# #

2 Νοε 2012

Χαλάνδρι: Πρωτοφανής ρατσιστική απόφαση Συλλόγων Γονέων



Οι σύλλογοι γονέων του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου πήραν να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά

Συνάντηση με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου Παιδείας έχουν αυτή την ώρα οι διευθυντές του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, Γιώργος Κυριαζόπουλος και Γιάννης Κοσμόπουλος, μετά την απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδάκια Ρομά.
Σύμφωνα με... το enikos.gr, ο υποδιευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, κ. Δημήτρη Μητρόπουλο, τόνισε ότι ως Διοίκηση «δεν έχουμε κανένα θέμα να δεχθούμε στο σχολείο μας, όλα τα παιδιά, είτε λέγονται Ρομά, είτε είναι μαύρα, είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Είμαστε ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά. Ακριβώς για αυτό έχουν σήμερα συνάντηση και οι διευθυντές των σχολείων με τον αρμόδιο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μέσω του υπουργείου».
Η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.
http://www.thepressproject.gr/

2 σχόλια:

  1. Έχετε διαστρεβλώσει την αλήθεια και παρουσιάζεται τα γεγονότα μέσα από παραμορφωτικό φακό. Αναρωτιέμαι αν είναι επειδή πραγματικά δνε είστε ενημερωμένοι, ή απλά θέλετε να περάσετε την δικιά σας γραμμή.

    Τα παιδιά των Ρομά μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε σχολείο και να φοιτήσουν κανονικά όπως όλα τα παιδιά των Ελλήνων και των αλλοδαπών που βρίσκονται στην χώρα. Η πρόσβαση στην δημόσια παιδεία είναι νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη και κανείς δεν την αμφισβητεί!

    Στην περίπτωση του Χαλανδρίου, το Υπουργείο προσπαθεί να δημιουργηθεί ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΡΟΜΑ, μέσα στο σχολείο, χωρίς τον αναγκαίο σχεδιασμό, μόνο και μόνο για να απορροφήσουν συγκεκριμένο κονδύλι ΕΣΠΑ. Για μερικά ευρώ δηλαδή να δημιουργήσουν ένα γκέτο μέσα σε ένα ήδη υποβαθμισμένο σχολείο.

    Χαρακτηριστική δε, είναι η στάση του αντιπροσώπου των Ρομά κατα την συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων, που χρησιμοποίησε βαριά χυδαιολογία και του αφαιρέθηκε ο λόγος από τους παρευρισκόμενους.

    Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρω οτι οι αντιπρόσωποι του Δήμου και του Υπουργείου στην συνάντηση αυτή δεν ήταν ενημερωμένοι επαρκώς, και όλα τα "καυτά" ερωτήματα που τους έκανα οι γονείς και αφορούσαν θέματα όπως η παραβατικότητα και οι υγειονομικοί κίνδυνοι, έπεφταν στο κενό!

    Και πάλι, θλίβομαι για την απαράδεκτη κάλυψη του θέματος που κάνατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραψτε μας εκ μερους ποιων μιλάτε αν δεν μπορείτε να γραψετε το όνομά σας και θα αναρτήσουμε την απάντησή σας...επειδή οι καιροί είναι ύποπτοι.
    Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην αντιπαράθεση.Πες τε την γνωμη σας ελεύθερα , θα αναρτηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.