# #

1 Νοε 2012

Νέα βόμβα από τον Σόιμπλε...Το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την επόμενη δόση!
Μία ακόμη «βόμβα» εξαπέλυσε προς την ελληνική κυβέρνηση που βάλλεται από παντού, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup αναφέρθηκε στην χώρα μας λέγοντας ότι ...ναι μεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος αλλά έχει ακόμη να εκπληρώσει αρκετές προϋποθέσεις για να λάβει την επόμενη δόση. Μάλιστα στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να εγκριθεί και από το γερμανικό Κοινοβούλιο. 

Αναφερόμενος στην τρόικα είπε πως δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη να λυθούν και είπε ότι βασικός στόχος των ευρωπαίων δανειστών μας είναι να υπάρξει απόφαση μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. 

Ωστόσο είπε ότι αυτό είναι το αισόδοξο σενάριο καθώς εκτίμησε ότι μέχρι τότε δεν θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.  
Νωρίτερα, η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξε σε μία ανακοίνωση που αναγνωρίζει μεν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά δεν κάνει λόγο για οριστικοποίηση αυτών. 

Στην δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η περαιτέρω αποτίμηση του προγράμματος προσαρμογής παραπέμπεται στη συνεδρίαση του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επισπεύσει την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. 

Ναι σε επιμήκυνση, όχι σε κούρεμα
Νωρίτερα, ο συντονιστής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Thomas Wieser, ξεκαθάρισε ότι η τρόικα δεν συζητάει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης χρέους ή «κουρέματος» για την Ελλάδα, αν και άφησε να εννοηθεί ότι σκέπτεται σοβαρά μια επμήκυνση δύο ετών.
http://bit.ly/X1aShg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.