# #

6 Απρ 2013

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ασχολούμαστε με μια επιτροπή παρωδία


kokores
Την ώρα που η πατρίδα καταρρέει και άνθρωποι οδηγούνται στην απελπισία, το κατεστημένο έχει βαλθεί να αποπροσανατολίσει με ένα χαριτωμένο περιστατικό της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

“Πόσα pc έχεις”, “σκάσε ρε χοντρέ”, “κυοφορείς”, “φασίστα”, “είσαι Ιαβέρης” και άλλα τέτοια όμορφα που θα μπορούσαν αποτελέσουν το σενάριο μιας απολαυστικής κωμωδίας στους κινηματογράφους.
Εμένα ως πολίτη τέτοιου είδους θεατρινισμοί από όλους μου μυρίζουν σούρσιμο στο χώμα, σήκωμα σκόνης και μηδενικό αποτέλεσμα. Μήνες τώρα ασχολούμαστε με ένα στικάκι και μια λίστα. Ακόμη το ΣΔΟΕ δεν την έχει ξετινάξει. Στην Κύπρο ήδη η επιτροπή ετοιμάζεται να ...
πιάσει δουλειά.
Είχαμε παρατηρήσει και παλαιότερα όταν ο Βαξεβάνης δημοσίευε τη λίστα πως στην ουσία εξυπηρετούσε τον αποπροσανατολισμό διότι το ζήτημα δεν ήταν να εκτεθούν δημόσια άτομα τα οποία έκαναν ότι ήθελαν με τα λεφτά τους που δεν έπεται πως τα απέκτησαν παράνομα. Το ζητούμενο ήταν να ξετιναχθεί η λίστα από το ΣΔΟΕ ώστε να δούμε ποιος μπορούσαν και ποιοι όχι να δικαιολογήσουν τα ποσά που έστειλαν στο εξωτερικό και έρθουν χρήματα στο κράτος.
Έγινε κάτι τέτοιο;
Σήμερα υπάρχει αυτή η επιτροπή παρωδία που κάθε λίγο μας απασχολεί όχι για την αποκάλυψη που έφεραν οι εξετάσεις των μαρτύρων, αλλά για στιχομυθίες της Κωνσταντοπούλου, του Κασιδιάρη, του Βενιζέλου, του Μαρκογιαννάκη.
Δηλαδή με συγχωρείτε, τι περιμένετε; Να στείλει ο Σαμαράς φυλακή τον κυβερνητικό του εταίρο; Αυτό αποκλείεται. Μόνο αν ξυπνήσει ο λαός, ανατρέψει την κατάσταση και τους στείλει μαζί μέσα.
Το μόνο που ξέρω είναι πως την τη στιγμή που στα τηλεπαράθυρα οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για τα όσα έγιναν στη Βουλή, ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει …πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Ένας Θεός ξέρει τι συμφωνείται με την τρόικα την ώρα που κάποιοι στρέφουν τα φώτα της προσοχής αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.