# #

12 Μαρ 2011

Σεισμός Ιαπωνίας: Μετατοπίστηκε ο άξονας της Γης κατά 10 εκατοστά…(+BINTEO)




Ο σεισμός ο οποίος έπληξε την περιοχή της Ιαπωνίας είχε ως αποτέλεσμα, πέρα από τα καταστροφικά αποτελέσματα που προξένησε το τσουνάμι, να μετατοπιστεί και ο άξονας περιστροφής της Γης κατά δέκα εκατοστά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
«Η επίδραση του σεισμού στον άξονα περιστροφής της Γης, ήταν, σαφώς, μεγαλύτερη από τη δράση του σεισμού της Σουμάτρας το 2004», ισχυρίζονται οι εδικοί.
Ο σεισμός της Σουμάτρας είχε μετατοπίσει τον άξονα της Γης κατά 6 εκατοστά, ενώ, τώρα, η μετατόπιση ήταν δέκα εκατοστά.

Οι Ιταλοί επιστήμονες ανέφεραν ότι ήταν ο δεύτερος ισχυρός σεισμός που καταγράφηκε στη Γη, μετά τον σεισμό του 1960 στην Χιλή που ήταν μεγέθους 9,3 με 9,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η μετατόπιση του άξονα του Γης θα έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η περιστροφή της Γης κατά 1,6 ...μικροδευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον γεωφυσικό της NASA, Richard Gross.
Ο σεισμός της Ιαπωνίας ήταν μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας. Ακολούθησε παλιρροϊκό κύμα που έπληξε τη στεριά, καταπίνοντας εκατοντάδες σπίτια και σκοτώνοντας πάνω από 1.000 άτομα. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.