# #

15 Οκτ 2011

Μ. Γλέζος: "Θυσιάζομαι για να σώσω τη χώρα", είπε και ο Τσολάκογλου...


 (σ.σ.: προς Χρ. Παπουτσή); 

Τι θα γίνει;
Θα κατεβάσετε άρματα μάχης;



"Πώς θα γίνει η λαϊκή οργή πολιτική πράξη;

 Εάν αφήσουμε τα πράγματα έτσι ως έχουν, θα φτάσουμε σε ματοκύλισμα.
 
 Το κατάλαβες Χρήστο (σ.σ.: προς Χρ. Παπουτσή); 

Τι θα γίνει;


 Θα κατεβάσετε άρματα μάχης; 

Υπάρχουν και άλλοι που εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις με 'επαναστατικά λόγια'.

 Τις μεγάλες κουβέντες τις ακούμε βερεσέ. Σας θυμίζω τι είπε ο Τσολάκογλου όταν ανέλαβε: θυσιάζομαι για να σώσω τη χώρα!".

Με τα λόγια αυτά ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε για δεύτερη φορά μπροστά στην
πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και σε σπουδαστές και αστυνομικούς μιλώντας για τον ρόλο της αστυνομίας κατά τη χθεσινή ημερίδα των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην Καισαριανή με θέμα "Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα", την οποία συντόνιζε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης.


Ο ρόλος της αστυνομίας είναι για να προστατεύει τον πολίτη από το έγκλημα και σε καμία περίπτωση να καταστέλλει, τόνισε και ζήτησε την κατάργηση των ΜΑΤ. 

Αναφερόμενος δε στο τι να κάνει ο αστυνομικός όταν τον διατάζουν να κάνει χρήση χημικών, ο Μ. Γλέζος απάντησε πως τότε πρέπει να ζητά γραπτή εντολή από τον ανώτερο τη στιγμή που του ζητά να στραφεί κατά συμπολιτών του.

 Ζήτησε επίσης να μάθει με ποιο σκεπτικό φέτος 480 αστυνομικοί που μόλις αποφοίτησαν στέλνονται στα ΜΑΤ και μοιράστηκε μια εμπειρία του από σύλληψή του το 1944.

Οι πρόεδροι των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, Χρ. Φωτόπουλος και Δημ. Γεωργατζής, τόνισαν πως σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν καλούμαστε να αποφασίσουμε μεταξύ περισσότερων δικαιωμάτων και ασφάλειας καθώς και πως δεν πρέπει να ασκείται πολιτική μέσω της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ελ. Οικονόμου, ζήτησε συγνώμη από τον Μ. Κυπραίο, τον δημοσιογράφο που έχασε την ακοή του όταν τραυματίστηκε από αστυνομικούς στην πορεία της 15ης Ιουνίου, ωστόσο δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα περί αναγκαίας δράσης για να αποφευχθεί η κατάληψη του κοινουβουλίου τον Ιούνιο.

Έκκληση Μ. Κυπραίου να σταματήσει η βία...

«Γιατί;» Τι άραγε να φοβήθηκαν οι πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ από έναν άμαχο;

 Τι κακό θα μπορούσα να τους κάνω;

 Δεν έχει σημασία πως είμαι δημοσιογράφος. Έχει σημασία πως είμαι πολίτης", είπε, μεταξύ άλλων, ο Μ. Κυπραίος σε μια συγκλονιστική ομιλία μαζί με την έκκλησή του να σταματήσει η βία καθώς η κρίση εξαθλιώνει με τον ίδιο τρόπο όλους τους εργαζόμενους και τους αστυνομικούς.

Στην κρίση και το πώς επηρεάζει την κοινωνία, την αστυνομία, τη σχέση διαδηλωτών - αστυνομικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα επικεντρώθηκαν και η καθηγήτρια εγκληματολογίας Β. Αρτινοπούλου, ο νομικός Δ. Μητρόπουλος, ενώ η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Β. Χριστοδούλου επεσήμανε πως τις τελευαταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αστυνομικοί δηλώνουν εξαιτίας στρες αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας.

Παρεμβάσεις είχαμε και από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Δ. Αγκαβανάκη, Τ. Μαυρόπουλο από τον ΣΥΝ και τον Μ. Λώλο, πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.