# #

3 Νοε 2012

Γιάννης Βαρουφάκης: Να μην πάρουμε τη δόση


Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7", δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν και σε καμία περίπτωση να μην πάρουμε τη δόση. 

Διαβάστε τι προτείνει ο γνωστός οικονομολόγος...

Σύμφωνα με τον ίδιο αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα....


χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα. Τι προτείνει ο ίδιος;

Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί. 

Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι λοιπόν να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου. 

Πρότεινε έτσι να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να γίνει το εξής. Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο κοκ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.

Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση. Επομένως σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη τότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση.

whitetoweraris.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Απορω γιατι κανεις δεν σκυβει πανω στην προταση Σωρα..........
    Απορω επισης γιατι δεν παιρνονται μετρα εσωτερικης αναπτυξης Ελληνικων προιόντων που θα παρασχουν πλουτο και θεσεις εργασιας με όλα εκεινα τα εργαλεια που αποκλειουν τα εισαγομενα και αναπτυσουν τα παραγωμενα εγχωρια προιοντα. Η παραγωγη να διατιθεται κυριως εντος της χωρας με αντιστοιχες τιμες πωλησης ωστε να βγαινει ο Ελληνας μετα τις αλλεπαληλες μειωσεις του εισοδηματος του και τέλος παραγωγη σε ολους τους κλαδους που εχουμε αναγκη πχ Λιπασματα, Ναυπηγεια, Βιομηχανια γενικοτερα,εμποριο....κλπ Αλλαγη ( σταθερη για τα επομενα 30 χρονια) του τροπου φορολογησης με κινητρα κλπ, την στιγμη που οι παντες (στο εσωτερικο και στο εξωτερικο) δηλωνουν σε ολους τους τονους πως η συνταγη απεδειχθη λαθος και ο δρομος αυτος δεν οδηγει πουθενα παρα μονον στον τελικο θανατο της χωρας. Σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελα να παραδεχθω οτι Υπάρχει προδοσια διοτι εαν ετσι ειναι τοτε ο λαος πως το ανεχεται; Σιγουρα ο λαος για να περιμενει στοικά μια αλλαγη της καταστασης κατι θα υπάρχει, Ας δουμε λοιπον και άλλες λύσεις........ Η διμιουργια χρηματος παντα έχει λύσεις για τα κρατη. Τέλος Σχεδιο άμεσης Επαναφοράς όλων των πτωχευμενων ιδιωτικων επιχειρησεων με άτοκο δανεισμο κατευθειαν απο το κρατος. Οι παντες γνωριζουν οτι αυτο που μετραει ειναι να παραγεται πλουτος, συναλλαγες και ετσι γεμιζουν τα ταμεια του κρατους, με απειλες, αυτοκτονιες, και λαιμητομους κανεις ποτε δεν κερδισε πλην των ανταγωνιστων άλλων κρατων πχ Τουρκια, Γερμανια.... κλπ Ο δικος μας Θάνατος ειναι η ζωή των ανταγωνιστων άλλων κρατων.
    Τέλος δεν ειμαι καποιος ειδημων ουτε επιδιωκω να παρουσιαστω έτσι, Απλα διερωτωμαι Τι πραγματικα συμβαινει; Tοσα χρονια σε αυτην την χωρα; Αληθεια δεν μπορει να παει μπροστα; η με πολυ εξυπνο τροπο καποιο εσκεμενα την φρεναρουν; Εμεις τι κανουμε;

    Υστερογραφο: Γιατι ολοι λενε και επιβεβαιωνουν την κατασταση οπως ο διεθνης κος Βαρουφακης; Αλλα δεν προτεινουν μετρα; Ισως εγω να ειμαι σε λαθος κατευθυνση αυτοι που γνωριζουν γιατι δεν μιλανε ξεκαθαρα ποιες ειναι οι λύσεις εδω που φθασαμε; Εκθιαζε τον κο Στουρναρα οταν ανελαβε αποκαλωντας τον φιλο του. Τωρα βλεπει πως και ο ιδιος συνεχιζει λαθος συνταγη. Γιατι λοιπον δεν μαζευεται μια ικανη ομαδα Πανεπιστημιακων εξιδικευμενων (αλλα με στοχο πανω απο ολα τη χωρα) ικανων Ελληνων Επιστημονων να βγουν μπροστα και να προτεινουν πραγματικες λυσεις της επομενης μερας; Ένα ολοκληρωμενο σχεδιο Ανάστασης της ειδη πεθαμενης χωρας; και Γιατι θαβουν καθε προταση που ερχεται; Ας βγουν να παρουν θεση τι τους σπουδασε δωρεαν αυτη η χωρα; Διοτι ειχαμε δωρεαν εκπαιδευση ας δωσουν λοιπον οτι χρωστανε σε αυτην την χωρα και να αφησουν τα λογια του τυπου εγω τα ΕΛΕΓΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.