# #

13 Απρ 2012

Ξαναμέτρησαν τους Δημ.Υπαλλήλους.. και λείπουν πολλοί!!


 "Πάνω από ένα εκατομμύριο Δ.Υ. - ένας στους δύο στο Δημόσιο".. και άλλα πολλά.
 Τότε που έπρεπε να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.
 Να το χάψουν οι του Ιδιωτικού τομέα, και να κάτσουν σπίτι... Τώρα που μακελεύουν τους Ιδιωτικούς, μας έβγαλαν σαν ανακάλυψη, ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, είναι 636.000 !!!
 Δεν το ξέρανε πριν την απογραφή Ραγκούση;...
 ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ.... ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ....
Όμως έπρεπε να προχωρήσουν με το Plan "Διαίρει και βασίλευε".
Από χθές ανακοίνωσαν τα νούμερα που ήταν γνωστά εδώ και χρόνια.
 Αλλά τα παπαγαλάκια του MEGA του ANT1 του SKAI του STAR.. κλπ. δεν τα ήξεραν.....
 Περίμεναν να τους μετρήση ο Ραγκούσης.. οκ τους μέτρησε. Και τους έβγαλε όσους ακριβώς έλεγαν οι βουλευτές Λαφαζάνης και Δρίτσας στις ομιλίες τους στη βουλής το 2009!!.

Δοξάστε τους


Διαβάστε το δημοσίευμα από την "Ελεύθερη Ζώνη¨και την Σοφία Βούλτεψη..

"Σε 636.188 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τις 9 Απριλίου 
του 2012. Επιπλέον, 49.546 υπάλληλοι εργάζονται ως έκτακτοι και άλλοι 20.242 με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο.

Όπως είπε ο κ. Ρέππας, η διασύνδεση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας.

Το μητρώο μισθοδοτούμενων δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Στην πρώτη απογραφή οι υπάλληλοι ήταν 768.000 και σήμερα είναι 712.000. Στο διάστημα αυτό προσλήφθηκαν περίπου 22.000 από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στον περιορισμό του προσωπικού στο Δημόσιο, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε εντυπώσεις όσον αφορά τις απολύσεις και την προβλεπόμενη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015 και εκτίμησε ότι ο στόχος είναι εφικτός.

«Εμείς στο υπουργείο έχουμε σε εβδομαδιαία βάση μια συνεργασία με τους δανειστές, από την οποία φαίνεται πως η μείωση του προσωπικού στο ελληνικό δημόσιο είναι ικανοποιητική. Κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς δηλαδή. Φαίνεται ότι είναι απολύτως δυνατό να πετύχουμε το στόχο. Ο αριθμός των νέων προσλήψεων, ο αριθμός των συμβασιούχων, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και την κατάργηση οργανισμών και τις συγχωνεύσεις οδηγούν στο στόχο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει απολύσεις, με κριτήρια ωστόσο, όπως είπε, ορθολογικά. «Πιστεύω ότι το θέμα της αναδιοργάνωσης των φορέων του δημοσίου και η αναδιάρθρωση της επόμενης περιόδου μπορούν να δώσουν αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων στη Βουλή, ο κ. Ρέππας σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα το οποίο, παρά τα ελλείμματα στη λειτουργία του, έχει συντεταγμένα όργανα και πρόεδρο που θα πάρουν τις αποφάσεις. Εγώ θα ήθελα μόνο να αναφέρω ότι δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να αξιολογήσουμε, αλλά ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που κάνει τις αξιολογήσεις και καλό είναι να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.