# #

28 Ιουλ 2011

Σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζήτησε η Σερβία για το Κόσοβο



Image
Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, λόγω της έντασης των τελευταίων 24ωρων στο βόρειο Κόσοβο, ζήτησε η Σερβία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επικαλούμενο πηγές από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σερβία ...
κατέθεσε σχετικό αίτημα πριν από ένα 24ωρο και αναμένει την απάντηση της Γερμανίας, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την τρέχουσα περίοδο.
Αποχώρησαν από το βορρά οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας
Αποχώρησαν από το βορρά οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου, που φέρουν την επωνυμία ROSU (Regional Operational Support Unit), σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας του Κοσόβου Μπραχίμ Σαντρίου.
Οι ειδικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν το έργο τους, που ήταν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα στους τελωνειακούς υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη», χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Ο κ. Σαντρίου είπε ακόμη πως τελωνειακοί και μέλη της συνοριακής αστυνομίας βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις (στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία) και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο είναι ειρηνική.

 defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.