# #

13 Οκτ 2011

"Κοπρίτες" και λοιποί "βολεμένοι" σε αντεπίθεση...!!!


Μήπως αυτό το φαινομενικό χάος των κινητοποιήσεων δείχνει ότι θα μπορούσε και να είμαστε σε καλό δρόμο;

thumb


Οι «κοπρίτες», οι «τεμπέληδες», οι «συντεχνίες» του δημοσίου και των ελευθεροεπαγγελματιών, διάφοροι «βολεμένοι», «αδίστακτοι» συνδικαλιστές που κρατούν σε «ομηρία» όλους τους υπόλοιπους, όλοι όσοι τέθηκαν κάτω από την ομπρέλα του αξιώματος «μαζί τα φάγαμε» ακόμη δηλαδή και τα «πρόβατα» του ιδιωτικού τομέα που «υφίστανται» μόνο τις συνέπειες από τις πράξεις και τις παραλείψεις των άλλων και ποτέ δεν φταίνε, όλοι σχεδόν από τους κατά καιρούς στοχοποιημένους, βγαίνουν στην αντεπίθεση, βγαίνουν στο δρόμο, καταλαμβάνουν  τα υπουργεία, κατεβάζουν...
ρολά.


Δεν είναι αυτοί που κρατούν σε ομηρία τη χώρα όπως ξεσκίζονται να λένε τα δελτία κάθε βράδυ, είναι αυτοί που συντονισμένα ή μη, με την παρουσία τους στο δρόμο, στα κατηλλειμένα υπουργεία, στις πλατείες και όπου αλλού, εικονογραφούν, δίνουν την πραγματική διάσταση αυτού που συμβαίνει στη χώρα.


 Η χώρα με τα μέτρα που επιβάλλουν η κυβερνητική και η τροικανή συντεχνία είναι ήδη σε πτώχευση, δεν έχει μείνει κάτι άλλο να χάσει, η ζωή πλέον για τους περισσότερους ΔΕΝ συνεχίζεται κανονικά ώστε να είναι το πρόβλημα οι απεργίες.


Πλέον η πραγματικότητα δεν μπορεί να παραχαραχθεί όσο κι αν προσπαθούν τα εκδοτικά συγκροτήματα.


 Μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, λόγου χάρη, κλαψουρίζει απειλώντας ή απειλεί κλαψουρίζοντας:


«Αν διατηρηθεί αυτή η ατμόσφαιρα διαρκούς αμφισβήτησης των πάντων, η πτώχευση μοιραία θα επέλθει πριν την ώρα της. Δεν θα χρειασθεί καν το «κούρεμα» των ξένων, η χώρα θα «πέσει» εκ των έσω. Και οι επιπτώσεις θα είναι απροσμέτρητες, μοναδικές».


Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση και η έχουσα τον πρώτο λόγο εποπτεύουσα αρχή, η τρόικα, ταυτίζονται με τη χώρα, το σίγουρο είναι ότι με μια δεύτερη ανάγνωση εδώ έχουμε μια μαρτυρία ότι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθούν συνιστούν σοβαρή και ηχηρή πλέον αμισβήτηση αφού απειλούν με κατάρρευση όλο το τροϊκανό οικοδόμημα....


Μήπως αυτό το φαινομενικό χάος των κινητοποιήσεων δείχνει ότι θα μπορούσε και να είμαστε σε καλό δρόμο;


Από το Μαρικάκι

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.