# #

22 Αυγ 2012

Independent για τον Σαμαρά...¨Ζητιάνος που περιοδεύει για βοήθεια !!!


samaras-Merkel
''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια''. Έτσι ξεκινά το άρθρο της βρετανικής Independent, που συνεχίζει τις υποτιμικές αναφορές στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό.
''Ο Έλληνας ζητιάνος ...
περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου''.
Ο αρθρογράφος αναρωτιέται ''γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι''. Βέβαια, κάτω από τους σκληρούς τίτλους βρίσκει λίγο χώρο και για την αλήθεια. Πως, δηλαδή, η Ελλάδα στενάζει ευρισκόμενη σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, εάν πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Όλα παίζονται, όπως εκτιμά η εφημερίδα:''Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.