# #

28 Ιουλ 2011

Standard & Poor's : «Υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας στις ΗΠΑ»


Αντε να χρεοκοπησουν κι αυτοι, να ...ησυχασουμε !!!


thumb
Σε επίσημη ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ υποστήριξε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας έχει επιβραδυνθεί ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
«Η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο ο ρυθμός ελαττώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας», διευκρινίζει η Fed σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους Λευκού Οίκου τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου η χώρα θα χάσει τη δυνατότητα δανεισμού της για πρώτη φορά, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για...
τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους από το να συμβιβαστούν και να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος και την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Συνεχίζουν να έρχονται δημόσια έσοδα. Να έρχονται χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα επειδή δεν θα μπορούμε πλέον να δανειστούμε για να πληρώσουμε όλους μας τους λογαριασμούς», δήλωσε ο Κάρνεϊ, «είναι μια κατάσταση κρίσης».

Ο πρόεδρος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's Ντίβεν Σάρμα είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς βουλευτές ότι οι αναλυτές του οίκου εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

«Οι αναλυτές μας δεν πιστεύουν ότι θα το κάνουν», σημείωσε ο Σάρμα, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε όσον αφορά τον κίνδυνο αυτόν μέλος της επιτροπής οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.