόλαβαν να γίνουν κυβέρνηση το ΄81 και με την πολιτική τους μας οδήγησαν σε ανεργία; Τινάζοντας στον αέρα τις σπουδές μας σε δημόσια σχολή;

Πόσοι ήταν οι Έλληνες ναυτικοί, κ. Πετράκη, στις αρχές του 80; Πόσοι είναι σήμερα; Εσείς και η παράταξή σας χρειαστήκατε 21 χρόνια για να καταλάβετε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.