# #

27 Ιουλ 2011

Είχα Ένα Όνειρο (I Had A Dream)






Πλάκα έχει  η αποκάλυψη ότι στα Χανιά, ένα νομό που παράγει με το ζόρι 40.000 τὀνους ελαιόλαδο το χρόνο, από ένα και μόνο ελαιουργείο ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, "ξεπετάχτηκαν" πάνω από το 1000 τόνοι (!!!) που ξεπερνουν τη δυναμικότητα της ετήσιας παραγωγής στην περιοχή. Και μάλιστα σε παρτίδες των 22 τόνων. Ολόκληρα φορτηγά δηλαδή, που πιθανότατα ήρθαν φορτωμένα μέσα σε πλοία της Α.Ν.Ε.Κ. (!!!), και που προφανώς πέρασαν κάτω από τη μύτη του Λιμεναρχείου! Να δούμε τώρα πώς θα τα μπαλώσουνε και με τονΕΛΟΜΑΣ που είναι κι αυτός ανακατεμένος.

 Θα ξέρετε ότι στον ...ΕΛΟΜΑΣ είναι συνέταιροι κι αυτοί που ισχυρίζονται μέσα από τις τηλεοπτικές τους συχνότητες ότι "εκτιμάμε τα προϊόντα του τόπου μας, μαζί στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία μας". Κι αν ανοίξουμε και την κουβέντα για το πώς απομυζεί ο ΕΛΟΜΑΣ –και όχι μόνος- την ΒΙΟΧΥΜ, θα πέσει βροντερό γέλιο!

Κι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης να προσπαθεί να καταλάβει και να αναρωτιέται τι έφταιγε κι αυτός ο κακομοίρης που εμφανίστηκαν καλοκαιριάτικα οι τζαναμπέτηδες οι "καλοθελητές" κι αποκάλυψαν την κομπίνα. Έτσι τους βάφτισε, τον άκουσα με τ’ αυτιά μου στην τηλεόραση! "Καλοθελητές" (!!!). Δηλαδή τι παραπάνω χρειάζεται ο αγαθός κ. Αντιπεριφερειάρχης για να "καταλάβει"; Και μη γυρίσουνε να μας πούνε ότι μετρήσανε την οξύτητα χωρίς να έχουν μετρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που κάνουν το κρητικό ελαιόλαδο να υπερέχει από τα φτηνιάρικα τα μαροκινά και τα αιγυπτιακά που τα πουλάνε στον κόσμο, μεταμφιεσμένα σε "παρθἐνα κρητικά". Αν δεν ήμασταν "μπανανία" θα πήγαινε άμεσα ένας Οικονομικός Εισαγγελέας στον έλληνα "προστάτη"-συνεργάτη. Κι ο Υπουργός θα είχε ήδη καλέσει τον Γερμανό Πρέσβη στο γραφείο του και να του εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες του για την ποιότητα της δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα, των γερμανικών επιχειρήσεων με κακοσμία στη στοματική κοιλότητα. Όλοι στο "κόλπο", μόνο αλίμονο να μην τα μάθει η Τρόικα γιατί καήκαμε, μετά δεν κουκουλώνεται... Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια στα Χανιώτικα Νέα για την αρθρογραφία.


Και ολίγην κοινή λογική...

"Alexandros Katsanevakis"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.