# #

5 Απρ 2013

15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... Πλούσια δανειοδότηση της Σερβίας από την Ρωσία - Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ΒαλκάνιαH Mόσχα ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι θα χορηγήσει επιπλέον δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σερβία για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού. Ανάλογη δήλωση επιβεβαίωσης του γεγονότος έκανε και ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας της Σερβίας, Μίλαν Μπάσεβιτς.
Μάλιστα, πηγές του Κρεμλίνου ανέφεραν πως την..
ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάσιτς, αναμένεται να υπογραφεί νέο δάνειο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο σερβικός σιδηρόδρομος.
Συνολικά λοιπόν, η ρωσική πλευρά επέλεξε να δώσει 1,3 δισ. δολάρια στο Βελιγράδι, σε μια στιγμή που αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, δείγμα της ολέθριας διαχείρισης της νυν και προηγούμενης κυπριακής ηγεσίας που ενώ είχαν λάβει το παχυλό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ για να γλιτώσουν το πρώτο Μνημόνιο εν τούτοις αρνήθηκαν μέχρι τέλους να παραχωρήσουν την κατασκευή και το δικαίωμα διαχείρισης στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στο Μαρί.
Το άδειασμα λοιπόν της Λευκωσίας είναι ηχηρό, ενώ από την άλλη δείχνει να έχουν αναστηθεί αποκτασταθεί πλήρως οι δεσμοί της Μόσχας με το Βελιγράδι που είχαν περάσει από φάση "παγώματος"...
Το βέβαιο είναι ότι η ορθόδοξη Σερβία δεν είναι πλέον μόνη της, όπως ήταν το 1999 όταν η πληγωμένη "αρκούδα" δεν είχε καταφέρει ούτε τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας να βγάλει από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.