# #

2 Νοε 2012

Η σοκολάτα σώζει ζωές...!!!


Μια είδηση που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον γυναικείο πληθυσμό: Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.


Ήδη σε παλαιότερες μελέτες είχε αποδειχθεί ότι η σοκολάτα μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της..
καρδιαγγειακής πίεσης.
Τώρα όμως οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας μακρόχρονης έρευνας, που δείχνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ κατανάλωσης σοκολάτας και εγκεφαλικών επεισοδίων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Cardiology».
Το 1997 οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 33.000 γυναικών από τη Σουηδία, ηλικίας 49 μέχρι 83 ετών. Οι γυναίκες, που συμμετείχαν στην έρευνα, καλούνταν να αναφέρουν πόσο συχνά συνήθιζαν να τρώνε σοκολάτα, καθώς και άλλα 95 προϊόντα. Ως χρονικό πλαίσιο, οι επιστήμονες, έθεσαν τον προηγούμενο χρόνο. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι ερευνητές κατέγραψαν συνολικά 1.600 εγκεφαλικά επεισόδια ανάμεσα στο δείγμα των εξεταζόμενων γυναικών.
Αρκούν 66 γραμμάρια την εβδομάδα
 Οι γυναίκες που καταναλώνουν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού Οι γυναίκες που καταναλώνουν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Αφού εξέτασαν όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, που μπορεί να συνδέονται με εγκεφαλικά επεισόδια, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες σοκολάτας (από καθόλου έως 8 γραμμάρια την εβδομάδα) είχαν υποστεί τα περισσότερα επεισόδια. 
Αντίθετα, οι γυναίκες που έτρωγαν 66 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, δηλαδή τη συγκριτικά μεγαλύτερη ποσότητα μεταξύ όλων των γυναικών, σπάνια σχετίζονταν με εγκεφαλικά επεισόδια.
Στις μελέτες τους οι επιστήμονες δεν διέκριναν μεταξύ της λεγόμενες σοκολάτας υγείας και της σοκολάτας γάλακτος. 
Ωστόσο σημειώνουν ότι κατά τη δεκαετία του ’90 στη Σουηδία το 90% των ανθρώπων προτιμούσε τη σοκολάτα γάλακτος. 
Εάν είχαν χωριστεί τα δείγματα μεταξύ αυτών που προτιμούσαν τη σοκολάτα υγείας από τη σοκολάτα γάλακτος, τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρα, αφού το κακάο στη σοκολάτα είναι το θαυματουργό συστατικό που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τώρα οι ερευνητές αναμένουν παρόμοια αποτελέσματα από την αντίστοιχη μελέτη που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε άντρες.
Deutsche Welle

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ; ; ;
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ !
    ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΤΟΥΖΙΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.