# #

13 Απρ 2012

Έχει πάθει . . . πανικό !!!


Πανικόβλητος ο Παπανδρέου, παρακολουθεί έντρομος τα στοιχεία που βγαίνουν για τη σχέση με τη Goldman Sachs!


  • Ακάλυπτο τον άφησε ο Βενιζέλος
  • Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στο φως
  • Ποιός ο ρόλος του εβραϊκού λόμπι;
Πανικό προκάλεσαν στον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Π», την περασμένη Κυριακή, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελλάδας στις επαφές και συναντήσεις που είχε με την Goldman Sachs όχι μόνο τον Νοέμβριο του 2009 στο «Πεντελικόν», αλλά και στη Νέα Υόρκη, πριν από τις εκλογές, όταν το εκεί εβραϊκό λόμπι είχε «φροντίσει» να κλείσει το ραντεβού του με τους επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας, που είναι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου.

Αίσθηση και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η στάση που τήρησε η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
 Απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, επίσημο ή ανεπίσημο, αφήνοντας επί της ουσίας ακάλυπτο τον τέως πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι είτε ο Β. Βενιζέλος γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης είτε δεν θέλει να ...«φορτωθεί», και μάλιστα εκ των υστέρων, ευθύνες για τόσο σημαντικά ζητήματα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πάρει θέση και στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα η Β. Παπανδρέου κατά του τέως πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι στη διάρκεια της θητείας του έγιναν «εγκλήματα» στη χώρα.

Τα γεγονότα είναι αμείλικτα, όπως αμείλικτες είναι και οι ευθύνες σας, κύριε Παπανδρέου, γιατί μπορούσατε να είχατε από τον Νοέμβριο του 2009 αποτρέψει την πορεία (που τελικά όλα συνηγορούν ότι ήταν συνειδητή, μέχρι και διατεταγμένη, θα λέγαμε) προς τις αγκάλες του ΔΝΤ και τη θηλιά που βάλατε στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και βλέπετε πού οδηγήσατε, κύριε Παπανδρέου. Στις αυτοκτονίες μέχρι και μπροστά στη Βουλή.

Η απόπειρά σας να διαψεύσετε τα στοιχεία, που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως από το «Π», κάθε άλλο παρά απέφερε τα προσδοκώμενα. Με αοριστίες δεν αμφισβητούνται γεγονότα, κύριε Παπανδρέου. Επιβεβαιώνουν τον πανικό για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και μπορούν κάποια στιγμή να οδηγήσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Έτσι εξηγείται γιατί από κει που ως πρωθυπουργός δεν απαντούσε σε επικριτικά δημοσιεύματα, τώρα βγαίνει και απαντά σε σκληρούς τόνους, όπως για την εμπλοκή του με την Goldman Sachs και για την καταγγελία της Βάσως Παπανδρέου ότι επί των ημερών του έγιναν εγκλήματα.

Δεν εξηγείτε, κύριε Παπανδρέου, για ποιον λόγο σηκώθηκε από την Αμερική και ήρθε στην Αθήνα ο ίδιος ο πρόεδρος της Goldman Sachs. Για να πιει καφεδάκι μαζί σας στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς και να πείτε και κανένα αστειάκι περί πράσινης ανάπτυξης κ.λπ.; Τρεις ώρες κράτησε εκείνη η συνάντηση, τι συζητήσατε, πού καταλήξατε; Οι κορυφαίοι υπουργοί σας αν δεν είχε αποκλειστικό σκοπό η συνάντηση τη συμφωνία για εξεύρεση 40 με 50 δισ., τι χρειάζονταν; Στις προπόσεις του δείπνου ποια ήταν τα λόγια που ανταλλάξατε;

Ύστερα από κείνη τη συνάντηση, ποια ήταν η συνέχεια; Αν δεν είχε κάτι συμφωνηθεί, προς τι η επιστράτευση του τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου;

Ποιος ο ρόλος από κει και πέρα του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου; Ήταν υπέρ της συνεργασίας με την Goldman Sachs; Ή αλλού ήταν το μυαλό του; Τυχαία έβαλε στο παιχνίδι την Deutsche Bank και για... ξεκάρφωμα τη Morgan Stanley; Μήπως ήθελε να παίξει με τη Γερμανία;

Ποιος χάλασε το ταξίδι του ανθρώπου της Goldman Sachs στην Κίνα, που ενώ ήταν... μεσοστρατίς τον γύρισαν πίσω; Όταν μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση ότι μπορούσε να εξασφαλίσει πάνω από 10 δισ. ευρώ; Μήπως είχε βάλει το χεράκι του ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Γιατί, κύριε Παπανδρέου, δεν πήρατε τα 25 δισ. ευρώ που σας πρόσφερε τον Γενάρη του 2010 η G.S. αλλά... περιοριστήκατε σε 10 δισ. ευρώ; Δεν χρειαζόταν τότε η Ελλάδα και τα 25 δισ.; Δεν θα ήταν μια μεγάλη ανάσα και θα ξέφευγε από τους εκβιασμούς και τις απειλές των αγορών; Αν μάλιστα δεν χάλαγαν στενότατοι συνεργάτες το ντιλ των 50 δισ., η χώρα θα είχε λύσει το πρόβλημα δανεισμού για όλο το 2010 και θα ήταν σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση στις συζητήσεις με την ΕΕ. Και το σημαντικότερο, δεν θα χρειαζόταν να καταφύγετε στο ΔΝΤ. Όμως αυτό ανέτρεπε τον αρχικό σχεδιασμό των πέραν του Ατλαντικού... φίλων μας, που είχαν τους δικούς τους λόγους. Να χτυπήσουν το ευρώ. Και δεν τους ενδιέφερε το αν η Ελλάδα θα έπεφτε στο βάραθρο, όπως και έγινε.


Είχε προτείνει και πρόγραμμα για την Υγεία

Και για να συνειδητοποιήσει και να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ο κ. Παπανδρέου ότι το «ΠΑΡΟΝ» αυτά που γράφει στηρίζονται πάντοτε σε εγκυρότατες πληροφορίες και πηγές αξιόπιστες. Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα ότι η Goldman Sachs είχε προσφέρει ένα πρόγραμμα ύψους 6 με 7 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα χρέη του τομέα Υγείας (οφειλές σε φαρμακοβιομηχανίες κ.ά.). Όμως αν και αρχικά είχε πει η τότε κυβέρνηση «ναι», στη συνέχεια κι αυτό... αυτοκαταργήθηκε γιατί προφανώς υπήρχαν οι αγάπες με τη Γερμανία...

Όλα τα παραπάνω από μόνα τους δίνουν απάντηση στον ισχυρισμό του κ. Παπανδρέου (στην απάντησή του προς το «Π») ότι:

«Κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα! Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως».

Δυστυχώς, όμως, κύριε Παπανδρέου, δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα που δεν διαψεύδεται. Και δυστυχώς για σας, υπάρχουν ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, που θα αποτελέσουν κάποια στιγμή το δριμύ κατηγορητήριο...


Δικό τους παιδί η Goldman Sachs!

Ο κ. Παπανδρέου στην απάντησή του στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, θέτει το ΑΦΕΛΕΣ ερώτημα αν θα πρέπει η χώρα να συνεργάζεται με την Goldman Sachs ή όχι. Κατ’ αρχάς, ως απλοί πολίτες τούτης της χώρας θα πούμε ευθέως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συζητά με τους πάντες και να συνεργάζεται υπό την απαράβατη προϋπόθεση της προσπάθειας διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του συνομιλητή.

Αλλά να πάμε πιο βαθιά, αφού καταγράψουμε το πλήρες ερώτημα του τέως πρωθυπουργού:

«Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η άποψη των εμπνευστών του μύθου για την Goldman Sachs. Πρέπει η χώρα να συνεργάζεται μαζί της ή όχι; Γιατί σήμερα κατηγορούνται πολλοί για συνεργασία μαζί της στη διαχείριση του χρέους. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο Εξεταστικής Επιτροπής στο αμερικανικό Κογκρέσο. Το ρωτούμε γιατί οι ίδιοι οι εμπνευστές του μύθου μάς έχουν ενημερώσει σε άλλες περιπτώσεις για το κακό που έχει κάνει η ίδια εταιρεία στη χώρα. Ας σταθεροποιηθούν επιτέλους. Με “δύο μέτρα και δύο σταθμά” δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη χώρα».

Πρώτον: Δεν φέραμε εμείς στην Ελλάδα την Goldman Sachs, κύριε Παπανδρέου. Η κυβέρνησή σας την έφερε. Ο κ. Σημίτης, που τον κάνατε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, με τη συμφωνία να σας επιστρέψει το δαχτυλίδι, όπως κι έγινε. Ελπίζουμε να θυμάστε, υπουργός Εξωτερικών που ήσασταν, το κρυφό swap, με το οποίο ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβοντας τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της χώρας, στοιχεία που ΧΑΛΚΕΥΣΑΤΕ (κι αυτό πληρώνουμε σήμερα) για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ, που κι αυτό χρόνια το πληρώνουμε.

Τον εαυτό σας λοιπόν να ρωτήσετε με ποιον θα συνεργάζεστε. Εσείς κυβερνούσατε... Δικές σας οι αμαρτίες. Δεν ξέρατε όταν συναντούσατε τον πρόεδρο της G.S. και τρώγατε μαζί του στο «Πεντελικόν» και πιο πριν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Νέα Υόρκη, ποια ήταν η Goldman Sachs; Δεν είχατε ακούσει τίποτε, ότι είχε... εκκρεμότητες και είχε παρεπεμφθεί σε Εξεταστική Επιτροπή στο αμερικανικό Κογκρέσο; Εσείς που έχετε τόσες υψηλές γνωριμίες στο Αμέρικα, δεν πήρατε χαμπάρι τίποτε; Ρωτάτε εμάς να σας πούμε; Το ερώτημα γιατί δεν το απευθύνατε το 2001 στον εαυτό σας και στον κ. Σημίτη; Να του πείτε: «Ρε Κώστα, ήλεγξες την G.S.;»

Μη ζητάτε, κύριε Παπανδρέου, συνενόχους. Δικές σας απόλυτα όλες οι επιλογές σας. Όπως και των κηπουρών σας. Που έφεραν την Ελλάδα εδώ...

Επειδή εμείς, κύριε Παπανδρέου, δεν χρωστάμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ, κανενός είδους «γραμμάτια», αντίθετα κάποιοι άλλοι γνωρίζουν περί «γραμματίων», πάρα πολύ καλά. Η Goldman Sachs είχε πάντως τους λόγους της που έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας, κύριε Παπανδρέου. Ήθελε να «ξεπλυθεί»... Να απενεχοποιηθεί...

Κάθε άλλο παρά μύθος...
Στη μακροσκελή απάντησή του προς το «ΠΑΡΟΝ», ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να διαψεύσει ότι η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να προσφέρει δάνειο γύρω στα 25 δισ. Λέει συγκεκριμένα ο τέως πρωθυπουργός:

«Τον μύθο περί πολλών χρημάτων που, δήθεν, μας έδιναν από τη Ρωσία, την Κίνα και τον αραβικό κόσμο, και εμείς δεν τα παίρναμε (!), έχουν πλάσει και αναπαράγουν κατά διαστήματα κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ. Μόνο που την ίδια ώρα σκοπίμως αποσιωπούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι την ίδια περίοδο η ηγεσία της Ρωσίας μάς συμβούλευε όχι μόνο σε συναντήσεις, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ».

Όμως κι εδώ ο τέως πρωθυπουργός (που έτρεξε να παραιτηθεί τρομαγμένος από τα αδιέξοδα και την καταστροφή που προκάλεσε) λέει ψέματα. Και μάλιστα εν γνώσει του. Ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Δούμας, έχει δημόσια δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι η Ρωσία, ο ίδιος ο Πούτιν, ήταν αποφασισμένος να δώσει 25 δισ. δάνειο στην Ελλάδα. Όμως ο κ. Παπανδρέου στην τετ-α-τετ συνάντηση που είχε, όχι μόνο τίποτε δεν του είπε για λεφτά, αλλά αντίθετα μίλησε για πράσινα... άλογα. Γι’ αυτό και εξοργίστηκε και μέσω του Μεντβέντεφ τού είπε να πάει να βρει λεφτά στο ΔΝΤ. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια, σύμφωνα με ανθρώπους που έζησαν από κοντά όλην αυτή την ιστορία... Υπάρχουν μάλιστα και μάρτυρες.

Όσον αφορά τα περί Κίνας, να μην ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι ήταν αυτός που πήγε να διώξει την Cosco, δηλαδή την Κίνα, από τον Πειραιά και να κλείσει τον δρόμο του μεταξιού. Και παρά τη δικαιολογημένη οργή της, αγόρασε ελληνικά ομόλογα αξίας 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.