# #

12 Απρ 2012

Θα έχουμε θύματα φαντάρους από τα εμβόλια-Ακούει το ΓΕΣ;



Ας δούμε την τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΣ: Περιστατικό Μηνιγγίτιδας στην 80 ΑΔΤΕ (24.03.2012)

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, στις 23:30, ο Στρατιώτης (ΤΘ) Σ. Θ., ο οποίος υπηρετεί σε Μονάδα της 80 ΑΔΤΕ στην Κω, διεκομίσθη στο Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) Κω και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, μετά από εμετικό επεισόδιο και λόγω πυρετού.

 Η διάγνωση των θεραπόντων ιατρών, είναι πιθανή Βακτιριδιακή Μηνιγγίτιδα.

Η κατάσταση του μέχρι τώρα, είναι καλή και συνεχώς βελτιούμενη. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αεροδιακομιδής του στο 401 ΓΣΝΑ. Ο παραπάνω Στρατευμένος είναι της 2011 Γ2' ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και μετά την κατάταξη του έκανε όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στην Κω υπηρετεί από τις 26 Οκτωβρίου 2011.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Παρατηρείτε τίποτε στην παραπάνω ανακοίνωση;

Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι είναι η πρώτη φορά που ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ, σε ανακοίνωση για ένα δραματικό περιστατικό σοβαρής ασθένειας οπλίτη, αναφέρεται στα εμβόλια: «Ο παραπάνω Στρατευμένος είναι της 2011 Γ2' ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και μετά την κατάταξη του έκανε όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια»!

    Γιατί όμως;

 Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από οπλίτη γιατρό, το 2011 δεν υπήρχε εμβόλιο για την συγκεκριμένη ΕΣΣΟ σχεδόν σε όλα τα κέντρα κατάταξης!!!

Ήταν ένα γεγονός γνωστό σε εμάς και μέσα από τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν από το περιστατικό μηνιγγίτιδας στο συνάδελφο στρατιώτη στο 80 ΑΔΤΕ, νεοσύλλεκτοι φαντάροι και οι γονείς τους είχαν αντιδράσει γιατί ούτε σε εκείνη την σειρά δεν είχαν γινει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Οι διοικητές των ΚΕΝ έλεγαν ψέματα ότι τα εμβόλια θα γίνουν στις μονάδες που θα μετατεθούν αργότερα, το ΓΕΣ έριξε την ευθύνη στη προμηθεύτρια εταιρεία που άργησε να  παραδώσει την παραγγελία και τέλος, μετά και την παρέμβαση κομμάτων της αριστεράς και συνδικαλιστικών φορέων, η κυβέρνηση διά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεσμεύτηκε ότι τα εμβόλια θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα όμως με νέες καταγγελίες συναδέλφων που κατατάχθηκαν πρόσφατα, τίποτε δεν άλλαξε. Στο ΚΕΝ Αυλώνας έγιναν ελάχιστα από τα απαραίτητα εμβόλια στους νεοσύλλεκτους με τη δικαιολογία ότι δεν φτάνουν για όλους και οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στις μονάδες!!! Στο 586 Τ.Π. Κοζάνης, οι φαντάροι ορκιστήκαν, βγήκαν οι μεταθέσεις και, φυσικά, τα εμβόλια ποτέ δεν έγιναν. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι "αλλεπάλληλες ήταν οι ερωτήσεις στις αναφορές για το ζήτημα και οι απαντήσεις ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε κάτι», «όταν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε». Τελικά, λίγο πριν την ορκωμοσία, όταν στην πρωινή αναφορά του 1ου λόχου έγινε ξανά η ερώτηση στον λοχαγό Τέλλιο Στάμο, η απάντηση η οποία έδωσε ήταν ότι «δεν είναι στις αρμοδιότητές» του αυτό το θέμα αλλά τα εμβόλια έχουν παραγγελθεί πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων και δεν έχουν έρθει ακόμα. Έλεγε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν πριν την ορκωμοσία ή τις ημέρες που θα γυρίσουμε από την άδεια ορκωμοσίας. Διαφορετικά, οι φαντάροι θα τα κάνουν στις μονάδες που θα πάνε".

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε μια απροκάλυπτη προχειρότητα και ευθυνοφοβία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ουσία υπάρχει μια επικίνδυνη ιεράρχηση από τη μεριά των ΥΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, φαντάρων και μονίμων, στο πυθμένα. Έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους τις λειτουργικές δαπάνες, προχωρούν σε άγριες περικοπές που όμως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου του προσωπικού.

Έτσι λοιπόν ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μπορεί να προχωρά στην πραγματοποίηση ενός νέου εξοπλιστικού προγράμματος, βασιζόμενος εν πολλοίς στα μεταχειρισμένα αμερικανικά οπλικά συστήματα, να συντηρεί σοβαρές στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό στις ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά συστηματικά εμβόλια στους νεοσύλλεκτους φαντάρους έχουν σταματήσει να γίνονται. Επικρατεί το θεαθήναι, η λογική του «να ρίξουμε στάχτη στα μάτια», να βγάλουμε καμιά ανακοίνωση για να αποποιηθούμε των βαριών μας ευθυνών μια που εκλογές έρχονται -έτσι δεν είναι κ.Δ.Αβραμόπουλε;- και βλέπουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Δ.Αβραμόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς είναι τον κίνδυνο που διατρέχουν οι φαντάροι. Ότι με αυτά που κάνουν αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε την απώλεια νέων παιδιών!

Και φυσικά, υπουργέ Αβραμόπουλε και αρχηγέ Ζιαζιά, τη μάνα και τον πατέρα, που τους πήρατε το παιδί στον στρατό, λίγο τους νοιάζουν τα ABRAMS.

Για το παιδί τους ενδιαφέρονται.

Και είσαστε προσωπικά υπεύθυνοι να τους το παραδώσετε όπως ακριβώς ήταν την ημέρα κατάταξης του. 
  
Δεν χωράνε πια συμβιβασμοί του τύπου «9 μήνες, μην μιλάς και θα περάσει», ούτε η λογική «στρατός είναι δεν καλυτερεύουν τα πράγματα» . Φυσικά και ανατρέπεται αυτή η κατάσταση με μαζικές διεκδικήσεις μέσα και έξω από το στρατό. Με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Με εναντίωση στην χούντα του μαύρου μετώπου που επιβάλει τις περικοπές και την καθημερινή πάλη μέσα στα στρατόπεδα για καλύτερες συνθήκες και την ενημέρωση των συναδέλφων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
Θεωρούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας άμεσα υπεύθυνους για την κοροϊδία και το ρίσκο της υγείας μας

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.             6932955437      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.